reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Víkendová diskuze: Jste na svém počítači závislý?

Akuh (44)|26.4.2008 12:39
Mno, jsem absolutně závislí. Většina mezilidského kontaktu je skrze diskuzní servery, ICQ... . Veškeré informace hledám na netu, Počítači(nyní ntb) dávám jména a všeobecně s ním žiji v symbióze. Občas se sice pohádáme, ale poslední slovo mívám já s CD Widlí. I když on si myslí, že vyhrál on s modrou obrazovkou smrti. Na rodinou dovolenou jsme vyrazili v plném počtu a místo u moře jsem byl většinu času v dobře klimatizované místnosti s ním a s HOMAM a zbytek času s někým z rodiny,... Vím že jsem závyslák, ale vyhovuje mi to proč to tedy měnit.

Ale zavislí jsem i v jiném smyslu, potřebuji li něco vědět... internet tu je proto aby mi poradil, vzhledem k tomu že jsem na oboru jenž je dost zaměřen na programování potřebuji internet a i k té práci. Jinými slovy, Já jsem závislý na počítači a můj počítač je stvořen pro mne. Což je mnohem lepší závislost než drogy, takže není důvod mi to vyčítat.

Nejsem však tak radikálním typem co tráví u počítače veškerý volný čas, Naskytne li se příležitost a jsem spolužáky přizván k nějaké akci, rád se dostavím, i když se tam nudím. S rodinou trávím také dost času, ale to učení je trochu problém...
malymumu (4)|26.4.2008 14:41
Jsem ta nejhorší kombinace závisláka na PC!!! Pracuju jako prodejce PC tzn. 8 h denně jsem na PC a netu... Když přijdu domů zapnu World of Warcraft pokud zrovna nemontuju nový díly do PC :DDD takhle hraju každej den cca 5 hodin. (pozn. mám 7 postav z toho všechny jsou vyšší lvl než 50). Někdo tu psal že vás z toho vysvobodí přítelkyně, mám přítelkyni už přes 2 roky. Ovšem i ta už nějakej ten rok zvládá hrát taky Warcrafta :D... dokonce jsem ji kvuli tomu sestavil novej nabouchlej komp s pořádnym vybavením. Je to sice divné, ale zvládám do toho ještě i ty hospody/restaurace a oobčas i kámoše a výlety tak akorát. Myslím, že jsem ok a to jak žiju mi absolutně vyhovuje. (akorát jsem vypustil posilovnu a trošku mi narostl pupek - tohle tedka časově řešim, ale je to snad jediné mínus a věc co mi vadí) jinak jsem absolutně spokojený :P

Mno akorát zatim přemejšlim jestli koupit vodní chlazení do pc a nějakej upgrade nebo zájezd do Egypta :DDD
Akuh (44)|26.4.2008 17:00
WoW pokud není náročnej... jestli nehraješ nic jinýho tak je vodník jen zbytečný vyhazování peněz
malymumu (4)|26.4.2008 17:52
Samozřejmě že Crysis i CoD4, Assasins Creed hraju taky kdyz odpočívám :p
Swarm (0)|27.4.2008 00:13
Jsem závislý na počítačích a internetu, a to především pracovně a kvůli škole. Dohromady to vypadá tak, že u počítače prosedím ohromné množství času. Ráno vstanu, mrknu při snídani na net z notebooku, notebook pak se mnou cestuje vlakem, kde jsem zase na netu. Ve škole (ČVUT) mám notebook také puštěný a věnuju se věcem do školy (různé projekty a programy, ale na všechno je počítač nutnost). O hodinách na něm také dělám. Po cestě ze školy si zase pustím notebook a připojím se na net. Doma po svačině, pokud si na chvíli nelehnu, si počítač připojím na externí periferie a v křesle u něj trávím čás s výjimkou jídla až do půlnoci... někdy do dvou.

Moje práce (redaktora notebook.cz) se počítačů (resp notebooků) přímo týká a vyžaduje jejich přítomnost. Škola je pak v tomto teď před bakalářskýma zkouškama ještě horší a nutí mě u něj sedět a něco dělat neskutečně moc. Do toho ještě ve volném čase píšu něco na blog (ale to naštěstí zas tolik času nezabere, to jsou občas ty cesty vlakem a tak). Myslim si, že tohle už rozhodně není normální, ale vim, že s podobnou prací jsou na tom lidé dost podobně.

