HTPC - prosim o posouzeni
Uz delsi dobu uvazuji o HTPC a tak jsem prochazel hardware a nakonec vybral tohle:
Gigabyte 73PVM-S2H nVidia7100 775, DDR2, VGA(DVI+HDMI), SATA2, GLAN, 1394, PCIE
Intel Pentium Dual-Core E2180 2,00GHz (1MB/800) BOX LGA775
DVD RW Samsung Black S203D/BEBN 20x Drive, DL±8.5GB, SATA
SEASONIC SS-400ET-F3, 400W Fan 12cm, Aktiv. PFC, 80PLUS, bulk
WD CAVIAR XL WD3200AAKS 320GB SATAII/300 16MB 7200
DIMM DDR2 2048MB 800 DC KIT (2x1024) TRANSCEND CL5 JetRam
Tohle mi vychazi na 6.800 s DPH
Jeste tam neni case (porad nevim kterej) a taky TV karta (aby byla podporovana v XP media center nebo Vista media center).
Co na to rikate?
Gigabyte 73PVM-S2H nVidia7100 775, DDR2, VGA(DVI+HDMI), SATA2, GLAN, 1394, PCIE
Intel Pentium Dual-Core E2180 2,00GHz (1MB/800) BOX LGA775
DVD RW Samsung Black S203D/BEBN 20x Drive, DL±8.5GB, SATA
SEASONIC SS-400ET-F3, 400W Fan 12cm, Aktiv. PFC, 80PLUS, bulk
WD CAVIAR XL WD3200AAKS 320GB SATAII/300 16MB 7200
DIMM DDR2 2048MB 800 DC KIT (2x1024) TRANSCEND CL5 JetRam
Tohle mi vychazi na 6.800 s DPH
Jeste tam neni case (porad nevim kterej) a taky TV karta (aby byla podporovana v XP media center nebo Vista media center).
Co na to rikate?
Mozna bych volil spise nejakou desku s Intel chipsetem + grafickou kartu, do HTPC by se urcite hodila.
a nejaky tissi zdroj, a kdyz uz Fortrona. tak verzi GLN
edit:take pameti bych volil spise A-Data, JetRam neznam, asi to nebude nejka extra kvalita :)
A vubec, nebylo by lepsi vzit AMD X2 s chipsetem 78OG, ten uz by stacil ..
a nejaky tissi zdroj, a kdyz uz Fortrona. tak verzi GLN
edit:take pameti bych volil spise A-Data, JetRam neznam, asi to nebude nejka extra kvalita :)
A vubec, nebylo by lepsi vzit AMD X2 s chipsetem 78OG, ten uz by stacil ..
Ja to chtel postavit na Intelackym procesoru, s AMD nemam moc dobry zkusenosti.
Graficka karta+zakladni deska bude drazsi nez kdyz to bude vse integrovany ne?
Mam totiz strop 8-10 za vse (i case a tv tuner)
Seasonic neni tichy ?
Jetramy mam v stolnim pc a jsou ok
Graficka karta+zakladni deska bude drazsi nez kdyz to bude vse integrovany ne?
Mam totiz strop 8-10 za vse (i case a tv tuner)
Seasonic neni tichy ?
Jetramy mam v stolnim pc a jsou ok
Omlouvam se za ten zdroj, ten jsem prehledl
ta integrovana grafika neni nic moc, ale vzhledem k cenovemu stropu ...
ta integrovana grafika neni nic moc, ale vzhledem k cenovemu stropu ...
No já nevím s tou integrovanou grafikou - citace z článku na SHW.
[QUOTE]Podtrženo a sečteno - GeForce 7100 HW akceleraci nepodporuje a pokud s touto grafikou plánujete přehrávat HD videa s vysokým datovým tokem, je nutné počítat s investicí do výkonného procesoru.[/QUOTE]
[QUOTE]Tato deska by se mnohem lépe vyjímala v nějakém HTPC, tam se ale bohužel také příliš nehodí kvůli absenci jakéhokoliv analogového TV výstupu a především pak kvůli skutečnosti, že integrovaná GeForce 7100 nepodporuje HW akceleraci videa a všechna práce tudíž spadá na bedra procesoru. Pokud byste si tedy tuto desku pořídili pro základ HTPC a chtěli na ni provozovat náročná HD videa, počítejte s investicí do výkonného procesoru (variantu zakoupení například GeForce 8400 ani nezmiňuji, je to samozřejmě také možnost, ale integrovaná grafika je tu pak zcela zbytečná).[/QUOTE]
Taky bych doporučil AMD, nebo Intel čipset + Intel CPU + lowend grafika.
