low end herní sestava do 10.000,-
Zhodnoťte prosím tuto sestavu, byla by to sestava pro synovce (10 a 8let) hrajou hlavně starší gamesky (GTA-SA, apod.). Grafickou kartu 1950PRO/512 kartu dodám, za nějakou symbolickou cenu (upgraduju na 8800GT). Cenovej strop je 10.000,- takže řekněme že je ještě 1.000,- rezerva, bylo by vhodný nahradit nějakou komponentu lepší?
Vpohode sestava, mozna bych se jen pozastavil nad tim jestli je bezpodminecne nutna disketovka, jestli se nevyplati radsi misto ni vzit jen ctecku karet nebo vetsi ramku/disk pripadne?
Jo v pohode sestava, jen drobnosti bez vlivu na vykon ale nejakou tu stovku usetrej:
Pameti: obycejny A-Data [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (-190,-)
Zdroj: Fortron GLN (je to ten samy zdroj jen bez modre barvy) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (-150,-)
CPU: pokud se bude taktovat potom staci E2160 (strop pro pretaktovani maj stejnej) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (-150,-)
btw ten disk.. hm 16mb cache to skoro vypada ze by mohl byt uz jednoplotnovej, nevi o tom nekdo neco? :)
Pameti: obycejny A-Data [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (-190,-)
Zdroj: Fortron GLN (je to ten samy zdroj jen bez modre barvy) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (-150,-)
CPU: pokud se bude taktovat potom staci E2160 (strop pro pretaktovani maj stejnej) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (-150,-)
btw ten disk.. hm 16mb cache to skoro vypada ze by mohl byt uz jednoplotnovej, nevi o tom nekdo neco? :)
[QUOTE=cool.user;114257]Vpohode sestava, mozna bych se jen pozastavil nad tim jestli je bezpodminecne nutna disketovka, jestli se nevyplati radsi misto ni vzit jen ctecku karet nebo vetsi ramku/disk pripadne?[/QUOTE]
V te disketovce je čtečka 7v1, ale do novyho PC už snad ani nemá cernu dávat(-575,-)
2500AAKS je jednoplotnovej(je doby, kdy WD dělalo 250 na plotnu-aspoň myslim)
case se docela dá, bude se sice trochu prohýbat, možná rezonovat, ale ne v nějaké velké míře.
Na procak bych dal aspoň Freezera
@cool.user:[QUOTE=cool.user;114257] jestli se nevyplati radsi misto ni vzit jen ctecku karet[/QUOTE]sry, to jsem přehlíd
[QUOTE=cool.user;114276]Box vpohode staci, pokud nebude (extremne) taktovat tak je zcela ok.[/QUOTE]
Je to asi zbytečná investice, ale ja moc BOXy rád nemám :o co jsem měl tak vždycky hučely jak ...
:shut :D
V te disketovce je čtečka 7v1, ale do novyho PC už snad ani nemá cernu dávat(-575,-)
2500AAKS je jednoplotnovej(je doby, kdy WD dělalo 250 na plotnu-aspoň myslim)
case se docela dá, bude se sice trochu prohýbat, možná rezonovat, ale ne v nějaké velké míře.
Na procak bych dal aspoň Freezera
@cool.user:[QUOTE=cool.user;114257] jestli se nevyplati radsi misto ni vzit jen ctecku karet[/QUOTE]sry, to jsem přehlíd
[QUOTE=cool.user;114276]Box vpohode staci, pokud nebude (extremne) taktovat tak je zcela ok.[/QUOTE]
Je to asi zbytečná investice, ale ja moc BOXy rád nemám :o co jsem měl tak vždycky hučely jak ...
:shut :D
[QUOTE=Janyk1;114270]V te disketovce je čtečka 7v1, ale do novyho PC už snad ani nemá cernu dávat(-575,-)[/QUOTE]
Janyku, zacni cist my posty cely :D
[QUOTE]nevyplati radsi misto ni vzit jen ctecku karet [/QUOTE] :D:D
Janyku, zacni cist my posty cely :D
[QUOTE]nevyplati radsi misto ni vzit jen ctecku karet [/QUOTE] :D:D
[QUOTE=Janyk1;114270]Na procak bych dal aspoň Freezera[/QUOTE]
Box vpohode staci, pokud nebude (extremne) taktovat tak je zcela ok.
Box vpohode staci, pokud nebude (extremne) taktovat tak je zcela ok.
Díky, dal jsem na vaše rady, čtečku vyhodil, zdroj a RAM podle vašich doporučení, case jsem nechal, bude stačit a CPU vyměnil za Intel Core 2 Duo E4500 BOX a jsem na 8 335,-
No E4500 neni zrovna stastna volba.. Bude se ten pocitac taktovat? (nebo rekneme aspon mirne ladit - C2D si o to docela řiká)
Pokud se taktovat nebude, stací imho E2180. Ten litr navíc za E4500 na vykonu skoro nebude poznat. (na taktovani jak uz bylo receno E2160)
Pokud se taktovat nebude, stací imho E2180. Ten litr navíc za E4500 na vykonu skoro nebude poznat. (na taktovani jak uz bylo receno E2160)
Jo slušná sestava za ty peníze.Ale aspoň ten na procesor freezer bych tam dal taky.Jinak u zdroje bych kvůli tichosti a pozdějším upgrade dal možná [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] .Ale v alfe ho nemaj a stojí o 500Kč víc.Je to,ale výborný a tichý zdroj.
EDIT:Jo s tim procesorem souhlasim.Z vlastní zkušenosti.Mam E4600..E2180 by měl v pohodě stačit..
EDIT:Jo s tim procesorem souhlasim.Z vlastní zkušenosti.Mam E4600..E2180 by měl v pohodě stačit..