Na druhou stranu škola mě tímto neskutečně vytáčí a už se skoro těším, až všechno tohle budu mít za sebou. Vím, že se svými znalostmi si nějakou klidnou dobře placenou fulltime práci najdu velmi snadno (vlastně už se pravidelně občas spíš ona snaží najít mě) a vím, že se budu mít dobře. Jenže nějaký ten titul se prostě hodí i tak. Věřím, že po škole tyhle věci hodně omezím a zůstane mi to jen jako určitá etapa života (u recenzování bych chtěl ovšem zůstat, jsou za to pěkné peníze, je to zábava a času to zas tolik nezabere). Ani bez počítačů absťák nemám. Umím se dobře bavit i bez nich a myslím, že pokud bych se náhodou začal věnovat práci, kde je nepotřebuju (ač je to nepravděpodobné), tak bych klidně doma ani žádný nemusel mít.

Vždycky jsem si myslel, že správný závislák je nějaká troska. U počítače by to měl být uhrovitý cosi, který ženu viděl jen v pornu a neumí ani pořádně komunikovat ve společnosti. Jenže to by na mě asi moc nesedělo. Se ženami jsem to vždycky uměl a v kolektivu jsem často vyhledávanou osůbkou. Holt trochu paradox.

Jediné, co mě z technického světa dokáže vytrhnout je právě moje milá. Ona je totiž úplně "nepočítačová"; zabývá se humanitními studiemi, dramatickou výchovou a hudbou (aktivně) a díky ní se mi otevřel nový moc hezký svět. Nebýt ní, tak už se z toho "počítačového šílenství" asi brzo zcvoknu :-). Musim se teda ale přiznat, že jsem jí taky trochu ovlivnil. Smrdí jí tam ode mě na stole už taky jeden notebook a po domě jsem jí nahodil wifi (mimochodem taky proto, abych mohl být online na rychlém připojení i u ní, když je něco potřeba do práce).... jsem fakt vostuda :-)

EDIT: Už ani nepamatuju, kdy jsem naposledy šel do školy bez notebooku... ten už toho se mnou hodně procestoval a musel sloužit i v hodně nehostiných podmínkách (například situace, kdy měl po zahřátí na čidle procesoru 15°C a já marně doufal, že se od něj trochu zahřeju, jenže větrák by se nerozběhl, ani kdybych zatížil obě jádra na 100%).
Shadowsworld (1)|27.4.2008 07:11
Počítače a já žijeme v symbióze .... já dodávám vše potřebné pro jejich chod a oni fungují a ulehčují mi práci všeho druhu ....
Nejsem žádný programátor, ale rád si sem tam něco udělám v cečku, případně c++ (například posledně to byl program k řešení sudoku). Čas od času si udělám bash skript, perl skript, něco ve Visual basicu, případně dávkové soubory mohou být také užitečné či asembler.
Když nemám zapnuté pc a vedle něj svůj noťas, šílím a nic neudělám .... Pc totiž slouží jako radio, televize a komplet audio-video přehrávač, dále jako infomační a komunikační kanál se světem ....
Když si chci přečíst knížku, stáhnu si ji na noťas a přečtu si ji tam ....
Kdybych si nechtěl čas od času zaběhat nebo jinak zasportovat, od počítače vůbec nechodím .... O:-)
Pavel Boček (4169)|27.4.2008 11:29
[QUOTE=SpeedFilip;116708]Som zavisly na SHW :)[/QUOTE]
[QUOTE=BlackFrog;116713]Vzhledem k tomu že téměř propadám ve škole a ani to mě nedonutí se od PC odtrhnout a alespon hodku dvě se učit, musím přiznat že závislý jsem.[/QUOTE]

