Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: Problém s využitím 4GB

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    4

    Mám paměti Corsair DIMM 4096MB 800MHz a 32bit XP. Vím že OS vyadresuje jen asi 3,5GB. Ale mě systém ukazuje jen 2GB-Jak je to možné?
    Jinak bios i CPU-Z ukáže 4096. Správce úloh využívá jen 1893Mb...
    Deska P5B-V, bios poslední, Memory Remap Feature mám zaplé
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    32 bit. systém dokáže adresovať 4GB celkovej pamäte, to je všetky pamäte vrátane pamätí na grafickej karte. Možné to je vtedy ak máš dve grafiky s 1GB VRAM.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Správce úloh využívá jen 1893Mb...
    A jen podle tohot usuzuješ, že systém využívá 2 GB? Klikni pravým tlačítkem na Tento počítač, zvol vlastnosti a v záložce Obecné vidíš kolik paměti systém používá.



    Jakou máš tu grafiku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    4

    Mám X1950PRO 256MB a systém ukazuje jen 2GB paměti. Opravdu nevím čím to může být...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    http://www.tomshardware.co.uk/forum/...-remap-feature

    Tak vypni to memory remap feature. Ty XP mají SP2, že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Ano, vypnout Memory Remap Feature pomůže.

    Příště bych doporučil nejdříve projít fórum a FAQ Asusu, kde problém objasněn.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    4

    Když vypnu memory remap feature tak Systém ukazuje 2,25GB, coč není o moc lepší...
    A XP mají SP2.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pokud chceš využít celou RAM, tak je jediným řešením přejít na 64-bit OS.
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 14-04-2008 v 19:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    4

    Pohrál jsem si s nastavením pci mmio allocation a systém ukazuje 2,93GB. Předpokládám že víc už s touto deskou systém nepozná(win 32bit)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Jj, patrně jsi dorazil na konečnou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Gordar Zobrazit příspěvek
    Pohrál jsem si s nastavením pci mmio allocation a systém ukazuje 2,93GB. Předpokládám že víc už s touto deskou systém nepozná(win 32bit)...
    Inak nove 64b Visty vyzeraju celkom schopne, aspon co som cital o nich recenziu, takze ak budes chciet prejst an 4GB RAM, tak vista 64b. je na to vhodny kandidat Ale ci si daco pomzes je diskutabilne, kedze Visty maju zasvecsie naroky na RAM a celkovo je to zatial horsie oproti XP, 64b XP sa vyhni ako cert svetenej vode
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    Inak nove 64b Visty vyzeraju celkom schopne, aspon co som cital o nich recenziu, takze ak budes chciet prejst an 4GB RAM, tak vista 64b. je na to vhodny kandidat Ale ci si daco pomzes je diskutabilne, kedze Visty maju zasvecsie naroky na RAM a celkovo je to zatial horsie oproti XP, 64b XP sa vyhni ako cert svetenej vode
    To s tou ramkou sou famy. Jasny, vista ma vetsi naroky na ramku, ale neni to zas az tak tragicky a obzvlast kdyz mas 4GB ram.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    To s tou ramkou sou famy. Jasny, vista ma vetsi naroky na ramku, ale neni to zas az tak tragicky a obzvlast kdyz mas 4GB ram.
    No famy, niekto si to moze vykladat ako famy, dalsi to bere ako fakt a v podstate je to aj pravda ,pretoze Vista ma nove riadenie pameti a prednahrava si do pameti aplikacie, ktore su casto spustane a tym sa moze opticky zdat, ze je viac narocnejsia na pamet, neviem mozno sa to da aj niekde nastavit popripade vypnut, ale tak dobre Vistu nepoznam. Je obecne rozsirene, ze pod Vistou pracuju programy pomalsie a hry maju mensie FPS... ci je te nrozdiel nejaky markantny si uz musi kazdy uzivatel zvazit sam, ale je asi vyhodnejsie prejst na 64b Vistu ako nevyuzivat 1 GB RAM
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    MIZ MIZ je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele MIZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    97

    A nelze zapomenout na ovladače. Před pořízením Visty a ještě víc u 64b verze je potřeba si najít správné ovladače pro všechno, co chce člověk používat - tiskárna, scanner, digifoťák, MP3 player...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od MIZ Zobrazit příspěvek
    A nelze zapomenout na ovladače. Před pořízením Visty a ještě víc u 64b verze je potřeba si najít správné ovladače pro všechno, co chce člověk používat - tiskárna, scanner, digifoťák, MP3 player...
    To je pravda, ale zas ak ma clovek legalnu Vistu, tak by mohlo pomoct aj to, nech si ich Vista sama stiahne, aj ked je jasne, ze nie vsetko musi byt na webe mrkvosoftu. u tych 64b Vist je dobre to, ze maju akoby emulaciu 32b programov a preto je spetna kompatibilita ovela lepsia. Casom (do 3-4 rokov) budem musiet prejst vsetci na 64b OS ci uz Vistu/alebo Win 7
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém s využitím procesoru
    Od Tagger v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 11-11-2012, 21:04
  2. MP3 zdarma: jak to je s jejich využitím?
    Od Milis v sekci Volná témata
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 04-09-2008, 10:23
  3. Jak to je s Crysis a využitím 4 jádrového procesoru?
    Od Itachi v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 25-11-2007, 16:47