můj bezva comp (zase problém)
čus (nebo DD)
Sotva vyřeším jeden problém, hned je na řadě další! teď je to pro změnu toto: zapnu=> PC začne neskutečně vrčet a naskočí zase ta pěkná černá tabulka s bílým textem a dole pod tím vším je napsáno keyboard error (no obyčejně to píše když není zapojená, ale teď jsem to celé kontroloval a nic. Zkoušel jsem i jinou klávesnici a nic)
já bych do toho kopnul! To už snad není ani PC, ale jen hromádka neštěstí...
dík za každou radu
Sotva vyřeším jeden problém, hned je na řadě další! teď je to pro změnu toto: zapnu=> PC začne neskutečně vrčet a naskočí zase ta pěkná černá tabulka s bílým textem a dole pod tím vším je napsáno keyboard error (no obyčejně to píše když není zapojená, ale teď jsem to celé kontroloval a nic. Zkoušel jsem i jinou klávesnici a nic)
dík za každou radu
[QUOTE=mistel;118644]čus (nebo DD)
dík za každou radu[/QUOTE]
Přes co klávesnici připojuješ? USB, PS2, pokud PS2 připoj ji přes USB nebo naopak (použij redukci), případně přihoď nějaké info o desce a klávesnici ;)
dík za každou radu[/QUOTE]
Přes co klávesnici připojuješ? USB, PS2, pokud PS2 připoj ji přes USB nebo naopak (použij redukci), případně přihoď nějaké info o desce a klávesnici ;)
Klávesnice ja ta klasická Chicony (ta jak pamatuje komunisty) a je to PS2. Deska je A7V8X. A co to vrčení?
procák- AMD Athlon 2200+ 1800MHz , GPU GF Prolink 6600GT, deska ASUS A7V8X, 1G RAM, a nějaká ta zvukovka a síťovka atd...
Vrčení, nevím, zkus zastavit ventilátor na CPU (předpokládám box), možná má jen "vymlácená" ložiska nebo někde něco o něco škrtá.
[QUOTE=mistel;118668]je to v CPU (to vrčení)! ale jak se vypíná ten větrák pls.[/QUOTE]
Vypíná ? No vytáhneš ten kablík co de od větráku do desky - klasika nějaký 3pin. A pak jen sundáš ...
Jinak bez větráku PC nepouštěj to by ti moc dlouho nejelo !!!
Vypíná ? No vytáhneš ten kablík co de od větráku do desky - klasika nějaký 3pin. A pak jen sundáš ...
Jinak bez větráku PC nepouštěj to by ti moc dlouho nejelo !!!
Vypínat ho nevypínej dokud si nekoupíš nový, ten test udělej jednoduše, strč mezi lopatky např. tužku a nedovol mu se roztočit, zapni PC a pak jej pusť, začne ti to chrastit a tím si ověříš, že to je právě on. Nic víc. Pak by sis měl ale koupit jiný než se přestane točit sám úplně :)
Mně to staré pc děla taky...Je to vysokými otačkami větráku,ten ti rozvibruje case a pak to vrčí...Tam je větrák 5x5 ne?
Problem s hucicim vetrakem bych resil az po vyreseni nefunkcni klavesnice .. :) tedy aspon ja bych postupoval takhle .. s hucicim vetrakem se delat da bez klavesnice to jde dost blbe ;)
no asi tak, ale ten vetrak, ne ze by hucel ale to je uplnej mega rachot! u toho by nevydrzel ani hluchej, ale u ty klavesnice si nemohu overit ptz nemam na USB a nastavec taky nemam :-((
- co kdyz to jde z procaku a mam tam pasiv :?:
- co kdyz to jde z procaku a mam tam pasiv :?:
Jen se podivej k tomu vetraku jestli tomu nezavazi nejaky kablik terba ten co ho napaji z desky .. pokud kolem toho jsou nejaky kabely zkus je oddelat .to by mohl byt duvod toho hluku
...a zkoušel jsi teda ten CLEAR CMOS?!?
Viz. manuál desky, zpravidla jde o propojení/zkratování dvou pinů na desce, kdy dojde k vymazání nastavení BIOSu a jeho přepnutí do defaultního nastavení.
...chladič na cpu pořešíme posléze ;)
Viz. manuál desky, zpravidla jde o propojení/zkratování dvou pinů na desce, kdy dojde k vymazání nastavení BIOSu a jeho přepnutí do defaultního nastavení.
...chladič na cpu pořešíme posléze ;)
pokud resetne BIOS, tak se mu urcite nastavi legacy/keyboard USB device disabled a USB klavesnici uz nepripoji nikdy, proste ji bios nedetekne a bude porad vtipne hlasit Press F1.
Imho na desce shorela pojistka u PS/2 nebo shorelo neco v klavesnici, nezapojoval nekdo klavesnici za chodu???
Reseni je:
1. zkus jinou PS/2 klavesnici
2. zkus USB klavesnici, neresetuj CMOS - pujc si je od kamarada nebo objednej z netu a jednu do 14 dnu vrat (v nouzi)
3. resetuj CMOS
4. pak uz ti pomuze jenom tohle: http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1219599&CatId=469
Prodava se to i u nas, ale nechce se mi to hledat. Pak by se ti mela klavesnice normalne poznat i PS/2.
