Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Router

gavec (8)|5.5.2008 18:15
Zdravim, ;)
potřeboval bych poradit, jak rozchodit internet na dvou PC. Kamos ma stolni pocitac, kde je privedeny internet(ADSL). Koupil si notebook a chtel by mit internet na obou PC... wifi ale nechce. Je mozne koupit nejaky obycejny ADSL router napr za 600 a propojit oba pocitace s routrem pomoci UTP kabelu? Jestli to je mozne, byl bych rad, kdyby nekdo uvedl nejaky odzkouseny, kvalitni ADSL router...

Predem diky.
pas!k (3765)|5.5.2008 18:18
Mozne to je .. kazdopadne pokud ma notebook wifi sel bych do wifi routeru je to pohodlnejsi :) Drzel bych se znacek .. linksys , asus, 3com,
eraser (0)|5.5.2008 20:32
Vždy je jednoduchšie pýtať sa, než si na chvíľu prezrieť dôležité témy a predchádzajúce debaty...

Mnoho skúsených návštevníkov a pravideľných prispievateľov na tomto fóre, venuje svoj VOĽNÝ čas a najmä svoje VEDOMOSTI a praktické SKÚSENOSTI, samozrejme ZADARMO, aby pomohli menej zdatným užívateľom a prepodkladám, že ich neteší, ak majú dokola písať identické rady a vysvetľovať základy počítačových sietí.

Preto by som poprosil najmä nových návštevníkov fóra SHW, aby si tento fakt uvedomili a uplatňovali ho pri tvorbe otázok a neplatí to len pre túto sekciu. Je veľmi komplikované dať jasnú odpoveď na zle sformulovaný problém. Ostatných užívateľov to zaťažuje a jedná sa o zbytočné plýtvanie ich časom. Taktiež to môže niekoho odradiť a do diskusie sa preto nezapojí, pričom potencionálne sa jedná o človeka, ktorý by vedel fundovane poradiť a problém vyriešiť.

Naviac nie je jednoduché si niekoho zaradiť na základe jedného, stručného príspevku a podľa jeho vedomostí o danej problematike, k nemu pristupovať, pričom nie je ojedinelé, ak sa dotyčný, ktorý žiada o pomoc, začne následne rozčulovať, ak mu niekto radí tzv. "po lopate". Preto, ak disponujete určitými vedomosťami, formulujte otázku tak, aby aj iní z nej dokázali vydedukovať, ako sa v danej oblasti vyznáte a podľa toho sa i ubierala diskusia, resp. riešenie danej otázky. A pokiaľ o tom nemáte sebamenšie tušenie, tak sa nehanbite a napíšte to hneď na začiatku. Skúsenejší návštevníci vás postupne navedú na správnu cestu a problematiku vysvetlia.
Pablo.M (12)|8.5.2008 18:45
Je to snadné - i za ca 300 koupíš třeba Edimaxe.Ale pokud nadále zůstanete na xDSL,doporučím komplet nový ADSL router.Pokud jste u o2,požádejte o nový,s tím,že Váš je vadný.Oni je teď mají v nabídce zdrma.Skvělé ZyXELLy.
Rozhodně nezatracujte WiFi.
Deee-aN (3834)|15.5.2008 22:28
OT[quote=eraser;119608]Vždy je jednoduchšie pýtať sa, než si na chvíľu prezrieť dôležité témy a predchádzajúce debaty...[/quote]
Na chvíli?! Ty ses jako IT odborník asi narodil, ale já i z vlastní zkušenosti vím , jaký to je, když hromadu času prohledávám spousty debat o něčem, čemu ani za mák nerozumím a nakonec se žádnýho řešení svýho problému nedoberu. A nebo ho právě díky své neznalosti přehlédnu. Pak se jdu zeptat. A je mi za to umyta hlava...

Chceš, aby lidi přesně formulovali otázky. Řada lidí právě z důvodu neznalosti ani neví, jak nebo na co se zeptat. A je jim umyta hlava...

