Problém s RAM
Dobrý den, mám takový problém, vlastním notebook značky Acer, model TravelMate 4650. Nedávno jsem si koupil dva nové paměťové moduly značky A-Data o kapacitě 1GB s frekvencí 533MHz. Při zapojení obu ramek a zapnutí pc, zůstane obrazovka černá a systémový reproduktor začne neustále pískat. Pokud zapojím jednu ramku do slotu1 tak pc naběhne v pořádku. Pokud zapojím jednu ramku do slotu2 tak výsledek je stejný, jako když zapojím obě ramky. Nesetkal jste si již někdo s tímto problémem?
Předem děkuji
Předem děkuji
[QUOTE=berrrnie;119738]Dobrý den, mám takový problém, vlastním notebook značky Acer, model TravelMate 4650. Nedávno jsem si koupil dva nové paměťové moduly značky A-Data o kapacitě 1GB s frekvencí 533MHz. Při zapojení obu ramek a zapnutí pc, zůstane obrazovka černá a systémový reproduktor začne neustále pískat. Pokud zapojím jednu ramku do slotu1 tak pc naběhne v pořádku. Pokud zapojím jednu ramku do slotu2 tak výsledek je stejný, jako když zapojím obě ramky. Nesetkal jste si již někdo s tímto problémem?
Předem děkuji[/QUOTE]
Tento NB by mel 2GB sezrat bez problemu. A zkousel jsi zapojit samotny i druhy modul? Zkus jeste napsat presny typ tech pameti.
Předem děkuji[/QUOTE]
Tento NB by mel 2GB sezrat bez problemu. A zkousel jsi zapojit samotny i druhy modul? Zkus jeste napsat presny typ tech pameti.
JJ,no právě, že by to mělo fungovat, zkoušel jsem tu původní připojit na ten druhý slot a taky to nefungovalo. Teda ted už to ani nepíská. Nejde třeba někde vypnout napájení sběrnice z důvodů šetření baterky??? I když to zkouším přes adaptér a baterku, tak je výsledek stejnej.
paměti:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
paměti:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=berrrnie;119762]JJ,no právě, že by to mělo fungovat, zkoušel jsem tu původní připojit na ten druhý slot a taky to nefungovalo. Teda ted už to ani nepíská. Nejde třeba někde vypnout napájení sběrnice z důvodů šetření baterky??? I když to zkouším přes adaptér a baterku, tak je výsledek stejnej.[/QUOTE]
A ty jsi tam mel jen jednu pamet? Co jsem nasel na inetu tak tam davali vetsinou 2x256MB. Jinak bych zkusil tu puvodni (predpokladam, ze v slotu1 jede) dat do slotu2 a do slotu1 postupne obe nove. Pokud ani to nepojede, tak je asi spatny ten slot. Rozsiroval jsem pamet kolegum na minimalne 10 noteboocich a nikdy zadny problem. Dala se do druheho slotu a uz to jelo. Takze predpokladam, ze zadny vypinac ci switch neni potreba nastavovat.
A ty jsi tam mel jen jednu pamet? Co jsem nasel na inetu tak tam davali vetsinou 2x256MB. Jinak bych zkusil tu puvodni (predpokladam, ze v slotu1 jede) dat do slotu2 a do slotu1 postupne obe nove. Pokud ani to nepojede, tak je asi spatny ten slot. Rozsiroval jsem pamet kolegum na minimalne 10 noteboocich a nikdy zadny problem. Dala se do druheho slotu a uz to jelo. Takze predpokladam, ze zadny vypinac ci switch neni potreba nastavovat.
Jj, měl jsem tam jednu 512MB pamět. Zkusil jsem je tam různě nakombinovat, ale když dám jednu starou(s frekvencí 266MHz) a jednu novu tak pc nenaběhne. V programu EVEREST při zapojeni obou ramek to píše, že aktivní mod je Single Channel (64bit). A když spustím na stránkách eSupport scan, tak to ukáže že ve slotu0 nic není a ve slotu1 je ramka o velikosti 1024MB.Myslím si kdyby nefungoval, tak by ho to asi ani neukázolo(ale to je jen domněnka).
žeby v aceru zjistili, že jim jeden slot nejede a proto tam dali 1x512? :notsure ani bych se tomu nedivil....pokud v tom druhým slotu nejede žádnej modul..tak ais reklamace, nic jiného ti nezbyde...
[QUOTE=berrrnie;119799]Jj, měl jsem tam jednu 512MB pamět. Zkusil jsem je tam různě nakombinovat, ale když dám jednu starou(s frekvencí 266MHz) a jednu novu tak pc nenaběhne. V programu EVEREST při zapojeni obou ramek to píše, že aktivní mod je Single Channel (64bit). A když spustím na stránkách eSupport scan, tak to ukáže že ve slotu0 nic není a ve slotu1 je ramka o velikosti 1024MB.Myslím si kdyby nefungoval, tak by ho to asi ani neukázolo(ale to je jen domněnka).[/QUOTE]
Kdyt jsi psal na zacatku ze pri vlozeni pameti do obou slotu to nenajede. A ted pises, ze everest neco pise. Tak jak je to vlastne?
Kdyt jsi psal na zacatku ze pri vlozeni pameti do obou slotu to nenajede. A ted pises, ze everest neco pise. Tak jak je to vlastne?
No právě, že před tím to nešlo(pc nenaběhl) a ted aniž bych něco tam nastavoval tak to jde, ale načte to jenom jednu ramku.
