NÁVOD obecný na instalaci oficiálně nepodporovaného bluetooth adaptéru
Instalace Bluetooth bazmeku ve Win Vista 64/32
Použití na vlastní riziko!, raději skočte na příspěvek cool.usera z 00:14
[Manufacturer]
....
Conwise Technology Corp.=Conwise, NTamd64...1
....
...
[Conwise.NTamd64...1]
Conwise Bluetooth Adapter= BthUsb, USB\Vid_0e5e&Pid_6622
....
[/code]
Zdroje:
Část pro XP vlastní tvorba, ohledně PNF a infcache jsem čerpal na googlu a hlavně zde:
http://www.texxors.com/2007/05/09/how-to-find-lost-windows-vista-drivers-when-adding-a-new-device/
Poznámky:
Dodatky
Použití na vlastní riziko!, raději skočte na příspěvek cool.usera z 00:14
- Připojte bazmek do USB portu
- Vlezte do správce zařízení a najděte v dalších zařízeních neznámé zařízení
- V podrobnostech opište čísla VID, PID (Vendor ID, Product ID), viz. obrázek
- Vlezte do adresáře c:\windows\inf\
- Zazálohujte někam soubor bth.inf
- V souboru bth.inf přidejte do sekce [Manufacturer] řádek analogicky dle ostatních a do sekcí doplňte novou opět dle ostatních se zapsanými čísly VID/PID. Zde je příklad:
[Manufacturer]
....
Conwise Technology Corp.=Conwise, NTamd64...1
....
...
[Conwise.NTamd64...1]
Conwise Bluetooth Adapter= BthUsb, USB\Vid_0e5e&Pid_6622
....
[/code]
- u Windows XP jste u tohoto kroku skončili a po vysunutí a zasunutí bazmeku by se měl detekovat
- u Win Vista změnte práva k souboru infcache.1 nejlépe tak, že dáte plná oprávnění pro skupinu Users
- přesuňte/smažte soubor infcache.1 a všechny *.pnf soubory (all as admin)
- vysuňte a zasuňte dongle
- bazmek by se měl detekovat a zároveň by se měli postupně vytvořit všechny PNF soubory
- po reinstalaci ovladačů nějakého méně problémového zařízení by se prý měl soubor infcache.1 obnovit
Zdroje:
Část pro XP vlastní tvorba, ohledně PNF a infcache jsem čerpal na googlu a hlavně zde:
http://www.texxors.com/2007/05/09/how-to-find-lost-windows-vista-drivers-when-adding-a-new-device/
Poznámky:
- nepodařilo se rozchodit FMA (Float's Mobile Agent) na Vistách
- funguje MyPhoneExplorer - https://www.fjsoft.at/en/ když se mu předhodí port označený jako Bluetooth modem
- po spárování s mobilem zůstane ve správci zařízení neznámý Bluetooth Peripheral Device, což je i v případě instalace dodaného 32b driver, nenastává v XP
- odzkoušeno v testovacích Vista Ultimate x64 CZ s tímto polským produktem: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Dodatky
- tak tento defaultní driver stojí za (raději nic), náhodně se odpojuje, neumožňuje nic krom emulace sériové linky, neustále zapomíná párování a sériové porty fungují jen náhodně, takže budu pátrat dál ... berte to jako nouzovku nebo způsob pro XP
- někdy zkusím widcomm a bluesoleil drivery, možná také nebudou nic moc
- bluetooth peripheral device to chce také dále zkoumat, klidně doplňte další postup v příspěvcích
Bohužel ano a já myslel, že když to funguvalo při prvním spojení, tak to bude fungoval i dál, v xp jsem to také zkusil jen na rychlo
Já mám od MSI Btoes a ten mi funguje na Vistách bez ovladače a OK. Tak přeci jen budu doporučovat MSI BT ;)
Jsou zde jisté problémy, které mne k této prasárně donutily:
- nemůžeš windows vnutit driver bez modifikace inf souboru
- driver pro 64bit Visty na instalačním cd není
- driver pro 64bit Visty na instalačním cd není
[QUOTE=pavel_p;117824]Jsou zde jisté problémy, které mne k této prasárně donutily:
- driver pro 64bit Visty na instalačním cd není[/QUOTE]
No ja svymu msicku (ktery windows standardne nerozeznali a nenasli pro nej zadne ovladace ani z webove databaze) vnutil ten microsoftackej generic bt driver a vse ok (wvx64).
jinak bluetooth peripheral device by se melo tykat nejakyho BT profilu (nevim jakeho, mne vse co sem potreboval funguje), trable jsou spis v tom ze cim vic zarizeni s tim BT profilem nainstalujes, tim vic tam tehle mrdek budes mit...
- driver pro 64bit Visty na instalačním cd není[/QUOTE]
No ja svymu msicku (ktery windows standardne nerozeznali a nenasli pro nej zadne ovladace ani z webove databaze) vnutil ten microsoftackej generic bt driver a vse ok (wvx64).
jinak bluetooth peripheral device by se melo tykat nejakyho BT profilu (nevim jakeho, mne vse co sem potreboval funguje), trable jsou spis v tom ze cim vic zarizeni s tim BT profilem nainstalujes, tim vic tam tehle mrdek budes mit...
[QUOTE=cool.user;117829]No ja svymu msicku (ktery windows standardne nerozeznali a nenasli pro nej zadne ovladace ani z webove databaze) vnutil ten microsoftackej generic bt driver a vse ok (wvx64).
[/QUOTE]
Můžeš trochu rozepsat postup, jak jsi Vistám x64 ten generic driver vnutil? Funguje víc než modem? (tj. obex pro upload obrázků apod.?)
[/QUOTE]
Můžeš trochu rozepsat postup, jak jsi Vistám x64 ten generic driver vnutil? Funguje víc než modem? (tj. obex pro upload obrázků apod.?)
spravce zarizeni -> neznamena zarizeni -> klik pravym -> vlastnosti -> zalozka ovladac -> aktualizovat ovladac -> vyhledat ovladac v pocitaci -> vybrat ovladac ze seznamu -> radiostanice bluetooth -> vyrobce: genericadapter -> model generic bluetooth adapter a bylo to.
Ted to bohuzel znova nasimulovat nedokazu, pac windows tomu zarizeni ty ovladace nainstaluji automaticky.
Ted to bohuzel znova nasimulovat nedokazu, pac windows tomu zarizeni ty ovladace nainstaluji automaticky.