Ochrana dat na CD/DVD mediich
Ahoj vsem,
mam otazku... Je mozne za pomoci nejakeho softwaru, nebo neceho podobneho vypalit CD/DVD medium obsahujici napr. MP3 tak, aby si z tohoto media nemohl nikdo obsah zkopirovat do PC a pritom by medium bylo plne funkci?
Priklad... Palil jsem znamemu nejaky OS. Ten jde v pohode naistalovat, vse funguje na 100%, ALE kdyz sis jej chtel okopirovat na HDD, nebo udelat z nej image soubor, tak to proste neslo...
Poradte, dekuji vsem za odpovedi... Zdravim a mejte se.
mam otazku... Je mozne za pomoci nejakeho softwaru, nebo neceho podobneho vypalit CD/DVD medium obsahujici napr. MP3 tak, aby si z tohoto media nemohl nikdo obsah zkopirovat do PC a pritom by medium bylo plne funkci?
Priklad... Palil jsem znamemu nejaky OS. Ten jde v pohode naistalovat, vse funguje na 100%, ALE kdyz sis jej chtel okopirovat na HDD, nebo udelat z nej image soubor, tak to proste neslo...
Poradte, dekuji vsem za odpovedi... Zdravim a mejte se.
Pokud si to nekdo bude chtit zkopirovat tak si to zkopiruje. Pokud vim, tak neni ani zadna komercni ochrana cd/dvd ktera by v soucasnosti nebyla prolomena.
Existuji nejake ochrany v tom smyslu, ze pak musis mit nainstalovany specialni software aby ses na to cd dostal, ale to odporuje tvemu pozadavku aby by bylo bezne funkcni.
Existuji nejake ochrany v tom smyslu, ze pak musis mit nainstalovany specialni software aby ses na to cd dostal, ale to odporuje tvemu pozadavku aby by bylo bezne funkcni.
Su rozne bezne dostupne programy na ochranu dat na CD/DVD, takze ked ich napalis niekam na svoje CD/DVD daju sa bezne pouzivat ale kopirovat a ani nahravat sa nedaju...ale staci aby prisla aktualizacia napalovacieho a kopirovacieho programu a tvoja ochrana nema zmysel...
Takze ano, su programy na ochranu dat CD/DVD ale maju funkcnost iba v rozmedzi teoretickom a nie praktickom...
Takze ano, su programy na ochranu dat CD/DVD ale maju funkcnost iba v rozmedzi teoretickom a nie praktickom...
Obávám se, že v domácích podmínách je aplikace nějakých ochran mimo mísu.
Nejjednodušší máš data zabalit do archivu opatřeneného silným hesem a vypálit. Přístupové údaje potom zdělíš jen oprávněným osobám. Není to sice nic extra, ale před náhodným zcizením to ochrání.
Nejjednodušší máš data zabalit do archivu opatřeneného silným hesem a vypálit. Přístupové údaje potom zdělíš jen oprávněným osobám. Není to sice nic extra, ale před náhodným zcizením to ochrání.
Jedna moznost je ten RAR, ale zrovna na MP3 to asi neni to prave orechove a dalsia moznost sa mi mari nieco s LG a SECURE ROM, to je funkcia na ochranu CD/DVD ale myslim ze funguje len na mechanikach, ktore to podporuju a potrebujes k tomu soft, takze zas nic take pouzitelne... A ako uz pisali vysie, tie vsetky ochrany su len docasne, pretoze ako vravim Ja Co raz jeden programator napisal, to druhy moze kludne zlomit/obist ;)
Ano, to ja plne chapu, ze se da tato nejaka ochrana prolomit, ale vubec nejsem tak narocny... Dam priklad... Bohate mi staci, kdyz vypalim napr. ty MP3 na CD a proste nepujdou zkopirovat (CTRL+C - CTRL+V abych to vysvetlil nejjednoduseji) Tohle by mi bohate stacilo...
Kazdopadne ale dekuji za dosavadni informace a ochotu vsem...
Kazdopadne ale dekuji za dosavadni informace a ochotu vsem...