Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Paměti: P35-DS4 a nastavení pamětí Patriot

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: LivingPool

    Znění dotazu:
    Problém: deska Gigabyte P35 - DS4 revize 2.0 a časování pamětí Patriot LL 2048MB (kit2x1GB) 800MHz.
    Nepodařilo se mi nastavit časování na 4-4-4-12. Buď nastavuju něco špatně v BIOSu anebo nevím. Vždy mi to pak spadne a deska si obnoví DEAFULT nastavení časování na AUTO a nastaví si 5-5-5-16. Napětí mám nastavený na +0,4 Over, takže 2,2 V.
    Jak si prosím v BISOU mám nastavit všechny hodnoty u časování tak, aby mi běžely na LL 4-4-4-12 ?

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Gigabyte P35 - DS4 revize 2.0 a časování pamětí Patriot LL 2048MB (kit2x1GB) 800MHz.

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Imho třeba to paměti prostě nezvládají.



    ...ale měly by
    Naposledy upraveno uživatelem Janyk1: 26-04-2008 v 17:43



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Snižuješ jim děličku? Na jakou jedeš FSB?

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Na první pohled to vypadá, že to máš nastavený dobře. Předpokládám, že paměti máš v dualu správně.....bank 1+3, nebo 2+4.
    I to nastavení časování a overvoltage je O.K. (viz screen). Jsou to starší obr. z P965, ale máš to podobný. (Já tam měl na pamětech +0,450V= 2,27V podle Everestu.) Teď na P35 mi stačí dát jen DRAM Timing Selectable na Manual a nastavit hodnoty (4-4-4-12), popř. zvednout V. Jiný fičurky nejsou potřeba.
    Zkusil jsi dát tu položku Memory Performance Enhance (myslím, že ji tam máš taky) třeba na Turbo? Hlavně jim zbytečně napřidávej napětí!
    P.S. Mohl bys hodit link na ty tvoje paměti? Nejsem si jistý, jestli myslím stejný. Hlavně ne na Alfacomp. Na ten se z práce nedostanu.
    EDIt:Zase s křížkem po funusu... Píše, že má 800MHz, což je defaultní frakvence nastavená deskou, tak předpokládám, že to neměnil. Alespoň se o tom nezmiňuje.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: BIOS 8.JPG 
Zobrazení: 217 
Velikost: 2.35 MB 
ID: 4093   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: BIOS 9.JPG 
Zobrazení: 274 
Velikost: 2.30 MB 
ID: 4094  

  5. #5
    Neregistrovaný

    Nemám nastaveno žádné přetaktování (zatím). Paměti by to zvládat měly. FSB mám AUTO a děličku nevím jak nejlépe nastavit. Není tam bohužel možnost 1:1, pouze vyšší hodnoty. Všechno mám zatím v deafultu.

  6. #6
    Neregistrovaný

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Tak to nech všechno na auto. Myslím CPU Host Frequency i System Memory Multiplier. Memory frequency bys měl mít tím pádem 800 MHz a tyto položky by měly být modré (neaktivní).
    Co mně ale vrtá hlavou, je toto:
    "Technologie EPP (Enhanced Performance Profile) slouží především k rychlému nastavení pamětí podle uložených profilů. Díky ní odpadá riziko poškození modulů při ladění pamětí metodou pokus-omyl. Kvalitní moduly dokáží běžet i na frekvencích a časováních daleko přesahujících jejich specifikace. Paměti mají na čipu SPD uložené informace o nominálním časování a zbývá stále ještě dost místa na další doplňující informace. V nevyužitém prostoru čipu jsou tedy uloženy další profily s parametry, které čipy zvládnou. Základní deska s příslušným BIOSem podporujícím EPP pak tyto údaje jen vyčte z SPD čipu a patřičně zrychlí paměťový subsystém. Pro správnou funkci je nutná podpora BIOSu základní desky a paměťových modulů."
    Jestli to sakryš nemá spojitost.....
    Víš, co bych zkusil já? Vrátit všechno, kromě Overvoltage (nech na nich 2,2V) na Auto a položku Memory Performance Enhance změnit z Auto na Turbo, nebo co tam máš. Schválně, co to udělá.
    __________________________________________________ _______________________________________
    Hele a jakej tam máš BIOS a CPU?