[QUOTE=berrrnie;119852]No právě, že před tím to nešlo(pc nenaběhl) a ted aniž bych něco tam nastavoval tak to jde, ale načte to jenom jednu ramku.[/QUOTE]
Tezko opravdu rici, muze to byt nejakym bordelem v tom slotu. Mozna nekde pujcit nejake origo menzsi pameti (tak 2x256) z podobneho NB a vyzkouset. Fakt toto se tezko resi na dalku. Odkud jsi? Zkus to napsat a treba se nejaka dobra duse najde co by na to koukla.
Tezko opravdu rici, muze to byt nejakym bordelem v tom slotu. Mozna nekde pujcit nejake origo menzsi pameti (tak 2x256) z podobneho NB a vyzkouset. Fakt toto se tezko resi na dalku. Odkud jsi? Zkus to napsat a treba se nejaka dobra duse najde co by na to koukla.
Asi se spokojím s tím, že mi funguje alespon jedna ramka, protože se mi do toho už peníze cpát nechtějí, jen přeci už je to trošku stařeček :-) jinak bydlím nedaleko Poděbrad. Ale jinak děkuji za Váš strávený čas nad tímto problémem
No ještě to vevzdávej a skus zavolat do Aceru nebo vzít ho do nějakeho obchodu kde se na to specializují(nebo se v tom aspoň trochu vyznají) možná je chyba vněčem jiném, notebooky jsou nevypočitatelné, pokud neni poškozený slot tak muže byt něco špatně vevnitř...
[QUOTE=Marty363;119872]No ještě to vevzdávej a skus zavolat do Aceru nebo vzít ho do nějakeho obchodu kde se na to specializují(nebo se v tom aspoň trochu vyznají) možná je chyba vněčem jiném, notebooky jsou nevypočitatelné, pokud neni poškozený slot tak muže byt něco špatně vevnitř...[/QUOTE]
No jo, ale kdyz si to neudela sam a nebo nenarazi na nejakeho nadsence tak ho to nakonec prijde draz nez je cena toho 1GB. To je lepsi ho prodat a smirit se s tim a nebo sam laborovat.
No jo, ale kdyz si to neudela sam a nebo nenarazi na nejakeho nadsence tak ho to nakonec prijde draz nez je cena toho 1GB. To je lepsi ho prodat a smirit se s tim a nebo sam laborovat.
Je to mozna sileny napad, ale co update biosu? Treba je tam zakopany pes... Rozhodne bych se nekoho zkuseneho zeptal, my tady varime z vody.
Neviem, či to platí i pri notebookoch, resp. SO-DIMM, no pre bežné dosky sa odporúča skontrolovať SS a DS moduly a podľa popisu jednotlivé sloty osadiť.
Mimochodom, Alza zrejme vie, čo píše... :)
:rules
Důležité upozornění:
Před zakoupením modulu doporučujeme přinést Váš notebook do našeho skladu na výdej zboží a nechat paměť otestovat. Vzhledem k možné nekompatibilitě předejdete zbytečnému vracení zboží. Kvůli celkovému množství nabízených notebooků i paměťových modulů nejsme schopni garantovat funkčnost bez řádného otestování.
Mimochodom, Alza zrejme vie, čo píše... :)
:rules
Důležité upozornění:
Před zakoupením modulu doporučujeme přinést Váš notebook do našeho skladu na výdej zboží a nechat paměť otestovat. Vzhledem k možné nekompatibilitě předejdete zbytečnému vracení zboží. Kvůli celkovému množství nabízených notebooků i paměťových modulů nejsme schopni garantovat funkčnost bez řádného otestování.
Vypadá to nejspíše na špatný kontakt. Zkus patici pořádně vyčistit. Také se podívej, zda není někde něco ulomeného.
jn ale tak někde jsou seriozní a zadarmo poradí možna je to tím BIOSEM ale zas proč by se mu předtim ten NB nerozjel a nebralo to druhy slot možná je to nějakým bordelem ve slotu a proto říkám zlaté stolní PC no jen se tak zeptám jaky maš OS?? skus ten proble trochu rozepsat..
BTW jak říka Reaktor skus to omrknou jestli není něco poškozeného a jen taková rada když daváte nebo měnite RAMky v notebooku musite se předtím uzemnit (vím že v tohoto připadu se to uplně netýka tim se poškodi RAMky a ne slot[ktery asi neni vpořádku]) blbe zavorky :(
BTW jak říka Reaktor skus to omrknou jestli není něco poškozeného a jen taková rada když daváte nebo měnite RAMky v notebooku musite se předtím uzemnit (vím že v tohoto připadu se to uplně netýka tim se poškodi RAMky a ne slot[ktery asi neni vpořádku]) blbe zavorky :(
no vím že tady je na řešeni už pozdě ale možna sem na to došel, včera sem se setkal s tim samim problemem u jednoho Asusu, tento problem se tyka předevšim levnějšich notebooku, ktere maji v zakladu vypojeny jumper na druhy slot pro RAM takže: položit na stul, otevři,t připojit, zavřit a vyskoušel ale pokud se na to necitiš tak doporučuju skusit nějaky obchod s PC kde se v tom aspoň trochu vyznaji..
BTW sranda se hrabat notebookumu ve třevech ;)
jo abych se nepřechvalil tak sem na to nedošel uplně sam ale s jednim kamošem ktery je na tyto kramy fakt machr
BTW sranda se hrabat notebookumu ve třevech ;)
jo abych se nepřechvalil tak sem na to nedošel uplně sam ale s jednim kamošem ktery je na tyto kramy fakt machr