Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Monitor-lcd

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    39

    Můj problém:

    1) Při hraní her (v hodne svetelných scenach) se objevují v levém dolním rohu az do cca pulky lcd čáry ty čáry jsou takové hodně světlé bílé. Zkoušel jsem to print screenovat abych vám ukazal obrazek ale na obr. nic neni videt takže je jasny že je problem v monitoru ale zase nechapu proc se mi to objevuje jen v hodne svetelnych scenech a navic jen ve hrach na plse nic takoveho videt nejde....

    2) druhý problém

    Instaluji vista ultimate x64 instalace probehne v pořádku začnu instalovat ovladače zakl.desky,grafiky,atd...
    vse je v poho jdu se kouknout na nastaveni lcd zmenit rozliseni a najednou co to vidim označení mého monitoru je generic non-pnp monitor kouknu se na ovladač a je tam semej nazav microsoft microsoft tak jsem vzal cd od monitoru a vložil do dvd mechaniky a najednou upozorneni ze toto cd nepracuje s vistou x64
    ta rikam supr..... jdu na stranky vyrobce hledam ovladač k memu lcd nachazim stahuji ovladac je na plose
    davam: nastavení zobrazení-upřesnit nastavení-monitor-vlastnosti-ovladač-aktualizovat ovladač zadám cestu ke staženému ovladači čekám čekám a najednou napiše: ovladač tohoto zařízení je aktuální takže zase nic... a dále chci zmenit rozlišení a nemuzu nikde najit toto rozliseni 1680 x 1050 bodů kdyz dám 1600 x 1200 napise to mimo rozsah tak hledam hledam a najednou nachazim jednu fce skrýt režimy které nemuže tento monitor zobrazit je zaskrtnuty tak to odkliknu a hele už tam mám to rozlisení 1680 x 1050 bodů
    ale stále nechápu proc jsem to musel odklikávat kdyz výrobce uvádí že to má tento monitor bežně poskytovat ....


    Viz: Toto se píše v návodu jak nainstalovat ovladač:
    Klikněte na tlačítko Vlastnosti (Properties).
    Zobrazí se okno Vlastnosti monitoru (Monitor Properties).
    Pokud je jako výrobce ovladače uveden BenQ a název modelu odpovídá vašemu novému monitoru,
    znamená to, že jsou nainstalovány správné ovladače a proto již nemusíte provádět žádnou operaci.
    Zrušte zobrazení oken vlastností.
    Pokud však není jako výrobce uveden BenQ nebo pokud není zobrazen správný model, budete muset
    postupovat následujícím způsobem.



    Snad jsem vám popsal dost jasně moje problém.

    Muj monitor,
    LCD monitor - 22" LCD BenQ FP222Wa
    http://lcd-monitory.alza.cz/lcd-pane...2wa-d69518.htm

    Graficka karta: GeForce 8600 GT 512 mb
    Naposledy upraveno uživatelem k750flasher: 30-04-2008 v 18:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od k750flasher Zobrazit příspěvek
    ...
    Takze to silne vyzera na problem s ovladacom od LCD a Vista. Mozno si aj grafika snim velmi nerozumie, na strankach vyrobcu je len ovladac ako taky? Neni k nemu spustaci instalator (setup.exe alebo nieco podobne), ked si mu daval cestu k ovladacu, mal si tam aj .inf subor kde Windows zistuje o aky ovladac sa jedna a k comu je?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    39

    ten stažený ovladač nemá .exe a jsou tam 3 soubory fp222wa.cat,FP222Wa.icm,FP222Wa.inf
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od k750flasher Zobrazit příspěvek
    ten stažený ovladač nemá .exe a jsou tam 3 soubory fp222wa.cat,FP222Wa.icm,FP222Wa.inf
    takze pokial su vsetky 3 subory OK, tak by si to mala Vista korektne naisntalovat za pomoci toho .inf Aj potom ako si mu dal aktualizovat ovladac to stale pisalo, ze je nainstalovany microsoft-sky ovladac? Hmmm nevidim v tom problem, jedine ze by ten ovladac nebol pre 64b Vistu Na stranke vyrobcu pisu, ze ten ovladac je aj pre Vistu x64?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    39

    No píše se tam toto INF File for Windows Vista/XP/Me/9x/2000 a když ten soubor inf rozkliknu tak se mi otevře v poznámkovém bloku,nebo když kliknu pravim tlac. je tam fce. instalovat kliknu na to vse vypada ze se zacne neco dit ale pak to napise ze vybrany soubor inf nepodporuje tuto metodu asi přejdu zpět na xpka...... Chci se zeptat kdyz nainstaluji xpcko 32 má to nejakej vliv ze mám 2-procesor? nebude nejak sníženej výkon pc?

    Nebo ještě kusim napsat výrobci.

    S vistou se celkem spokojen ale tato věc me celkem vadi......
    Naposledy upraveno uživatelem k750flasher: 01-05-2008 v 08:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    141

    Problem 1: Podstatne je, ci sa ti spominany problem rusenia obrazu vyskytoval aj na XP, co predpokladam ze ano, takze skus nejaky test na vady LCD. Napriklad EIZO monitor test http://www.stahuj.centrum.cz/utility...o-monitortest/
    Zameral by som sa hlavne na posledne testy kde mozes plynule menit farbu pozadia a skusal rozne odtiene sedej. - Tam sa ti podobne defekty prejavia najskor.. Popripade sa snaz najst sposob ako na 100% vyvolat spominanu vadu pre uznanie reklamacie. Videl som totiz monitory, kde sa napriklad zobrazila vertikalna ciara cez celu plochu len po 3hodinach behu a len na pri jednej kombinacii farieb (Acer al2216sd)

    Problem 2: to mas tak, ked si kupujes BenQ Ten monitor asi nebude mat korektne zapisany EDID. Popripade spominane ovladace su naozaj len pre Vista x86. To je ale zase chyba vyrobcu ze neposkytuje ovladace pre tvoj OS mal si si radsej kupit to HPcko L2208w , je len o 400 drahsie
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    39

    ok dik vyzkouším ten tes jo jinak ja už ten monitor mam delší dobu asi pul roku.

    Doplněk:

    Tak displej je v poho sel jsem zpet na xpcka a zadny problem uz nemam a vistu nemusim aspon 2 roky videt
    Naposledy upraveno uživatelem k750flasher: 03-05-2008 v 13:48
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. LCD: IPS monitor do 150€
    Od peto7373 v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-11-2013, 09:23
  2. LCD: monitor lcd LG-tenoučká čára přes monitor
    Od fumare v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-01-2011, 11:34
  3. LCD: new monitor
    Od H3w3R v sekci Monitory
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-10-2010, 22:56
  4. Monitor do 15k
    Od Namelessone v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-09-2010, 13:55