Add vadný zdroj: Jenže mě se děje následující, připojím desku ASUS M3A78-EM k jakémukoliv zkoušenému zdroji (Fortron 300W PNF, Eurocease Supersilent 350W, 3 starší fortrony 300W jeden 300W noname) tak v tom zdroji píská. Píská tam při čemkoliv, je to ozvěna vytížení CPU (jasně slyšitelné změny frekvence aka Cool&Quiet, pri vypnuti C&Q to píská na nejvyšší intenzitu pořád), jakýkoliv přenos dat - seek chrčí, přenos dat píská podle rychlosti. Neskutečný, reklamace desky uznána a prý opravena, samozřejmě se nic nezměnilo, těžko to někdo opravoval. Nevím co mám dělat, ani jak to řešit žádný z těch zdrojů to jinde nedělá...
Podobný problém podle internetu má deska Asus M3A77 bez integrované grafiky, ale tam pomůže vypnout V-SYNC nebo výměna zdroje za fortron Epsilon - kdy už to pouze prý slaboučce chrčí při přenosu dat...
Další poznatek mám ten, že deska v dellu s chipsetem g33 + 500W fortron takto píská pokud je použita integrovaná grafika, jakmile se tam strčí nVidia do PCIe tak je to naprosto potichu. Další počítač s gigabyte g33 deskou + 300W PNF fortron také píská stejně s integrovanou grafikou. V Intel ovladači samozřejmě V-sync vypnout nejde, takže nemůžu nic zkoušet.
Čím tohle může být? Tušíte někdo? Rád bych to vyřešil je to fakt naprosto nepoužitelný stav...
Když připojím do své desky Asus M3A78-EM diskrétní grafiku, tak se tam jen přidá takový praskání navíc a je možné, že je slabší to pískání, ale to může být naprosto soubjektivní...