Huceni trafa repraku
Dobry den,
mel bych dotaz, zda je normalni ze reprak s trafem trochu huci...koupil sem si repraky Genius SP-HF 355X([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]). Zda huci vsechny repraky, mam reklamovat a jaky repro pripadne nehuci?
mel bych dotaz, zda je normalni ze reprak s trafem trochu huci...koupil sem si repraky Genius SP-HF 355X([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]). Zda huci vsechny repraky, mam reklamovat a jaky repro pripadne nehuci?
jaky huceni myslis, nakej vysokofrekvencni zvuk? Jinak podle me by repraky zadny huceni vydavat nemely ;)
Je to celkem běžné, že trafo trochu bzučí. Pokud je to ale zřetelně slyšet, zkus to reklamovat, měli by to uznat. Bohužel u bedýnek za pár stovek nemůžeš čekat nějaké zázraky, kvalita bude vždycky mizerná, takže nejlepší je si konkrétní kus vyzkoušet než ho koupíš.
A nejlepší je mít trafo mimo repro.
A nejlepší je mít trafo mimo repro.
to by bylo vibracema ... trafo hůčí většinou ,když je předimenzované (např hučení kolem drátů vn ,když je déšť),nebo když je špatně sestavené jádro,špatná izolace....toho je moc :) skus první reklamaci ,než je otevřeš a začneš tam manipulovat :)
Mám SP-Q06 a dělají to samé. Právě jsem to rozebral a zjistil, že mj. tam jsou katastrofální kondenzátory. Takže když už jsem v tom, udělám si na tom trénink :) Hodlám to zdokumentovat...v podstatě jde o to, že odpájím spínač (je tam vlasně přepínač zapojení jako spínač), přemostím ty kontakty a na spínač dám přímo napájení trafa, čili se bude spínat trafo a proud pak hned půjde do bedniček. Elektrolyty ale -HoNY- nemá, takže to stojí.
[SIZE="1"]Ještě to proberu s trodasem nebo -HoNY-m, ať se podívají na schéma, jestli by se tam ještě nehodil kondenzátor navíc, aby to neudělalo ráz...už teď ho to dělá, tak aby to nebylo ještě horší...[/SIZE]
[SIZE="1"]Ještě to proberu s trodasem nebo -HoNY-m, ať se podívají na schéma, jestli by se tam ještě nehodil kondenzátor navíc, aby to neudělalo ráz...už teď ho to dělá, tak aby to nebylo ještě horší...[/SIZE]
[QUOTE=Pavel Boček;115295]Mám SP-Q06 a dělají to samé. Právě jsem to rozebral a zjistil, že mj. tam jsou katastrofální kondenzátory. Takže když už jsem v tom, udělám si na tom trénink :) Hodlám to zdokumentovat...v podstatě jde o to, že odpájím spínač (je tam vlasně přepínač zapojení jako spínač), přemostím ty kontakty a na spínač dám přímo napájení trafa, čili se bude spínat trafo a proud pak hned půjde do bedniček. Elektrolyty ale -HoNY- nemá, takže to stojí.
[SIZE="1"]Ještě to proberu s trodasem nebo -HoNY-m, ať se podívají na schéma, jestli by se tam ještě nehodil kondenzátor navíc, aby to neudělalo ráz...už teď ho to dělá, tak aby to nebylo ještě horší...[/SIZE][/QUOTE]
Tak, kdyz uspejes, sem zvedavy na to zdokumentovani, abych to moh zkusit take. Drzim palce
[SIZE="1"]Ještě to proberu s trodasem nebo -HoNY-m, ať se podívají na schéma, jestli by se tam ještě nehodil kondenzátor navíc, aby to neudělalo ráz...už teď ho to dělá, tak aby to nebylo ještě horší...[/SIZE][/QUOTE]
Tak, kdyz uspejes, sem zvedavy na to zdokumentovani, abych to moh zkusit take. Drzim palce