Riva TNT2 16MB - pokus o opravu
Žila byla jedna grafická karta. Výkonná věru nebyla a osazena byla špatnými kondíky, takže at se snažila jak chtěla, její osud byl od začátku zpečetěn. CapXon kondenzátory se o to postaraly:
Ale co se nestalo - na kartu se štěstí usmálo. Byla sestavena jen v nejzákladnější verzi a dostala se k hodnému uživateli, jenž ji na kvalitní zdroj připojil a věru mnoho ji neužíval:
A tak kartě pomalu a líně plynul čas. Až se stalo, že se v kartě něco porouchalo a ona počala obraz grafický vykreslovaťi nevyhovujícně:
Pranic platno nebylo, že se kartě DOS vykreslovat dařilo. Uživatel Windowsy požadoval a novou grafickou kartu instaloval. Nato odešlo mu trafo ( FSP 250-60GTA ) aby si pamatoval, jak škaredě se ke své grafice zachoval. Jak dáblovým našeptávačům podlehl, a domů si ATI 9250 128MB grafiku přivedl.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
I zželelo se mi grafiky velice, až jsem jí kondíky upgradoval převelice. Po důkladném změření začlo pro kartu znovuzrození. Kondíků 22uF 25V neřeba více, máme tu jinačí strýce :D
A jak jsem vydumal, tak jsem i udělal. Grafika jest napájena celičká z 3,3V railíčka ;)
Ramky maj šťávu napřímo, až je mi z toho mírně divno.
Regulátor voltáž pro core reguloval, na přesně 2,6V ho nastavoval.
Ač moc jsem se snažil, plán jak k dobré funkci kartu přivésti se mi zatím nezdařil.
A tak kuji plány, jak bych nebyl kartě marný ;)
Ale co se nestalo - na kartu se štěstí usmálo. Byla sestavena jen v nejzákladnější verzi a dostala se k hodnému uživateli, jenž ji na kvalitní zdroj připojil a věru mnoho ji neužíval:
A tak kartě pomalu a líně plynul čas. Až se stalo, že se v kartě něco porouchalo a ona počala obraz grafický vykreslovaťi nevyhovujícně:
Pranic platno nebylo, že se kartě DOS vykreslovat dařilo. Uživatel Windowsy požadoval a novou grafickou kartu instaloval. Nato odešlo mu trafo ( FSP 250-60GTA ) aby si pamatoval, jak škaredě se ke své grafice zachoval. Jak dáblovým našeptávačům podlehl, a domů si ATI 9250 128MB grafiku přivedl.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
I zželelo se mi grafiky velice, až jsem jí kondíky upgradoval převelice. Po důkladném změření začlo pro kartu znovuzrození. Kondíků 22uF 25V neřeba více, máme tu jinačí strýce :D
A jak jsem vydumal, tak jsem i udělal. Grafika jest napájena celičká z 3,3V railíčka ;)
Ramky maj šťávu napřímo, až je mi z toho mírně divno.
Regulátor voltáž pro core reguloval, na přesně 2,6V ho nastavoval.
Ač moc jsem se snažil, plán jak k dobré funkci kartu přivésti se mi zatím nezdařil.
A tak kuji plány, jak bych nebyl kartě marný ;)
U nás v Brně máme jednu firmu, která se podobnými "záležitostmi" zabývá. Myslím že i pro tuhle kartu by byla to nej :D.
Anebo
//ice. nejak blbe se to sloucilo. bylo tu neco o spoluobcanech a poskozenych filtrech te grafiky.
//ice. nejak blbe se to sloucilo. bylo tu neco o spoluobcanech a poskozenych filtrech te grafiky.
Ale je jasný že když to má někdo jako koníčka (posedlost :notsure) tak se to tak brát nemůže. Zas na druhou stranu, když Trodas furt píše jak je čas drahý, tak jestli by nebylo lepší dělat takové pokusy na něčem hodnotnějším/zajímavějším, třeba taková vytuněná GeForce 2 Ultra by byla fajn.