Radeon HD 3870X2 vs GeForce 9800GTX
Nazdar, mel bych dotaz, ktera z techto grafickych karet je podle vas vykonnejsi, potazmo vhodnejsi k sestave s Intel procesorem a X38 chipsetem ?
Premyslim nad tim uz nejakou dobu ... nemate nekdo nejake zkusenosti ?:slug
BTW-na cene nezalezi, jde o kompatibilitu a vykon celeho systemu
Premyslim nad tim uz nejakou dobu ... nemate nekdo nejake zkusenosti ?:slug
BTW-na cene nezalezi, jde o kompatibilitu a vykon celeho systemu
Mno myslim, že k tvýmu procesoru je to tak nějak ganz egal, spíš ber tu levnější a za ušetřený prachy si kup aspoň větší hadr. ;-)
CO jsem četl testy tak výkonější je 9800 GX2 o cca 14% dle vyjádření testovatelů. Jinak bez zátěže bere o 44W víc než 3870X2 a v zátěži je asi o 5W méně žravá. Jinak poměr cena/výkon tak vyhrává 3870X2. Hodně bude záležet teda nebude, ale záleží jelikož už jsou v prodeji taky na vyladěnosti ovladačů a uzpůsobení her pro jednotlivé grafiky. Osobně jsem zastáncem ATI, ale nVidia má v poslední době řekl bych výkonější grafiky.
[QUOTE=JornLande;117576]Mno myslim, že k tvýmu procesoru je to tak nějak ganz egal, spíš ber tu levnější a za ušetřený prachy si kup aspoň větší hadr. ;-)[/QUOTE]
Myslim, ze jsi to spatne pochopil. On nemyslel grafiku k pocitaci co ma uvedeny pod prispevkem ale k jinemu prave s X38. Jinak ten pocitac pod prispevkem je notas.
Myslim, ze jsi to spatne pochopil. On nemyslel grafiku k pocitaci co ma uvedeny pod prispevkem ale k jinemu prave s X38. Jinak ten pocitac pod prispevkem je notas.
Tady se vůbec nějak špatně chápe.... :D
[QUOTE=Zoidik;117579]CO jsem četl testy tak výkonější je 9800 GX2 o cca 14% dle vyjádření testovatelů.[/QUOTE]Jemu nejde o GX2, ale o GTX ;)
[QUOTE=Zoidik;117579]CO jsem četl testy tak výkonější je 9800 GX2 o cca 14% dle vyjádření testovatelů.[/QUOTE]Jemu nejde o GX2, ale o GTX ;)
Njn, asi jsem to spatne vysvetlil, budu to muset upresnit :notsure
Jde o GeForce 9800GTX s 1x G92
proti Radeon 3870X2 s 2xR670
a je to k PC s Q9300, X38 chipset, 640GB WD AAKS, a Corsairem HX620 ....
a zatim se priklanim spise k ATi ...:slug
Jde o GeForce 9800GTX s 1x G92
proti Radeon 3870X2 s 2xR670
a je to k PC s Q9300, X38 chipset, 640GB WD AAKS, a Corsairem HX620 ....
a zatim se priklanim spise k ATi ...:slug
[QUOTE=Salamander;117624]Jde o GeForce 9800GTX s 1x G92
proti Radeon 3870X2 s 2xR670.....[/QUOTE]Osobně nejsem zastáncem dvoučipových řešení, vždycky budeš mít víc problémů se stabilitou a vyrovnaností výkonu, ať už s Forceware nebo Catalystama.
Jestli teda úplně nechvátáš, vydržel bych do léta, co předvede GT200.... I když to má být čip s plochou asi jako G80 nebo R600 a spotřebou ještě větší, výkonově by to mělo být hodně slušný (jen dohady) ;)
Jestli nepočkáš, šel bych do 98GTX....
Ale každopádně pro tebe nejdůležitější je, jakej k tomu hodláš používat monitor, protože do 1600x1200 imho nemá cenu o DC vůbec uvažovat. Pokud budeš mít vyšší, tak naopak jdi do X2 nebo GX2.
proti Radeon 3870X2 s 2xR670.....[/QUOTE]Osobně nejsem zastáncem dvoučipových řešení, vždycky budeš mít víc problémů se stabilitou a vyrovnaností výkonu, ať už s Forceware nebo Catalystama.
Jestli teda úplně nechvátáš, vydržel bych do léta, co předvede GT200.... I když to má být čip s plochou asi jako G80 nebo R600 a spotřebou ještě větší, výkonově by to mělo být hodně slušný (jen dohady) ;)
Jestli nepočkáš, šel bych do 98GTX....
Ale každopádně pro tebe nejdůležitější je, jakej k tomu hodláš používat monitor, protože do 1600x1200 imho nemá cenu o DC vůbec uvažovat. Pokud budeš mít vyšší, tak naopak jdi do X2 nebo GX2.