Máš pravdu, že je určitě otravný neustále dokola něco opakovat. Pokud [quote=eraser;119608]Mnoho skúsených návštevníkov a pravideľných prispievateľov na tomto fóre, venuje svoj VOĽNÝ čas a najmä svoje VEDOMOSTI a praktické SKÚSENOSTI, samozrejme ZADARMO, aby pomohli menej zdatným užívateľom[/quote] měli by se blahosklonně povznést nad nedokonalost těchto méně zdatných uživatelů. BTW, "zadarmo"? :notsureMě osobně příjde, že reputační body jsou tu docela tvrdá měna, když se podívám do podpisů.

Takhle: tohle fórum je supr, o tom žádná. Zdejší odborníci mi hodně pomohli a díky nim budu mít brzy supr comp. Jenom mě někdy mrzí občasná arogance vůči některým tazatelům, evidentně způsobená špatnou náladou odborníka.

Já jsem tohle fórum objevil náhodou a nemůžeš chtít po člověku, který jde víceméně kolem a který už hledá toho dne na třetím fóru, aby prohledával desítky threadů. Chodím sem cca tři měsíce denně a pořád něco objevuju. Co chci říct: ano, jsou tu FAQ, jsou tu "čtěte, než se zeptáte", atd. Vzhledem k tomu, že to nesvítí na sto metrů tučným písmem, většina lidí to přehlédne. Nejsem jediný, komu se to stalo. Třeba tenhle tvůj příspěvek, kterej, musím uznat, má něco do sebe. Kolik lidí ho najde a přečte si ho? Tohle, aby to mělo nějaký dopad, by mělo viset na titulce fóra. Já jsem to objevil čirou náhodou díky Janykovi 1, kterej to má v podpisu.

Hele, nic ve zlým. :) Jen by možná neškodilo zkusit se občas podívat na věc z druhý strany. Ty lidi se sem jdou jenom zeptat a ne s úmyslem někoho otravovat.
eraser (0)|17.5.2008 17:18
[quote=deeean;122374]Na chvíli?! Ty ses jako IT odborník asi narodil, ale já i z vlastní zkušenosti vím , jaký to je, když hromadu času prohledávám spousty debat o něčem, čemu ani za mák nerozumím a nakonec se žádnýho řešení svýho problému nedoberu. A nebo ho právě díky své neznalosti přehlédnu. Pak se jdu zeptat. A je mi za to umyta hlava...[/quote]Nikto sa odborníkom nenarodí, može sa ním však postupom času v určitom odbore, či odboroch stať a pokiaľ je tomu tak, potom si daná osoba dokáže so spatným pohľadom uvedomiť, koľko času a námahy to všetko obnášalo a taktiež si sebakriticky uznať, aké kvantum skrytých vedomostí a skúseností je ešte v zásobe, čo vlastne už hrozne dávno pochopil Sokrates a preto vyslovil Viem, že nič neviem (Scio me nihil scire).

[quote=deeean;122374]Chceš, aby lidi přesně formulovali otázky. Řada lidí právě z důvodu neznalosti ani neví, jak nebo na co se zeptat.[/quote]To samozrejme chápem a tolerujem, avšak v prípade, že daný jedinec pristupuje k pokladanej otázke inteligentne a s rozmyslom, nie ak ju vypustí bez dôkladného premyslenia a častokrát arogantným štýlom. Takýto človek by sa najskôr mal zamyslieť nad svojím správaním, najmä v prípade, ak žiada radu od cudzích ľudí.

[quote=deeean;122374]Máš pravdu, že je určitě otravný neustále dokola něco opakovat.[/quote]Preto sú tu FAQ, ktoré musí každý registrovaný užívateľ zbadať hneď po vkročení do danej sekcie, ak tam chce založiť novú tému. Ak sú tieto články pomenované zrozumiteľne a výstižne, je to len ich nevšímavosť, ktorá následne plodí nové thready, ktoré sú úplne zbytočné, ak by daný jedinec bol všímavejší a trpezlivejší. Lenže všetci chcú v dnešnej dobe všetko rýchlo, ľahko a najradšej zadarmo.

