Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s RAM

berrrnie (6)|6.5.2008 12:06
Dobrý den, mám takový problém, vlastním notebook značky Acer, model TravelMate 4650. Nedávno jsem si koupil dva nové paměťové moduly značky A-Data o kapacitě 1GB s frekvencí 533MHz. Při zapojení obu ramek a zapnutí pc, zůstane obrazovka černá a systémový reproduktor začne neustále pískat. Pokud zapojím jednu ramku do slotu1 tak pc naběhne v pořádku. Pokud zapojím jednu ramku do slotu2 tak výsledek je stejný, jako když zapojím obě ramky. Nesetkal jste si již někdo s tímto problémem?

Předem děkuji
cool.user (2822)|6.5.2008 12:15
a puvodni pamet modul ti ve slotu2 jede nebo proste ve slotu2 nejede zadny modul?
hl.hl (1387)|6.5.2008 12:46
[QUOTE=berrrnie;119738]Dobrý den, mám takový problém, vlastním notebook značky Acer, model TravelMate 4650. Nedávno jsem si koupil dva nové paměťové moduly značky A-Data o kapacitě 1GB s frekvencí 533MHz. Při zapojení obu ramek a zapnutí pc, zůstane obrazovka černá a systémový reproduktor začne neustále pískat. Pokud zapojím jednu ramku do slotu1 tak pc naběhne v pořádku. Pokud zapojím jednu ramku do slotu2 tak výsledek je stejný, jako když zapojím obě ramky. Nesetkal jste si již někdo s tímto problémem?

Předem děkuji[/QUOTE]

Tento NB by mel 2GB sezrat bez problemu. A zkousel jsi zapojit samotny i druhy modul? Zkus jeste napsat presny typ tech pameti.
berrrnie (6)|6.5.2008 15:25
JJ,no právě, že by to mělo fungovat, zkoušel jsem tu původní připojit na ten druhý slot a taky to nefungovalo. Teda ted už to ani nepíská. Nejde třeba někde vypnout napájení sběrnice z důvodů šetření baterky??? I když to zkouším přes adaptér a baterku, tak je výsledek stejnej.

paměti:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
hl.hl (1387)|6.5.2008 15:46
[QUOTE=berrrnie;119762]JJ,no právě, že by to mělo fungovat, zkoušel jsem tu původní připojit na ten druhý slot a taky to nefungovalo. Teda ted už to ani nepíská. Nejde třeba někde vypnout napájení sběrnice z důvodů šetření baterky??? I když to zkouším přes adaptér a baterku, tak je výsledek stejnej.[/QUOTE]

A ty jsi tam mel jen jednu pamet? Co jsem nasel na inetu tak tam davali vetsinou 2x256MB. Jinak bych zkusil tu puvodni (predpokladam, ze v slotu1 jede) dat do slotu2 a do slotu1 postupne obe nove. Pokud ani to nepojede, tak je asi spatny ten slot. Rozsiroval jsem pamet kolegum na minimalne 10 noteboocich a nikdy zadny problem. Dala se do druheho slotu a uz to jelo. Takze predpokladam, ze zadny vypinac ci switch neni potreba nastavovat.
berrrnie (6)|6.5.2008 17:56
Jj, měl jsem tam jednu 512MB pamět. Zkusil jsem je tam různě nakombinovat, ale když dám jednu starou(s frekvencí 266MHz) a jednu novu tak pc nenaběhne. V programu EVEREST při zapojeni obou ramek to píše, že aktivní mod je Single Channel (64bit). A když spustím na stránkách eSupport scan, tak to ukáže že ve slotu0 nic není a ve slotu1 je ramka o velikosti 1024MB.Myslím si kdyby nefungoval, tak by ho to asi ani neukázolo(ale to je jen domněnka).
Sieben (513)|6.5.2008 18:05
žeby v aceru zjistili, že jim jeden slot nejede a proto tam dali 1x512? :notsure ani bych se tomu nedivil....pokud v tom druhým slotu nejede žádnej modul..tak ais reklamace, nic jiného ti nezbyde...
berrrnie (6)|6.5.2008 18:09
no právě že reklamace už nejde :-(
hl.hl (1387)|6.5.2008 18:40
[QUOTE=berrrnie;119799]Jj, měl jsem tam jednu 512MB pamět. Zkusil jsem je tam různě nakombinovat, ale když dám jednu starou(s frekvencí 266MHz) a jednu novu tak pc nenaběhne. V programu EVEREST při zapojeni obou ramek to píše, že aktivní mod je Single Channel (64bit). A když spustím na stránkách eSupport scan, tak to ukáže že ve slotu0 nic není a ve slotu1 je ramka o velikosti 1024MB.Myslím si kdyby nefungoval, tak by ho to asi ani neukázolo(ale to je jen domněnka).[/QUOTE]

