start systému - vytuhnutí
Po určité době po přihlášení do windows xp celý systém zamrzl, a následně vyskočila bsod s hláškou o kritické chybě zápisu, většinou se to dělo do jedné minuty po startu. Nepomohlo nic než restart, a i poté se vše opakovalo, třeba i 3x, jindy naopak po sérii startu winu ani ťuk a vše bylo ok. Přeinstaloval sem systém, nahrál originální ovladače, zdálo se to v pořádku, ale po chvíli ta samá situace, jen místo modrých obrazovek vyskakuje hlášení ATI panelu, že systém ztratil kontakt s graf.čipem a že je nutné systém restartovat nebo jej přepnout do softwarového réžimu. Po pár restartech, hrábání v biosu, čištění kontaktu graf.karty od prachu a hledání kde může být problém už mi systém nechce najet vůbec, jen do stavu kdy se objeví kurzor, trochu rozpixlovaný a barevně rozjetý, pak pc zatuhne. Při startu i pc hlásí problém s cpu, že běží v safe režimu. Tak nevím kde je problém, zda v grafice, nebo základní desce. Dřív sem s touhle sestavou neměl žádný problém,ani s ovladači,teplotami..Moje sestava: Asus P4S800, Intel P4 2,4Mhz, 512 DDR, Ati Radeon 9600XT 128Ram, HDD Seagate 120gb. Pls help
Zkus zmerit teploty .. staci i rukou .. pokud by to bylo teplotou zajiste to poznas protoze se o chladic te karty spalis .. zkontroluj zda se treba nezastavil vetrak na chladici ke grafice .. zresetuj cmos .. otestuj pameti goldmemory ..
Při zjišťování problému ale odpoj všechno, co nepotřebuješ - CD, všechno na USB, připojení k netu...
Mám ještě jednu radu...zkus tvojí grafiku dát do jiného PC, obráceně bych to nedělal abys v případě problémů s deskou neoddělal i tu půjčenou grafiku. To ti řekne, jestli je grafiko dobrá nebo ne. Potom to samé s pamětí.
V BIOSu nech počítač běžet třeba 20 minut a sleduj teplotu procesoru, další možnost.
Mám ještě jednu radu...zkus tvojí grafiku dát do jiného PC, obráceně bych to nedělal abys v případě problémů s deskou neoddělal i tu půjčenou grafiku. To ti řekne, jestli je grafiko dobrá nebo ne. Potom to samé s pamětí.
V BIOSu nech počítač běžet třeba 20 minut a sleduj teplotu procesoru, další možnost.