[QUOTE]Podtrženo a sečteno - GeForce 7100 HW akceleraci nepodporuje a pokud s touto grafikou plánujete přehrávat HD videa s vysokým datovým tokem, je nutné počítat s investicí do výkonného procesoru.[/QUOTE]
[QUOTE]Tato deska by se mnohem lépe vyjímala v nějakém HTPC, tam se ale bohužel také příliš nehodí kvůli absenci jakéhokoliv analogového TV výstupu a především pak kvůli skutečnosti, že integrovaná GeForce 7100 nepodporuje HW akceleraci videa a všechna práce tudíž spadá na bedra procesoru. Pokud byste si tedy tuto desku pořídili pro základ HTPC a chtěli na ni provozovat náročná HD videa, počítejte s investicí do výkonného procesoru (variantu zakoupení například GeForce 8400 ani nezmiňuji, je to samozřejmě také možnost, ale integrovaná grafika je tu pak zcela zbytečná).[/QUOTE]
Taky bych doporučil AMD, nebo Intel čipset + Intel CPU + lowend grafika.
seasonic je OK, v teto cenove realci bych se podival bud po 780G + nejake EE X2, nebo vzit intel chipset + nejakou low-end moderni grafiku kvuli akceleraci videa. nForce bych se v kazdem pripade vyhnu hoooooooooooodne velkym obloukem
Jako alternativní zdroj by mohl být tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Elpsycho je tu vychvaluje, údajně jsou ještě tišší než Seasonicy.
No, ja bych to videl takhle, ale jestli chces mermomoci intel, tak i asi moc neporadim
s diskem 320GB (WD 3200AAKS) to vychazi na 7500, coz je tak ten tvuj limit, a HTPC to je slusne
EDIT: mozna by to sneslo lepsi TV kartu, tahle je jen tak pro obraz, skrin by mohla byt do 3 tisic, do limitu by ses s tim vejit mel
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
s diskem 320GB (WD 3200AAKS) to vychazi na 7500, coz je tak ten tvuj limit, a HTPC to je slusne
EDIT: mozna by to sneslo lepsi TV kartu, tahle je jen tak pro obraz, skrin by mohla byt do 3 tisic, do limitu by ses s tim vejit mel
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=johny__g;110564]Jako alternativní zdroj by mohl být tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Elpsycho je tu vychvaluje, údajně jsou ještě tišší než Seasonicy.[/QUOTE]
nee, pockej chvili na rozuzleni:)
nee, pockej chvili na rozuzleni:)
Ahoj,
taky bych nedoporucil NForce + AMD + AMD v týdle cenový relaci je nejlepší (pokud nechceš taktovat, což u HTPC....). Disk jednoznačně WD 3200AAKS (nebo lépe 6400AAKS :-)). Enermax se mi taky papírově ze současnejch zdrojů líbí nejvíc - ale test jsem ještě neviděl, mechu13 (nebo jak se skloňuješ), bude? :-)
Matyáš
taky bych nedoporucil NForce + AMD + AMD v týdle cenový relaci je nejlepší (pokud nechceš taktovat, což u HTPC....). Disk jednoznačně WD 3200AAKS (nebo lépe 6400AAKS :-)). Enermax se mi taky papírově ze současnejch zdrojů líbí nejvíc - ale test jsem ještě neviděl, mechu13 (nebo jak se skloňuješ), bude? :-)
Matyáš
Taky zrovna stavím HTPC, v současnosti to zrovna skládám dohromady (pro inspiraci je to tady).
Ačkoli ovšem stavím na Intelu, doporučil bych, pokud kupuješ všechno nový, to postavit na AMD EE - má nižší spotřebu a bude to tím pádem tišší, výkon bude dostatečnej (u mě byla daná volba platformy tím, že už jsem měl předem desku). Zauvažoval bych o formátu micro ATX, do HTPC je imho celkem vhodnej a jsou pak větší možnosti při výběru skříní.
Výběr skříně je taky poměrně zásadní záležitost, takže to bych neodkládal (doporučuju koukat po skříních, který mají vzadu 2 x 80mm venty a ne jako většina 2x 60 mm - hůř chladí a jsou hlučnější). Mimochodem, venty v mojí skříni jsou tišší než Noctua 8cm kterou jsem koupil pro porovnání a v případě že bude tišší jsem chtěl koupit ještě jednu a nahradit ty origo, ale ty jsou tišší (i při LNA, pouze při ULNA je Noctua tišší, ale pak mnohem míň fouká). Takže venty Silverstone netřeba měnit.
Ačkoli ovšem stavím na Intelu, doporučil bych, pokud kupuješ všechno nový, to postavit na AMD EE - má nižší spotřebu a bude to tím pádem tišší, výkon bude dostatečnej (u mě byla daná volba platformy tím, že už jsem měl předem desku). Zauvažoval bych o formátu micro ATX, do HTPC je imho celkem vhodnej a jsou pak větší možnosti při výběru skříní.
Výběr skříně je taky poměrně zásadní záležitost, takže to bych neodkládal (doporučuju koukat po skříních, který mají vzadu 2 x 80mm venty a ne jako většina 2x 60 mm - hůř chladí a jsou hlučnější). Mimochodem, venty v mojí skříni jsou tišší než Noctua 8cm kterou jsem koupil pro porovnání a v případě že bude tišší jsem chtěl koupit ještě jednu a nahradit ty origo, ale ty jsou tišší (i při LNA, pouze při ULNA je Noctua tišší, ale pak mnohem míň fouká). Takže venty Silverstone netřeba měnit.