Imho na desce shorela pojistka u PS/2 nebo shorelo neco v klavesnici, nezapojoval nekdo klavesnici za chodu???
Reseni je:
1. zkus jinou PS/2 klavesnici
2. zkus USB klavesnici, neresetuj CMOS - pujc si je od kamarada nebo objednej z netu a jednu do 14 dnu vrat (v nouzi)
3. resetuj CMOS
4. pak uz ti pomuze jenom tohle: http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1219599&CatId=469
Prodava se to i u nas, ale nechce se mi to hledat. Pak by se ti mela klavesnice normalne poznat i PS/2.
Ta redukce se u nás koupí třeba tady -> http://avelo.webprodej.cz/detail-16536/redukce-z-ps-2-na-usb/...A vyrábí jí jmenovec:D
[QUOTE=ICEBOSS;118713]pokud resetne BIOS, tak se mu urcite nastavi legacy/keyboard USB device disabled a USB klavesnici uz nepripoji nikdy, proste ji bios nedetekne a bude porad vtipne hlasit Press F1...[/QUOTE]
...takže na tom bude úplně stejně jako teď. (Jen podotýkám, že USB klávesnici doma stejně nemá.)
Buď mu to u PS/2 klávesnice hlásí keyboard error a nedostane se do BIOSu, nebo bude mít USB klávesnici a do BIOSu se taky nedostane.
S tou "vyhořelou" pojistkou PS/2 to může být samo pravda.
Máš vyzkoušeno, že je ta tvá PS/2 klávesnice ok a funguje i na jiném PC? Pokud jsi zapojoval i jinou PS/2 klávesnici do tvého PC a nejelo to, tak to může být opravdu španá PS/2 nebo to jen potřebuje ten clear CMOS a vše by fungovalo.
...takže na tom bude úplně stejně jako teď. (Jen podotýkám, že USB klávesnici doma stejně nemá.)
Buď mu to u PS/2 klávesnice hlásí keyboard error a nedostane se do BIOSu, nebo bude mít USB klávesnici a do BIOSu se taky nedostane.
S tou "vyhořelou" pojistkou PS/2 to může být samo pravda.
Máš vyzkoušeno, že je ta tvá PS/2 klávesnice ok a funguje i na jiném PC? Pokud jsi zapojoval i jinou PS/2 klávesnici do tvého PC a nejelo to, tak to může být opravdu španá PS/2 nebo to jen potřebuje ten clear CMOS a vše by fungovalo.
ps2 bude asi v čudu ptz když jsem stahoval tak mi najednou z ničeho nic přestala fungovat myš a klávesnice! ale celý zbytek PC byl v pohodě, takže to nebyl jen zásek a bratrovi, když jsem se ptal to udělalo taky, ale jen na chvíli. takže stačí jen si koupit myš a klávesnici na USB nebo ten BIOS ok? Určitě vyzkouším všechny rady (do chvíle kdy to začne běžet).
tak dík
tak dík
[quote=mistel;118684]- co kdyz to jde z procaku a mam tam pasiv :?:[/quote]
Pasiv žádnej hluk nedělá, nemá jak :mistake:D
Pasiv žádnej hluk nedělá, nemá jak :mistake:D
no proto jsem na to taky čum.. (koukal), ja procák rozebraný ještě neviděl, proto nevim co tam všechno může dělat rachot (a nééé malej)
Může to dělat vymlácenej větrák a nebo deska společně s case.Zkus se za běhu počítače chytnout toho pasivu(na CPU) i s tím zapnutým větrákem...Pokud je to těma vibracema,co říkám já,tak to přestane...
tak a je po problému! celý komp je v pohodě a tady je objasnění: odešla myš!!!!! jenom stačilo tam dát jinou! (nechápu proč to sice psalo keyboard error, ale to je fuk) a to cvakání bylo to pípání, když se zapne PC (tak to udělá píp a pak ještě..) tak asi jak byla ta myš v háji tak to prostě furt pípalo!!!!
no lepší to snad ani být nemohlo ptz myší mám doma zásobu!
ještě jednou dík za odpovědi :D
ještě jednou dík za odpovědi :D
[QUOTE=mistel;118821]tak a je po problému! celý komp je v pohodě a tady je objasnění: odešla myš!!!!! jenom stačilo tam dát jinou! (nechápu proč to sice psalo keyboard error, ale to je fuk) a to cvakání bylo to pípání, když se zapne PC (tak to udělá píp a pak ještě..) tak asi jak byla ta myš v háji tak to prostě furt pípalo!!!!
ještě jednou dík za odpovědi :D[/QUOTE]
Keyboard error to psalo proto, protoze PS/2 port je vlastne spolecny port pro kbd a mys. Nektere PC pouzivaji jen jeden port a k tomu kabelovou rozdvojku.
ještě jednou dík za odpovědi :D[/QUOTE]
Keyboard error to psalo proto, protoze PS/2 port je vlastne spolecny port pro kbd a mys. Nektere PC pouzivaji jen jeden port a k tomu kabelovou rozdvojku.