Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bluescreeny na notebooku

kenor (45)|19.4.2008 21:57
Na notebooku jsem se pokoušel rozjet World of Warcraft. Hra běží, ale některé textury jsou špatně zobrazené (chybí, jsou tam jiné textury, změť barevných pixelů nebo různobarevné fleky) a po chvíli všechno spadne a vyskočí bluescreen, po resetu se rozhodí rozlišení na ploše. Mohl by mi prosím někdo poradit, o jaký problém se pravděpodobně jedná a jak ho popřípadě, pokud je to možné, vyřešit? Děkuji.
Janyk1 (997)|19.4.2008 22:03
Co je to za notebook?(typ, grafika, OS)

@hl.hl: byl jsem rychlejší:)
hl.hl (1387)|19.4.2008 22:04
Novejsi ovladace?
pegy (757)|20.4.2008 01:54
[QUOTE=kenor;114395]Na notebooku jsem se pokoušel rozjet World of Warcraft. Hra běží, ale některé textury jsou špatně zobrazené (chybí, jsou tam jiné textury, změť barevných pixelů nebo různobarevné fleky) a po chvíli všechno spadne a vyskočí bluescreen, po resetu se rozhodí rozlišení na ploše. Mohl by mi prosím někdo poradit, o jaký problém se pravděpodobně jedná a jak ho popřípadě, pokud je to možné, vyřešit? Děkuji.[/QUOTE]
Mas nove ovladace od VGA? Robiti ti to aj pri inych hrach? je ta verzia WoW leghalna? Ak mas na vsetky odpovede kladnu odpoved, tak to asi bude HW problem a mozno to budu ramky... ;)
trodas (1753)|20.4.2008 12:56
Ja bych se skoro vsadil, ze kazda poradna 3D zatez ten notebook shodi, nebot je prehreje ;)

Zkusils krome WOW jakoukoliv jinou NAROCNOU 3D hru/test? 3DMark 2006 ... treba? Nebo FarCry? Crysis? Battlefield 2?

Protoze ja bych se vsadil, ze spatne take. A pokud spadne, tak je to spatnym chlazenim grafiky/ci odchazejicimi soucastkami v notebooku. Jak je stary a co je to vlastne zac? :p
Intri (3490)|20.4.2008 12:59
Nemusí to být jen přehříváním, může to být prostě vadnou grafikou. Důležité je u toho notebooku závadu prokázat, což se dá právě nějakými hrami , případně syntetickými testy. Pokud to bude stále blbnout, je zapotřebí problém vyzkoušet s ovladači výrobce a pokud ani ty nic nevyřeší, je to jasný případ pro reklamaci - máš-li na ni ještě nárok.
trodas (1753)|22.4.2008 00:38
To je fakt, muze byt i vadna. Sice pokud je v 2D vse ok a bug je jen v 3D tak to bude zvlastni chyba, ale teoreticky nastat muze. Widlows si na rozlisko vezmou jen 2 buffery (aktualni/skryty) = kousicek z videoram a pokud ma notebook vlastni videoram tak je mozny, ze dalsi cipy jsou spatny/spatne napajeny a v 3D jde vse do kytek. Pravda, pravda, mozny to je.
Pokud by mel sdilenou pamet tak to ale mozny neni - nebo je to hoooooodne nepravdepodobny.
pegy (757)|22.4.2008 02:16
[QUOTE=trodas;115456]To je fakt, muze byt i vadna. Sice pokud je v 2D vse ok a bug je jen v 3D tak to bude zvlastni chyba, ale teoreticky nastat muze. Widlows si na rozlisko vezmou jen 2 buffery (aktualni/skryty) = kousicek z videoram a pokud ma notebook vlastni videoram tak je mozny, ze dalsi cipy jsou spatny/spatne napajeny a v 3D jde vse do kytek. Pravda, pravda, mozny to je.
Pokud by mel sdilenou pamet tak to ale mozny neni - nebo je to hoooooodne nepravdepodobny.[/QUOTE]
Suhlas, pri vlastnej pameti je to teoreticky mozne, ale pri zdielanej urcite nie...Musime pockat ako sa kenor posnazil a ci uz na nieco prisiel ;)