Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Notes a Disk :-(

Tommula (232)|8.4.2008 07:14
Zdravim panove, mohli by jste nekdo kouknout na tento S.M.A.R.T zda je ok? ja vim ze je tam psane ok, ale pro jistotu. Je to kolegy z notebooku, ktery se zacal chovat velmi nevypocitatelne az prestal jet uplne, puvodni domenky ze disk je spatny jsou asi blbe, jelikoz disk se tvari ok, a notysek nefakcenkuje, je to starsi kousek, bohuzel koupeny nekdy pred vanoci jako bazar,takze zaruka ani nic neni... ted uz se nerozbhenou ani vetracky... :-(
po odpojeni baterie se na minutu chytl,ale pak zase zdechl... :-(

Diky za vyjadreni k tomu disku a ldyby neco nekoho napadlo budu rad.
Je to Acer Aspire 1524WLMi
petadisk.JPG
raf.k (19)|8.4.2008 08:29
Pokud jsi ten disk měl připojenej k jinýmu počítači a otestoval HDtune, si mylsím že problém není v disku.
johny__g (6387)|8.4.2008 08:40
Nelíbí se mi hodnoty "Offline Uncorrectable" a "Current Pending sector" - u obou je jeden sektor, který může být vadný.
Tommula (232)|8.4.2008 09:02
jj vypyada to ale ze disk bude jeste chvili slouzit ted jde spis o samotny notes... :-(
hl.hl (1387)|8.4.2008 09:04
A co presne to (ne)dela?
Ja bych osobne naklonoval disk na jiny a zkusil. Ale netusim, jake mas moznosti. Odkud jsi?
JonnyC (124)|8.4.2008 09:07
No pokud se neroztoci ani vetracky tak to nebude (jen) diskem a ten ted asi nema cenu resit, to vypada ze chyba bude nekde hloub (deska?)
To jak si rikal ze se nachvili chytl, to uz jsem u jednoho acera videl, byl v nem desktopovy procesor, straslive se prehrival a tak se za chvili hned vypnul. Na reklamaci rekli ze spatna deska a oprava by byla za cenu noveho.
johny__g (6387)|8.4.2008 10:31
Pokud si sám netroufáš ho rozebrat a prohlédnout, tak ho zanes do servisu. Nevím kolik si řeknou za diagnostiku závady, ale pokud by šlo o vadnou desku, je lepší pořídit jiný, ze starého bys mohl prodat paměti, DVD, displej atd.
Napájecí adaptér je v pořádku? Měřil jsi kolik dává napětí? Po připojení do sítě nabíjí se aspoň baterka?

Edit: jo je možný že se i přehřívá, zkusil bych ho vyčistit. Je tam Athlon 64, což není ideální procesor pro notebook.
Tommula (232)|8.4.2008 12:15
ten notes prakticky do dnesniho rana fungoval, ja bych ho rozebral a vycistil, zas takovy amater nejsem ale kolega se tomu bohuzel brani... zkusi ten servis, nic jineho se neda, zkousel sem pameti atd ale bez vysledku. Do vcera baterie jela normalne dve hodiny a v pohode dobijela, takze tam problem nebude, spis bych to videl na nejaky zkrat v desce...
Klonovat nema cenu, disk vypada v pohode, zkousel sem ho tady a na par malych nedostatku je v poradku.
zkusim ho premluvit k tomu rozebrani... :-) dle meho se tam mohl prenosem uvolnit nejaky kablik od ventilatoru a ten cpu jelikoz topi jako prase se okamzite vypina aby nedoslo k prehrati... dam vedet, kdyby se rozhodl preci jen pro servis tak reknu jak dopadl... :-)
johny__g (6387)|8.4.2008 12:26
Hlavně ať se nenechá přesvědčit na nějakou výměnu základní desky za 10k, ten notebook celý nemá takovou cenu. Reálná hodnota by mohla být kolem 6 - 7k maximálně.
Tommula (232)|8.4.2008 12:28
[QUOTE=johny__g;109834]Hlavně ať se nenechá přesvědčit na nějakou výměnu základní desky za 10k, ten notebook celý nemá takovou cenu. Reálná hodnota by mohla být kolem 6 - 7k maximálně.[/QUOTE]