[quote=deeean;122374]BTW, "zadarmo"? :notsureMě osobně příjde, že reputační body jsou tu docela tvrdá měna, když se podívám do podpisů.[/quote]Reputačné body nemajú takmer žiadnu výpovednú hodnotu. Ak by si poznal interné záležitosti, tak by si týmto spôsobom nikdy neargumentoval.

[quote=deeean;122374]Jenom mě někdy mrzí občasná arogance vůči některým tazatelům, evidentně způsobená špatnou náladou odborníka.[/quote]Nálady sa menia, avšak neupadni do mylných predstáv, že by platilo, ak má niekto v daný deň zlú náladu, začne na odborne slabších užívateľov útočiť.

[quote=deeean;122374]nemůžeš chtít po člověku, který jde víceméně kolem a který už hledá toho dne na třetím fóru, aby prohledával desítky threadů.[/quote]Od nikoho sa nevyžaduje, aby si prešiel všetky témy, než sa rozhodne napísať prvý príspevok, resp. položiť otázku. No častokrát sa stáva, že po registrácii daná osoba nemá vôbec toľko sebareflexie, aby si prečítala pravidlá tohto fóra, ktoré sú počas procesu registrácie pripomínané a je na ne odkazované.

[quote=deeean;122374]Chodím sem cca tři měsíce denně a pořád něco objevuju.[/quote]V tom prípade si toto fórum plní svoj účel. :cool:

[quote=deeean;122374]Třeba tenhle tvůj příspěvek, kterej, musím uznat, má něco do sebe. Kolik lidí ho najde a přečte si ho?[/quote]Takýchto mojich príspevkov je tu viacero a mali sme o tom i internú poradu, akoby sa podobné doporučenia, či poučenia mali zverejnovať, resp. nájsť správny spôsob, ako na ne odkazovať.

[quote=deeean;122374]Jen by možná neškodilo zkusit se občas podívat na věc z druhý strany. Ty lidi se sem jdou jenom zeptat a ne s úmyslem někoho otravovat.[/quote]Presne to by mali pochopiť práve dotazujúci sa. Nie je ničím zvlástnym, že niekto sa tu zaregistruje, hodí jeden nič-nehovoriaci príspevok a nikdy viac sa tu neukáže, prípadne hodí otázku na viacero diskusných portálov, ľudia sa tam prekrikujú, špekulujú a pritom nemajú od dotyčného žiadnu spätnú väzbu, takže sa nepohnú ďalej a na fóre sa zbytočne množia tzv. otvorené, resp. neuzavreté témy, pričom riešenie môže byť úplne triviálne. Niekto bude sa bude chaosne dožadovať odpovede, prečo mu nejde zvuk a pritom si nezapojil repro do elektriky, či jack do správnej dierky. :eek: A pokiaľ sa takýto človek dokáže zaregistrovať na toto fórum, tak predpokladám, že má dostatok inteligencie a slušné praktické skúsenosti s prácou na počítači.


Ono, totiž, človeku nezaškodí, ak sa chvíľku sám potrápi nad problémom. Naučí ho to riešiť komplikácie efektívnejšie, vylučovať, hľadať, rozvážne rozmýšlať, dačo nové sa pritom naučiť a taktiež takýto jedinec získa veľkolepý pocit pri víťazstve nad daným neduhom, ak ho bez pomoci eliminuje. Je to náročné, vyžaduje si to niekedy kopu času, no je to práve ten dôvod, prečo sa "rodia" odborníci, ktorí sú cennejší pre ostatných vtedy, ak sú ochotní zdieľať svoje vedomosti. Trpezlivosť pri riešení problému však vyžaduje spoluprácu zo strany pýtajúceho sa a jeho prístup a správanie sa celý proces následne ovplyvňuje.