Asus M2a-mx
Mám takýto problém. V starom PC mi odyšla MB do kremíkového nebíčka tak som kúpil MB: Asus M2A-MX, AMD Athlon LE 1600, DDR2 1GB PQI 800MHz, Zdroj 300W no name, DVD-RW LG IDE, HDD 160 WD IDE, je to len pa písanie. Problém je v tom, že keď som to zložil, vôbec nenabehol, len sa rozsvietili LED PWR a LED HDD, Ak spravím Reset BIOSu, tak sa všetko krásne rozbehne, a dokonca sa dostanem aj do nastavení. Môžem všetko meniť a aj uložiť. Akonáhle sa resetne PC už sa nerozbehne. Treba opäť reset Biosu. Stiahol som aj nový Bios z netu ale stále robí to isté. Skúšal som aj Bios z inštalačného CD od MB ale nič. Mal som tam aj inú RAM, CPU, ZDROJ ale správa sa to stále rovnako.
A aby nebolo málo, dal som dsku reklamovať a dostal som novú ale tá sa správa tak isto aj po tom všetkom čo som hore písal.
PLEAS kde je chyba?
Je vadný medzikus???(JA)
A aby nebolo málo, dal som dsku reklamovať a dostal som novú ale tá sa správa tak isto aj po tom všetkom čo som hore písal.
PLEAS kde je chyba?
Je vadný medzikus???(JA)
[QUOTE=billy_86;119849]...asi to bude dělat zdroj..zkusit nějaký jiný.[/QUOTE]
Mal som tam Fortron 400W tak asi ťažko to bude zdrojom
Mal som tam Fortron 400W tak asi ťažko to bude zdrojom
Zdrojom to nebude, skúšal na tom nový Fortron 400W a stále to isté. PC je stabilné, len sa nesmie vypnúť alebo reštartovať lebo potom už nenabehne.
[SIZE="1"]Nefro bol rýchlejší[/SIZE]
[SIZE="1"]Nefro bol rýchlejší[/SIZE]
tak za 1. gramatika nic moc... -> odysla... :D :D
a k teme:
Je mozne ze sa jedna o vadnu seriu dosiek. Od ASUSu clovek nikdy nevie co ma cakat..
Tipujem ze reset CMOS robis tak, ze jumper prehodis z pozicie 1-2 na 2-3. Pozri sa do manualu co je defaultna pozicia jumperu. Videl som totiz dosky, ktore mali od vyroby nastaveny jumper na Reset CMOS a s jumperom v tejto pozici nefungovali. Takze si musel na kzadej doske prehodit jumper aby zacala fungovat.
Popripade si vyved na predny panel tlacitko na reset CMOS :D
a k teme:
Je mozne ze sa jedna o vadnu seriu dosiek. Od ASUSu clovek nikdy nevie co ma cakat..
Tipujem ze reset CMOS robis tak, ze jumper prehodis z pozicie 1-2 na 2-3. Pozri sa do manualu co je defaultna pozicia jumperu. Videl som totiz dosky, ktore mali od vyroby nastaveny jumper na Reset CMOS a s jumperom v tejto pozici nefungovali. Takze si musel na kzadej doske prehodit jumper aby zacala fungovat.
Popripade si vyved na predny panel tlacitko na reset CMOS :D
Ak dáš jumper na pozíciu 2-3 nerozbehne sa ani PC. Samozrejme, že som ho resetoval cez jumper. V pozícii 1-2 , je to normálna pozícia. Nenapadá ťa nečo iné???Lebo mňa už nie. A ani to nepomáha. Daj lepší tip Kikloop.
Tipujem tiež na nejakú vadnú sériu, nie je predsa možné aby sa nová doska takto neslušne správala. A keď ani zmena biosu nepriniesla žiadnu zmenu, tak len reklamovať a reklamovať a vymeniť za nejakú inú. Napr. Gigabyte MA69VM-S2, AMD 690V, VGA mATX by nemusela byť v tej cenovej relácii zlá
Súhlasím proti tebe Robky, už som aj volal ale má len http://www.monmar.sk/shop/product/gigabyte-m61sme-s2l-geforce6100-matx/
Asi ju zoberiem, nemám čas čakať za novou a inde sa mi nechce ísť.
Asi ju zoberiem, nemám čas čakať za novou a inde sa mi nechce ísť.
Na nich sa z vysoka môžem ....... Nedám im zarobiť ani korunu. A na písací stroj stačí aj tá. Poprípade počkať do piatku za tou 690
No dobre. Keď vezmeš tú GB s nForce6100, tak pre tvoj CPU si musíš stiahnuť nový bios tu, pretože verzia F1 (predpokladám, že od výroby bude mať iba prvú verziu) ho ešte nepodporuje.
Nefro vzal nakoniec spomínanú GB M61SME-S2L. Neprítomnosť DVI nebola rozhodujúca, Mám dojem, že ani nemá monitor s DVI.
Vadná doska? Skôr si myslím, že to bola vadná séria, pže sa chyba prejavovala na dvoch nových doskách rovnakého typu.
Vadná doska? Skôr si myslím, že to bola vadná séria, pže sa chyba prejavovala na dvoch nových doskách rovnakého typu.
Presne takto se mi projevoval vadny CPU AMD Athlon 64 3000+. Clear CMOS, PC nabehnul do BIOSu. Po nastaveni a ulozeni uz jen tma. Pomohla vymena CPU.
[QUOTE=pcmaker;120512]Presne takto se mi projevoval vadny CPU AMD Athlon 64 3000+. Clear CMOS, PC nabehnul do BIOSu. Po nastaveni a ulozeni uz jen tma. Pomohla vymena CPU.[/QUOTE]
V mojom prípade bola vadná doska, CPU v OK. Ale prejavovalo sa mi to rovnako.
V mojom prípade bola vadná doska, CPU v OK. Ale prejavovalo sa mi to rovnako.