Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: na E8200 cpuz v.1.44.2 ukazuje špatně multiplier x6 misto x8

  1. #1

    fps fps je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele fps
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    96

    cpuz v.1.44.2 mi ukazuje 6x400 2.4MHz přitom mam ve skutečnosti (bios everest) 8x400 3.2MHz dá se stim něco udělat
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    dá sa s tým niečo urobiť. vypni si v BIOSe Intel Speed Steep
    Ten podľa zaťaženia mení násobič procesora. Skús spustiť TAT(alebo nejakú inú aplikáciu čo zaťaží procesor) a pozri sa potom do CPU-z ten násobič určite vyskočí na 8X
    Nájdi v BIOSe položku EIST a zmeň ju na Disabled
    Táto funkcia slúži na šetrenie el. energie a procesora, nemusí ísť na 3,2Ghz keď nieje zaťažený...
    Naposledy upraveno uživatelem Klingacikx: 09-04-2008 v 17:43 Důvod: chybičky
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Klidně ty šetřící funkce nech zapnutý, násobič a napětí se ti bude měnit podle zatížení CPU.

    Spusť třeba Orthos a zkontroluj, že se ti násobič změní na 8x
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od fps Zobrazit příspěvek
    cpuz v.1.44.2 mi ukazuje 6x400 2.4MHz přitom mam ve skutečnosti (bios everest) 8x400 3.2MHz dá se stim něco udělat
    No to jsem to trefil. Ty máš taky 45nm technologii s 1333MHz FSB na desce, jako já? S tím násobičem to kluci říkají dobře. Pokud máš v BIOSu zapnutou položku EIST (a myslím i CIE), tak se automaticky podtaktuje (ubere mu deska i napětí) a v zátěži si zase přidá.
    Co by mně však zajímalo je, jestli vidíš v CPU-Z, nebo Everestu (stáhni si třeba tady, je to bomba....hlavně OSD panel ukazující úplně všechno http://www.flyshare.cz/14015,everest...Full-setup.zip ) frekvenci RAM, nebo poměr DRAM:FSB, protože potom, co jsem tam strčil E8400 se mi tyto hodnoty nezobrazují v žádném programu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Nechci bejt protivnej, ale co takhle tohle dat uz do faqu? pac na tohle se pta pomalu kazdej tyden nekdo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Nechci bejt protivnej, ale co takhle tohle dat uz do faqu? pac na tohle se pta pomalu kazdej tyden nekdo...
    A ptát se bude dál, FAQ neFAQ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Nechci bejt protivnej, ale co takhle tohle dat uz do faqu? pac na tohle se pta pomalu kazdej tyden nekdo...
    presne ted me to napadlo
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    A ptát se bude dál, FAQ neFAQ....
    Notak to uz je pak vyFAQujes
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak hotovo jestli nekdo mate nejake pripominky, doplneni, nebo najdete hrubky, budu rad za doplneni/upozorneni
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    fps fps je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele fps
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    96

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    No to jsem to trefil. Ty máš taky 45nm technologii s 1333MHz FSB na desce, jako já? S tím násobičem to kluci říkají dobře. Pokud máš v BIOSu zapnutou položku EIST (a myslím i CIE), tak se automaticky podtaktuje (ubere mu deska i napětí) a v zátěži si zase přidá.
    Co by mně však zajímalo je, jestli vidíš v CPU-Z, nebo Everestu (stáhni si třeba tady, je to bomba....hlavně OSD panel ukazující úplně všechno http://www.flyshare.cz/14015,everest...Full-setup.zip ) frekvenci RAM, nebo poměr DRAM:FSB, protože potom, co jsem tam strčil E8400 se mi tyto hodnoty nezobrazují v žádném programu.
    mně jse ve cpuz verzy 1.44.2 vše zobrazuje korektně ale ve starší verzi mam zato že to byla 1.19 tam byli volné políčka toho co popisuješ stačí tu nejnovjejší verzi a jeto EIST asi zapínat nebudu protože proč by to mnělo trápit CPU když neni třeba
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od fps Zobrazit příspěvek
    mně jse ve cpuz verzy 1.44.2 vše zobrazuje korektně ale ve starší verzi mam zato že to byla 1.19 tam byli volné políčka toho co popisuješ stačí tu nejnovjejší verzi a jeto EIST asi zapínat nebudu protože proč by to mnělo trápit CPU když neni třeba
    Smankote, EIST cpu netrapi, naopak mu pomaha. Ty mas ve svem tele take zabudovanej EIST, nebo ti snad srdce porad tluce na 180 tepu za minutu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    To fps: Tak to mě po..er. Ten nový CPU-Z mi to fakt ukazuje. Díky moc. Že mně to nenapadlo.
    To cool.user: zhluboka se nadechni a hoď mu třeba tohle FAQ http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=16934 Každej jsme jednou začínali šťourat se v HW.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. DDR3: Správce úloh ukazuje špatně pamet
    Od panhlava v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 08-04-2012, 20:10
  2. DDR2: Bios ukazuje 3GB a windows 1,5GB
    Od JanX v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-09-2009, 18:58
  3. Jak zvysim multiplier??
    Od martion v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-11-2008, 00:47
  4. Core 2 Duo E6550, 64bit OS, multiplier
    Od Vhiter v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-10-2007, 10:24
  5. CPU P4 3,06 HT -- Multiplier x14/x23
    Od adventurer v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 17-01-2007, 11:52