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lubayys
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    279

    zkus dat:

    tRD
    tRD Phase Adjustment

    obe na AUTO !
    mam tu samou desku a delalo mi to samy.. akorad mam geily

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Lubayys, ale tam je to přeci na auto defaultně a Neregistrovaný nám toho asi dneska už moc neřekne. Asi ho zlákalo pivko.

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele LivingPool
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2

    Tak pivko mně včera nezlákalo, mazal jsem domů z práce. Dneska jsem tu zas, takže nastavení BIOSu vyzkoušim zejtra dopoledne doma.
    Verzi BIOSU nevím a sestavu jsem hodil do podpisu. Jinak zkusím i to nastavení MPE na to turbo, ale myslím že mi pak nešel ani boot a rovnou to spadlo, protože mám nastaveno v C.I.A.2 také Full Thrust a když jsem nastavil i turbo u pamětí, tak to proslě padalo hned.
    Mám v plánu časem částečný přetaktování, ale zatím stačí nastavení C.I.A.2, které zvedá při zátěži CPU frekvenci přes 3 GHz, což je podle mne zatím dostačující. Objednám si ještě stejnej kit pamětí, abych měl 4 GB. Osazení mám nyní samozřejmě 1+3 banka. Zas takovej lamič nejsem, ale tohle časování mně prostě dostalo, proto otravuju zde i na živě a vlastně od toho fóra jsou, ne ? Hlavně dík za rady, snad mi to pomůže :-)

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od LivingPool Zobrazit příspěvek
    ....ale zatím stačí nastavení C.I.A.2, které zvedá při zátěži CPU frekvenci přes 3 GHz, což je podle mne zatím dostačující.
    To bude možná ten problém, "automatický" přetaktování (kdo ví, co všechno to tam dělá)..... imho bys měl nastavit všechno ručně napevno

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    No jasně. S kýmkoli jsem se bavil, tak mu tahle "úžasná" funkce C.I.A.2 znemožňovala taktování, nebo to padalo. Vabodni se na ni!!! Mně to kravilo taky a od tý doby ji vůbec nepoužívám.
    Jestli chceš taktovat, tak jen manuálně. Nech si zapnuté CIA a EIST (pokud chceš trošku šetřit) a všechno si pěkně nastav manuálně. Nejlepší a odzkoušené řešení při OC.
    Potom můžeš zkoušet ty fičurky typu C.I.A.2, Memory Performance Enhance a pod. Ale já osobně to mám všechno na Auto a jediný, s čím hejbu je frekvence FSB (CPU Host Frequency), System Memory Multiplier, násobič CPU (CPU Clock Ratio - když potř. nižší), časování DRAM Timing Selectable (to co jsi měnil z 5-5-5-16 na 4-4-4-12) a voltáž. Neosvědčilo se mi ani moc hrabat do PCI Express Frequency, resp. nezaznamenal jsem vyšší výkon, jen mi to potom při vyšším OC VGA padalo.
    Jak říkám, zkus dát VŠECHNO zpátky na Auto, popř. do defaltního nastavení (v sekci M.I.T.) a pak to začít nastavovat růčo pěkně krok po kroku.
    __________________________________________________ __________________________________________________ _
    Tzn. jestli chceš jen změnit timing, tak nech komplet všechno na AUTO a změň jen ty čtyři hodnoty časování a přidej pamětem V na ty 2,2V a musí to chodit. Moje Corsairy mají třeba rozsah V 1,9-2,1V a CL4 dají v poho při 1,9V.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 27-04-2008 v 15:24



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele LivingPool
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2

    OK, takže vypnu automatický přetaktování a zkusím nastavit ručábo, protože mi to zase lehlo a nastavilo záložní konfiguraci. O víkendu se do toho zase pustim.

Podobná témata

  1. Nastaveni pameti
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-04-2010, 16:08
  2. Paměti: Nastavení pamětí
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 12-06-2009, 21:43
  3. DDR2: paměti Patriot LL 2x1024MB 800MHz
    Od svatymuz v sekci Operační paměti
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-06-2008, 10:58
  4. DDR2: paměti PATRIOT / A-DATA
    Od okaberon v sekci Operační paměti
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 18-05-2008, 00:03