Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: Jaky procesor na AM2?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    50

    Cau, potreboval bych poradit ohledne vyberu CPU na soket AM2. Vybral jsem AMD Athlon 64 X2 4400+ EE za cenu pod 1400,- mi prijde jako velmi zajimava volba, jen si nejsem jisty ohledne toho EE - to znamena pouze snizenou spotrebu nebo jeste i neco jineho? Ma nejake nevyhody? Jak je to s pripadnym pretaktovanim?
    V tehle cenove kategorii se moc vybirat neda, ale poukud by byl muj vyber krokem vedle, tak bych urcite vzal neco jineho. Ma vubec cenu 64 X2 kupovat? Jak je to s podporou 64-bit? Pokud pouziju 64-bit OS tak bych mel umet vyuzit vykon, ale bude tu fungovat i u her, ktere jsou delane na 32-bit?
    Jeste jedna otazecka Athlon nebo opteron? Ktery je lepsi a proc? Co si mam poridit abych mel dost legrace za co nejmin penez?? Dik.
    EDIT: koukam, ze do 1500,- se da poridit opteron 1212 s 2Mb L2 ale je oproti athlonu 4400 o 300MHz pomalejsi. Mam zvolit vetsi casch a pretaktovat opteron?
    Naposledy upraveno uživatelem f3rd@: 06-04-2008 v 12:27 Důvod: ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    opteron je do serveru, obcas je zajimavy nejaky model, ale v globale nevhodne

    EE ma jen nizsi spotrebu, rozhodne brat

    u AMD ma L2 cache zanedbatelny vliv na vykon
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Vem Athlon 64 X2 5000+ BE
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    50

    Citace Původně odesláno od Smeli Zobrazit příspěvek
    Vem Athlon 64 X2 5000+ BE
    Myslis Black? Vzdyt ma jen 128kb L1... to se mi nejak nezda
    EDIT: Ted ctu, ze ta black ediotion ma odemkly nasobic... Nemas nekde srovnani vykonu tveho nataktovaneho s klasickym Athlonem? Napr. Screenshot ze sisoftSandry nebo neco podobneho?
    Naposledy upraveno uživatelem f3rd@: 06-04-2008 v 13:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    L1 je neco ulpne jinyho
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Jak už píše Smeli vem - AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition s taktováním si vyhraješ, za tak dnes směšnou cenu, super volba
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    První co sem vzal...
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sandra1.jpg 
Zobrazení: 161 
Velikost: 77.3 KB 
ID: 3535
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    škoda že se nad 5000 nedějí v +EE je celkem rozdíl mých 65W a 125W jich bych už šel do 6400 ..za tu cenu je to jak zadarmo
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    škoda že se nad 5000 nedějí v +EE je celkem rozdíl mých 65W a 125W jich bych už šel do 6400 ..za tu cenu je to jak zadarmo
    V okamžiku, kdy to CPU přetočíš, jde stejně tvých 65W do háje, takže asi tak
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Nikdy sem netaktoval když sem potřeboval,tak sem prodal pc a za ty prachy koupil nový,mnohem lepší pc
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od f3rd@ Zobrazit příspěvek
    Myslis Black? Vzdyt ma jen 128kb L1... to se mi nejak nezda
    Vsechny k8 cpu maji 128kB L1 cache, to v cem se lisi je az L2 cachka...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Čárls
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    179

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400830971RWGVD
    Mrkni sem pokud nechceš taktovat toto je nejvyšši v ee co vím
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,589

    navic 5000+ B.E. je Brisbane, ten urcite nema 125W, ani kdyby se "varil" ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    50

    B.E. Ma taky myslim tech 65W...
    Ale ta cena nam nejak splha... od puvodnich 1400,- jsme se pekne vzdalili! Max prichazi v uvahu ta 5000+ B.E. ale cena ted roste, coz neni mile, budu objednavat az za tyden, tak doufam, ze uz neporoste a pudje spis dolu. Jak vy to vidite?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Sis zase něco popletl ne?

    AMD teď nemá "ramena" na to, aby mohlo svá dvoujádra zdražovat To bude spíš obchodníčkem tam u vás - na to bacha!

    Pokud se ti cca 1700CZK za dvoujádro s 2.6GHz, co jen čeká na přetaktování, zdá moc... 300CZK je příplatek zanedbatelný.
    Za potenciál, co ten CPU má! Samo nezáleží jen na cpu, že

    Buď černýho, nebo pak už Intel platforma
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Socket 1156/1366: Jaký procesor?
    Od WAR8700 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-09-2014, 20:34
  2. Jaký procesor k MB?
    Od The lachiM v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-12-2012, 11:50
  3. Jaky procesor??
    Od Choobaka v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-10-2010, 21:55
  4. jaký procesor na hry?
    Od bregedon v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 17-10-2009, 14:29
  5. Jaky procesor? vol.2
    Od jagged v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-09-2006, 01:59