Kdyt jsi psal na zacatku ze pri vlozeni pameti do obou slotu to nenajede. A ted pises, ze everest neco pise. Tak jak je to vlastne?
berrrnie (6)|6.5.2008 20:56
No právě, že před tím to nešlo(pc nenaběhl) a ted aniž bych něco tam nastavoval tak to jde, ale načte to jenom jednu ramku.
hl.hl (1387)|6.5.2008 21:27
[QUOTE=berrrnie;119852]No právě, že před tím to nešlo(pc nenaběhl) a ted aniž bych něco tam nastavoval tak to jde, ale načte to jenom jednu ramku.[/QUOTE]

Tezko opravdu rici, muze to byt nejakym bordelem v tom slotu. Mozna nekde pujcit nejake origo menzsi pameti (tak 2x256) z podobneho NB a vyzkouset. Fakt toto se tezko resi na dalku. Odkud jsi? Zkus to napsat a treba se nejaka dobra duse najde co by na to koukla.
berrrnie (6)|6.5.2008 21:32
Asi se spokojím s tím, že mi funguje alespon jedna ramka, protože se mi do toho už peníze cpát nechtějí, jen přeci už je to trošku stařeček :-) jinak bydlím nedaleko Poděbrad. Ale jinak děkuji za Váš strávený čas nad tímto problémem
Marty363 (115)|6.5.2008 21:54
No ještě to vevzdávej a skus zavolat do Aceru nebo vzít ho do nějakeho obchodu kde se na to specializují(nebo se v tom aspoň trochu vyznají) možná je chyba vněčem jiném, notebooky jsou nevypočitatelné, pokud neni poškozený slot tak muže byt něco špatně vevnitř...
hl.hl (1387)|6.5.2008 22:31
[QUOTE=Marty363;119872]No ještě to vevzdávej a skus zavolat do Aceru nebo vzít ho do nějakeho obchodu kde se na to specializují(nebo se v tom aspoň trochu vyznají) možná je chyba vněčem jiném, notebooky jsou nevypočitatelné, pokud neni poškozený slot tak muže byt něco špatně vevnitř...[/QUOTE]

No jo, ale kdyz si to neudela sam a nebo nenarazi na nejakeho nadsence tak ho to nakonec prijde draz nez je cena toho 1GB. To je lepsi ho prodat a smirit se s tim a nebo sam laborovat.
trodas (1753)|7.5.2008 01:17
Je to mozna sileny napad, ale co update biosu? Treba je tam zakopany pes... Rozhodne bych se nekoho zkuseneho zeptal, my tady varime z vody.
eraser (0)|7.5.2008 01:24
Neviem, či to platí i pri notebookoch, resp. SO-DIMM, no pre bežné dosky sa odporúča skontrolovať SS a DS moduly a podľa popisu jednotlivé sloty osadiť.

Mimochodom, Alza zrejme vie, čo píše... :)

:rules

Důležité upozornění:
Před zakoupením modulu doporučujeme přinést Váš notebook do našeho skladu na výdej zboží a nechat paměť otestovat. Vzhledem k možné nekompatibilitě předejdete zbytečnému vracení zboží. Kvůli celkovému množství nabízených notebooků i paměťových modulů nejsme schopni garantovat funkčnost bez řádného otestování.
r34ktor (7477)|7.5.2008 11:28
Vypadá to nejspíše na špatný kontakt. Zkus patici pořádně vyčistit. Také se podívej, zda není někde něco ulomeného.
Marty363 (115)|7.5.2008 22:07
jn ale tak někde jsou seriozní a zadarmo poradí možna je to tím BIOSEM ale zas proč by se mu předtim ten NB nerozjel a nebralo to druhy slot možná je to nějakým bordelem ve slotu a proto říkám zlaté stolní PC no jen se tak zeptám jaky maš OS?? skus ten proble trochu rozepsat..

BTW jak říka Reaktor skus to omrknou jestli není něco poškozeného a jen taková rada když daváte nebo měnite RAMky v notebooku musite se předtím uzemnit (vím že v tohoto připadu se to uplně netýka tim se poškodi RAMky a ne slot[ktery asi neni vpořádku]) blbe zavorky :(
Marty363 (115)|26.5.2008 22:01
no vím že tady je na řešeni už pozdě ale možna sem na to došel, včera sem se setkal s tim samim problemem u jednoho Asusu, tento problem se tyka předevšim levnějšich notebooku, ktere maji v zakladu vypojeny jumper na druhy slot pro RAM takže: položit na stul, otevři,t připojit, zavřit a vyskoušel ale pokud se na to necitiš tak doporučuju skusit nějaky obchod s PC kde se v tom aspoň trochu vyznaji..

BTW sranda se hrabat notebookumu ve třevech ;)

jo abych se nepřechvalil tak sem na to nedošel uplně sam ale s jednim kamošem ktery je na tyto kramy fakt machr