Obraz monitoru celý do růžova
Zdravím.
Tak jsem se zbavil jednoho monitoru a mám tu jiný (LCD HP LP2465).
Nemám nějaký zásadní problém, jen že mám dojem, že se obraz postupně posouvá do červené. Jasně, upravuji to v nastavení barev, ale do červené se posouvá i OSD menu, která by mělo být šedé. Tedy ze začáku bylo. A teďka je růžové.
Když monitor vypnu a zapnu, je o trochu méně červený, ale postupně se to opět vrací. Zkoušel jsem i jiný kabel, bez výsledku. Připojil k jinému počítač, tam je červený o něco méně, ale stále ano. Hledal jsem zdroj nějakého magnetického rušení a nenašel. Navíc si myslím, že kdybych tu nějaké magnety měl, moje CRTčko by no to jistě reagovalo citlivěji. A možná jsou nějaké magnety v případě digitálního přenosu dat holý nesmysl, to si nejsem jist.
Mám nainstalované ovaldače i patřičný barevný profil. Znovu podotýkám, že do červena jde i ovládací (OSD) menu.
Zatím sázím na to, že je v monitoru zřejmě něco špatně.
Setkal se s tím někdo?
Díky
Tak jsem se zbavil jednoho monitoru a mám tu jiný (LCD HP LP2465).
Nemám nějaký zásadní problém, jen že mám dojem, že se obraz postupně posouvá do červené. Jasně, upravuji to v nastavení barev, ale do červené se posouvá i OSD menu, která by mělo být šedé. Tedy ze začáku bylo. A teďka je růžové.
Když monitor vypnu a zapnu, je o trochu méně červený, ale postupně se to opět vrací. Zkoušel jsem i jiný kabel, bez výsledku. Připojil k jinému počítač, tam je červený o něco méně, ale stále ano. Hledal jsem zdroj nějakého magnetického rušení a nenašel. Navíc si myslím, že kdybych tu nějaké magnety měl, moje CRTčko by no to jistě reagovalo citlivěji. A možná jsou nějaké magnety v případě digitálního přenosu dat holý nesmysl, to si nejsem jist.
Mám nainstalované ovaldače i patřičný barevný profil. Znovu podotýkám, že do červena jde i ovládací (OSD) menu.
Zatím sázím na to, že je v monitoru zřejmě něco špatně.
Setkal se s tím někdo?
Díky
Já ano, kamarádovi taky zrudnul a bohužel se obávám, že se s tím nedá nic dělat prostě odchází do křemíkového nebe (neberu v potaz technický zásah a výměna připadných vadný součástek v monitoru jelikož se obávám, že by to přesáhlo cenu nového,.. :(
Pochopil jsem správně, že se takhle chová to HPčko, že? Jestli je ještě v záruce, určitě reklamuj - nejspíš má vadnou zelenou složku, s tím nic neuděláš. Nanejvýš si můžeš zkontrolovat datový kabel, jestli není vadný ten, ale pokud ti to se stejným kabelem na CRT monitoru nedělá a na HPčku jo, je to jasný případ pro reklamaci.
Presneako radia ostatny, reklamovat, ja som mal tiez podobny problem, najprv som si myslel ze je to v kabli, vymenil som ho a nic sa nezmenilo, potom som to poslal na reklamaciu a tam mi zistili, ze som mal vadny konektor pri vstupe kabla...
Presne ako radia ostatny, urcite to daj na reklamaciu ak to v nej este je a ak nie tak to posli s velkej vysky to toho krasneho kremikoveho neba...
Presne ako radia ostatny, urcite to daj na reklamaciu ak to v nej este je a ak nie tak to posli s velkej vysky to toho krasneho kremikoveho neba...
Ten monitor je půjčený, takže s reklamací starosti nebudou. A kdyby, tak si jsem jist, žeby to vyměnili.
Půjčil jsem si ho, páč se chci rozhodnout, co si koupit. Zatimní závěry zní, že by to rozhodně mělo být PVA a ne TN :) O velikosti si ještě nejsem jist, buď 24", nebo 20" (1600x1200).
Jinak dík za odpovědi.
Půjčil jsem si ho, páč se chci rozhodnout, co si koupit. Zatimní závěry zní, že by to rozhodně mělo být PVA a ne TN :) O velikosti si ještě nejsem jist, buď 24", nebo 20" (1600x1200).
Jinak dík za odpovědi.