To mi někoho připomíná :notsure:rolleyes::D

Ne vážně, kvůli redaktorování na SHW už ani na hraní není čas (což je problém, protože se to neslučuje s redaktorováním na RecenzeHer.eu :cry)...není problém občas někam zajít do krčmy apod., ale dovolená apod., to už se mi moc nechce, kdy vidím tu práci, kterou bych neudělal :) A zbytek trávím u fóra...
Zephyr (0)|27.4.2008 12:40
JA si to priznávam, som závislý a hlavne na Warcraft3 a DotA Allstars :D, ale nie, teraz vážne, je mi to trochu ľúto, ale nadruhej strane, nevedel by som uz bez toho žiť, mám problémy na dovolenkách bez wi-fi :D.
siddhi (3)|27.4.2008 13:55
Ano jsem a vůbec se za to netydim
Janyk1 (997)|27.4.2008 14:51
ani ne, nejvic casu travim tu na shw forku a na mailu. a nedělá mi problém na 14 dní i víc být bez PC.
Spiš su závislej na vrtání se v PC:D
Arkan (6)|27.4.2008 15:05
Tiež som a to na 100%. Počítadlo mi nechýba iba počas spánku. Na druhej strane, kvôli i-netu a PC som takmer úplne prestal pozerať TV (max. správy a občas hokej) a čudujem sa ľuďom, ako môžu bezmyšlienkovite čumieť na telku niekoľko hodín denne namiesto uprednostnenia ľubovolnej kreatívnej činnosti na počítači.
mrozu (87)|27.4.2008 20:47
Ja jsem zavisly jen v nutne mire, napriklad skolni veci nebo kdyz potrebuju neco najit na netu. Kdyz mam volno, radsi dam prednost vzdy nejake jine aktivite venku apod. Jen kdyz jsem doma, u PC sedim prakticky nepretrzite. Nic jineho se proste doma delat neda.
RolandN (210)|3.5.2008 22:59
Já asi jsem... pořád bych klikal na nějakou mišku... :D
boboco (1987)|3.5.2008 23:03
Počítač je nedílnou součástí mého života... ale čistě teoreticky, kdybych se ráno vzbudil (neměl pracovní povinnosti, ke kterým PC potřebuju), a počítač tu nebyl, minimálně pár dní, možná i několik týdnů vůbec nechyběl:).

...na druhou stranu, závisláci si obvykle závislost nepřipouští, že?:slug
Healercz (4)|5.5.2008 16:43
Urcite nejsem zavisly na pocitaci, ale na internetu :) Pocitac bez internetu by pro me uz v podstate nemel vyznam.
pas!k (3765)|5.5.2008 17:00
Libi se mi jak si vetsina lidi najde duvod proc si mysli ze na pc neni zavislej :)
volvo (30)|5.5.2008 22:53
vubec nejsem zavisly protoze jsem porad v robote (pokud nekdo hledate praci nikdy nechodte pracovat do divadla :-) ) bohuzel ale jak uz rikal Janyk1 jsem zavisly na vrtani se v PC
Trippax (154)|6.5.2008 00:27
nie žeby som bol závislý, no sedím pri ňom každý deň :D
ale asi som, keď si to neuvedomujem že som...
noegoncz (319)|14.5.2008 08:51
závislý ? zcela určitě ne :turtle
jen 8h v práci + 4h doma / den
Pár dní bych bez pc/internetu asi vydržel, ale bohužel to snad ani nejde :(
Nicméně jak je to krásné se vrátit po výkendu odněkud z přírody a oprášit záložku s oblíbenými :D
Dwarlin (93)|14.5.2008 10:24
Zavisli na pocitaci???Uz zrejme nie...viem ze som bol, na pocitaci, na hrach, na internete, ale teraz pracujem na pocitaci 8 hodin denne v praci, ked nemusim tak radsej nesedim pri stole, doma mam sice aj pocitac aj notebook ale uz dlhu dobu som na ne ani nepozrel...jednoducho nemam dovod...radsej idem na prechadzku, alebo niekam na vylet...na com som zavisli, to je snad uz iba telefon, bez ktoreho si neviem predstavit zivot...ked idem hocikam, ide so mnou...vsetko robim cez neho...fotim, kamerujem, pisem si tam dennik, pouzivam ho ako debilnik, v jednom kuse telefonujem, sem tam si aj nieco zahram, ak je to surne, idem cez neho na web, pozeram filmy, pocuvam hudbu a neviem co vsetko este...
I LOVE MY PHONE...
petnek (115)|5.11.2008 19:55
Necítím se na něm být zavislý, ale jsem u něj každý den. Mám na něm pořád co dělat, nebo si na něm nějakou práci najdu.
Pokud jsem mimo dosah PC, nic se neděje. Občas je to příjemný relax a oddych