Téma: Domácí kino
Ahoj,poradí mi někdo? Mám kino Panasonic a odešel mi laiser. Nechce se mi kupovat nový kino a měnit laiser / 2500kč/ ,protože mám ještě jeden přehrávač na dvd s koaxiálním výstupem 5.1. Jedná se mi o zvuk 5.1. Kino hrálo 5.1 zvuk pouze z dvd mechaniky.Vzadu žádný vstup na 5.1 není pouze 3x 2 cinche stereo. Jde nějak technicky vytvořit,propojit kabelem,příp. součástkami uvnitř přístroje /kina/ kde předává laiser informace o zvuku dál do nějaký jednotky s novým přehrávačem,abych z toho přehávače dostal zvuk 5.1 do kina a z něj do reproduktorů kina? Asi je to neřešitelný,přesto se ptám.Díky za radu
No já se přiznám že nechápu dost dobře co chceš. Ale určitě bys měl napsat
jaké
kino s
jakým
přehrávačem chceš propojovat. To je jako napsat "mám škodovku, v ní mi odešel motor ale mám ještě jedno auto s motorem, šel by tam dát? :stupid"
A taky formulace "odešel mi laiser" - to je jako co? Jako že mechanika nečte? Proč teda řešíš nějaký zvuk, pokud nečte mechanika, nepůjde ani obraz ...
A taky formulace "odešel mi laiser" - to je jako co? Jako že mechanika nečte? Proč teda řešíš nějaký zvuk, pokud nečte mechanika, nepůjde ani obraz ...
mohl by jsi prosím vyfotit nebo napsat druh přehrávače a toho kina ? určitě to půjde,ale musíme vědět jaký máš možnosti ;)
Jedná se o kino Panasonic SC-HT75 a přehrávač dvd Ferguson D-780. Kino nečte dvd.Myslel jsem to kino otevřít a uvnitř propojit přehrávač a kino.Výslednej zvuk by měl být 5.1,jestli je to technicky možný.
Ale ten D-780 zjevně také umí 5.1 audio.
[quote]Audio, pokud nebude systém připojen SCART nebo HDMI rozhraním, lze připojit analogově nebo digitálně v kvalitě šestikanálové i prostřednictvím S/PDIF koaxiálního výstupu.[/quote]
U kina žádný 5.1 ani digitální vstup není, takže to asi takhle nepůjde.
Amazon.com: Panasonic SC-HT75 CD Home Theater Compact Stereo System: Electronics
Repráky mají předpokládám také jen připojení analogově?
[quote]Audio, pokud nebude systém připojen SCART nebo HDMI rozhraním, lze připojit analogově nebo digitálně v kvalitě šestikanálové i prostřednictvím S/PDIF koaxiálního výstupu.[/quote]
U kina žádný 5.1 ani digitální vstup není, takže to asi takhle nepůjde.
Amazon.com: Panasonic SC-HT75 CD Home Theater Compact Stereo System: Electronics
Repráky mají předpokládám také jen připojení analogově?
[QUOTE=qay;107307]Jedná se o kino Panasonic SC-HT75 a přehrávač dvd Ferguson D-780. Kino nečte dvd.Myslel jsem to kino otevřít a uvnitř propojit přehrávač a kino.Výslednej zvuk by měl být 5.1,jestli je to technicky možný.[/QUOTE]
Zas tak jednuduché, jak píšeš, to není...v kině je to všechno na plošňácích...Takže by jsi musel hledat nějaké spoje z těch všelijakých procesorů (nebo co to tam všechno je) k zesilovači.A ikdybys jí našel,připájel si k ní nový zdroj zvuku,tak ti nidko nezaručí že to bude hrát...Pokud nejsi nějaký elektrotechnik,tak myslím že nemáš šanci...
Zas tak jednuduché, jak píšeš, to není...v kině je to všechno na plošňácích...Takže by jsi musel hledat nějaké spoje z těch všelijakých procesorů (nebo co to tam všechno je) k zesilovači.A ikdybys jí našel,připájel si k ní nový zdroj zvuku,tak ti nidko nezaručí že to bude hrát...Pokud nejsi nějaký elektrotechnik,tak myslím že nemáš šanci...
myslím že i elektrotechnik by měl velké problémy a na konci by to možná nejelo ..