Jméno tazatele: Petr
Znění dotazu:
prosim o pomoc ci radu...do pc jsem koupil disk a dvd SATA ... zakladni deska ma dva porty na SATA jeste jsou propojeny dva klasicek disky. Prosim o radu po zapojeni a restartovani proste SATA zarizeni neni videt - v biosu jsem nejakou moznost nastaveni nenasel...jestli je treba dodam konfiguraci..ale podle me je to obecna blbustka...dekuji.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Znění dotazu:
prosim o pomoc ci radu...do pc jsem koupil disk a dvd SATA ... zakladni deska ma dva porty na SATA jeste jsou propojeny dva klasicek disky. Prosim o radu po zapojeni a restartovani proste SATA zarizeni neni videt - v biosu jsem nejakou moznost nastaveni nenasel...jestli je treba dodam konfiguraci..ale podle me je to obecna blbustka...dekuji.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
No podle počtu sata konektoru bych odhadl, že je to nějaká starší deska - u nich se muselo v biosu nastavit SATa mod, měl bys tam mít někde nastavení PATA nebo SATA nebo PATA+SATA tak bys měl nastavit PATA+SATA. Jinak chce si s tim pohrát a vyzkoušet někdy to děla brikule než to nastavíš.. Ale je to v tom BIOSU.
Nemělo by to být nic těžkého/vážného ;), musíš mít nainstalované ovladače pro SATA. Deska není nejnovější ;) a SATA u ní není ještě nativní. Pokud máš instalační CD od základní desky, tak je tam určitě najdeš - projdi si to. Něco možná bude i v manuálu od desky. Nebo ovladače určitě stáhneš na stránkách výrobce.
Model základní desky sem určitě napiš! Alespoň budem vědět do budoucna.
Model základní desky sem určitě napiš! Alespoň budem vědět do budoucna.
obecná blbůstka...
napiš tu konfiguraci.
napájení jsi připojil?
pokud máš starší desku, tak tam bývá SATA defaultně zakázaná(vypnutá)... napiš co máš za desku...nahrej do ní nejnovější BIOS...
ha, pracuju s otevřenýžma oknama, který už sou starý(15min otevřený) ..takže sme přišel s křážkem po funuse...
Jak psal Maximus...PATA+SATA
napiš tu konfiguraci.
napájení jsi připojil?
pokud máš starší desku, tak tam bývá SATA defaultně zakázaná(vypnutá)... napiš co máš za desku...nahrej do ní nejnovější BIOS...
ha, pracuju s otevřenýžma oknama, který už sou starý(15min otevřený) ..takže sme přišel s křážkem po funuse...
Jak psal Maximus...PATA+SATA