neboj, neni tele... jen je skoda ze pred pul rokem za nej dal deset ale neni se cemu divit ze :-) ono nastesti hloupi nejsme :-) No odpoledne to tam nese...
romanecko (37)|8.4.2008 14:24
Skusali ste ten notas zapnut aj bez baterky? - Mne sa totiz stalo ze mi na baterii odisiel nejaky kontakt alebo okruh a notebook pokial bola bateria v nom tak nenastartoval, ako nahle som ju vybral a zapojil ho len na adapter vsetko slo bez problemov. Po vymene baterie funguje bez problemov. Je to sice mala pravdepodobnost ale sem tam sa to u niektorych typov notebookov stane (ten o ktorom hovorim bol od Samsungu).
pegy (757)|8.4.2008 16:32
[QUOTE=romanecko;109868]Skusali ste ten notas zapnut aj bez baterky? - Mne sa totiz stalo ze mi na baterii odisiel nejaky kontakt alebo okruh a notebook pokial bola bateria v nom tak nenastartoval, ako nahle som ju vybral a zapojil ho len na adapter vsetko slo bez problemov. Po vymene baterie funguje bez problemov. Je to sice mala pravdepodobnost ale sem tam sa to u niektorych typov notebookov stane (ten o ktorom hovorim bol od Samsungu).[/QUOTE]
Treba pozorne citat vsetko "po odpojeni baterie se na minutu chytl,ale pak zase zdechl... :-("
Tommula (232)|9.4.2008 12:12
vcera servis nestihl, dneska snad ano, jinak dela si co chce, jednou najel, kdyz ho dovezl domu nejel, rozebral ho, vycistil vetrak, dal novou pastu na cpu, a nepomohlo nenaskocil, prinesl ho do prace, nenaskocil, pred chvilku naskocil... je to svina... :-( s tou abterkou me to taky napadlo ale nic... ted sem ho pustil, rozjel se, vypl jsem ho a uz se nerozjel, jen je slyset v mechanice jak cocka hleda medium a tim to konci...
johny__g (6387)|9.4.2008 12:19
Hmm to by mohl být studený spoj kdekoli - jednou jede, pak nejede .... no sem zvědavý co odborníci zjistí.
lukeli (48)|9.4.2008 12:44
zdravim,
tento notebook jsem taky vlastnil a odesla mi na nem graficka karta, sice to nema stim nic spolecneho, ale odbornici rekli, ze to bude stat kolem 4 tisic.. protoze se to stalo mesic po zaruce... tak ze jo.. dovezu to dom a zase to dela, tak jsem to reklamovat oni ze je spatna grafika, tak ze mi daji novou.. to uz byla druha... a za dva dny to stejny.. tak jim to tam posilam a oni ze uz tuto grafiku nemaji, ze uz se nedela a ze mi poslou penize zpet i s notasem... tak jem se snema nastesti domluvil a poslali mi nejakej jinej notas a ze si ten i s penezma nechaji... pac notas potrebuji, casto cestuji....
Tak toto je jen moje zkusenost...
pegy (757)|9.4.2008 23:13
[QUOTE=Tommula;109833] zkousel sem pameti atd ale bez vysledku. [/QUOTE]
Jedna technicka, ako si skusal pamete, mal si nejake nahradne, alebo si ich len skusal prehodit, popripade nastartovat len z jednou? Ono za vela veci moze RAM a clovek by to na nu ani nehodil... ;) Skusenost s posledneho tyzdna PC + vadna RAM :(
Tommula (232)|10.4.2008 07:00
pameti jsem prohazoval tam i zpet, i po jednom, zkousel memtestem v jinem ntb.

Ale pozor, uz mame vyjadreni servisu. Rekli ze by to mohla byt grafika. Tak se ntb donesl do servisu a notysek uz jede, grafika se nemenila. Pan servisak notysek otevrel, vycistil stlacenym vzduchem, bych neveril ze i po nasem cisteni tam bylo tolik chuchvalcu prachu. Tudiz se notysek opravdu prehrival, ale to ze se nepoustel zpusobovala nedocvakla wifi do slotu.. ted uz notysek slape a ubuntu si jen vrni. Vsechno zkontorloval,dotahl a ted to vypada ze by to mohlo slapat. Uvidim zda se ta grafika nejak neprojevi,ale snad ne... :-)