[QUOTE=husky14;117630]Osobně nejsem zastáncem dvoučipových řešení, vždycky budeš mít víc problémů se stabilitou a vyrovnaností výkonu, ať už s Forceware nebo Catalystama.[/QUOTE]
To ja taky ne, ale tahle se mi docela zamlouva
[QUOTE=husky14;117630]Ale každopádně pro tebe nejdůležitější je, jakej k tomu hodláš používat monitor, protože do 1600x1200 imho nemá cenu o DC vůbec uvažovat. Pokud budeš mít vyšší, tak naopak jdi do X2 nebo GX2.[/QUOTE]
monitor 24" 1920x ted nevim, ale 16:9 :slug:D
To ja taky ne, ale tahle se mi docela zamlouva
[QUOTE=husky14;117630]Ale každopádně pro tebe nejdůležitější je, jakej k tomu hodláš používat monitor, protože do 1600x1200 imho nemá cenu o DC vůbec uvažovat. Pokud budeš mít vyšší, tak naopak jdi do X2 nebo GX2.[/QUOTE]
monitor 24" 1920x ted nevim, ale 16:9 :slug:D
v tak velkém rozlišení určitě dvoujádrovou atinu výkonově poznáš.
Do rozlišení 1680x1050 bych bral asi 9800gtx ale v takovém velkém určitě ati.
Jinak za 9800gtx nemá ani velkou cenu připlácet, je to jen přetaktovaná 8800gts 512 která má o 1 sli můstek na víc.Jenže ty budeš mít x38 takže je ti sli na nic.
Bral bych x2
To rozlišení je 1920x1200
Do rozlišení 1680x1050 bych bral asi 9800gtx ale v takovém velkém určitě ati.
Jinak za 9800gtx nemá ani velkou cenu připlácet, je to jen přetaktovaná 8800gts 512 která má o 1 sli můstek na víc.Jenže ty budeš mít x38 takže je ti sli na nic.
Bral bych x2
To rozlišení je 1920x1200
Tak thx, byl jsem taky spis pro tu x2, jeste je samozrejme moznost vzit 2 3870 do CF, ale imho to neni tak elegantni.
jinak - nema s tou 3870x2 nekdo zkusenosti ?
jinak - nema s tou 3870x2 nekdo zkusenosti ?
Jo, tady je kdyztak zbytek sestavy (uz jsem to sem daval)
Grafika mozna bude ASUS(doc. nedostupny), procesor mozna 9450(ale spis ne vzhledem k terminu dodani) a skrin nejspis TT Shark (taky doc. nedostupna)
Nejake chybky ? Doporuceni ? :):slug
Grafika mozna bude ASUS(doc. nedostupny), procesor mozna 9450(ale spis ne vzhledem k terminu dodani) a skrin nejspis TT Shark (taky doc. nedostupna)
Nejake chybky ? Doporuceni ? :):slug
3870X2 je super na P965/P35 desky, ale když už to deska umožňuje, tak 2x3870 bude rychlejší a levnější řešení (cena po osazení Acceler S1 se pak srovná). Pravda - spotřeba bude o něco vyšší. A taky bych doporučoval solidnější case.
//EDIT: no, už bys pak neosadil X-Fi, takže Accelero na spodní grafice nepřipadá v úvahu. 3870 s dvouslotem jsou drahé, takže to X2 bude v tomhle případě nejrozumnější.
Smeli: Já to bral tak že na Accelera příjde ještě ventilátor.
//EDIT: no, už bys pak neosadil X-Fi, takže Accelero na spodní grafice nepřipadá v úvahu. 3870 s dvouslotem jsou drahé, takže to X2 bude v tomhle případě nejrozumnější.
Smeli: Já to bral tak že na Accelera příjde ještě ventilátor.
No a co tak 2x HD3870 od Sapphire s pasivem, to se tam X-FI vejde s rezervou (i když si nemyslím, že by měl být větší problém s osazením i kdyby tam měl dvě Accelera)
[QUOTE=Salamander;117654]Jo, tady je kdyztak zbytek sestavy (uz jsem to sem daval)
Nejake chybky ? Doporuceni ? :):slug[/QUOTE]
Tak ako to mas poskladane je to OK, Sapphire moze byt, inak nemyslim ze s tou X2 spravis chybu, JA by som ju celkom zobral, ale vies, kazdy mame blizsie k nejakej znacke a ide o to, kolko sa tu vyjadri ludi, podla toho ta ovplyvnia... Ak napise 10 ludi zober nVIDIU a 6 ATi, tak sa vecsinou priklonis k nazoru vecsiny... Inak to vyzera na velmi slusne delo ;)
Nejake chybky ? Doporuceni ? :):slug[/QUOTE]
Tak ako to mas poskladane je to OK, Sapphire moze byt, inak nemyslim ze s tou X2 spravis chybu, JA by som ju celkom zobral, ale vies, kazdy mame blizsie k nejakej znacke a ide o to, kolko sa tu vyjadri ludi, podla toho ta ovplyvnia... Ak napise 10 ludi zober nVIDIU a 6 ATi, tak sa vecsinou priklonis k nazoru vecsiny... Inak to vyzera na velmi slusne delo ;)