Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Jaké máte zkušenosti s chladiči pamětí ?

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    369

    Minulý týden jsem zjistil že mám vadné paměti, a musel jsem koupit jiné, počkat až přijdou, a poté jsem chtěl paměti poslat na reklamaci. Na 1x2GB modulu jsem měl hliníkový pasivní chladič Nexus http://tuning-pc.alza.cz/chladic-na-...0si-d73990.htm

    Když přišly nové paměti, staré jsem vyndal a pokoušel se sundat chladič abych mohl paměti poslat na reklamaci. A výsledek máte na přiložených fotkách. Nějak brutálně - i když to tak nevypadá - jsem se chladič nepokoušel rvát, ale byl přilepenej tak dokonale že to prostě paměti nevydržely. Na chladiči je totiž oboustranná lepenka. Má někdo podobnou zkušenost? Paměti jsem na reklamaci samozřejmě neodeslal, a zkončily v koši.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: PC170032.jpg 
Zobrazení: 153 
Velikost: 331.3 KB 
ID: 4430   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: PC170026.JPG 
Zobrazení: 146 
Velikost: 535.6 KB 
ID: 4431   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: PC170027.jpg 
Zobrazení: 133 
Velikost: 435.3 KB 
ID: 4432   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: PC170024.JPG 
Zobrazení: 134 
Velikost: 543.4 KB 
ID: 4433  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    wow tak to je husty... to vidim poprve urvany pametovy chipy z PCB
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Pěkný, zřejmě BGA čipy u DDR2 nedrží tak dobře jako klasické SDR/DDR. Měl jsi paměti nahřát, a pak zkoušet nejdřív chladičem pootáčet, ne ho hned odtrhnout. Myslím že by jsi ho pak sundal nedestruktivně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    wow tak to je husty... to vidim poprve urvany pametovy chipy z PCB
    Tak to vidím taky prvně. Co na to proboha dávaj za lepidlo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    369

    Co tam maj za lepidlo nevim, ale drží to neskutečně. Jak se lepidlo na pamětech v PC ohřeje, tak se pěkně přicucne a je to konečná. Krom toho - myslím s tebou Mechu - jsem tu někde na foru jednou konzultoval k čemu je asi bílá páska dodávaná s chladičem. I když to vypadá šíleně, ta - jakoby - pasta se má nalepit mezi chladič a čipy pamětí aby nedošlo při sundavání chladiče k podobnému problému jako se stal mě. Nuže zase jsem chytřejší?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: PC190042.JPG 
Zobrazení: 117 
Velikost: 559.0 KB 
ID: 4441   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: PC190045.JPG 
Zobrazení: 145 
Velikost: 544.7 KB 
ID: 4442   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: PC190047.JPG 
Zobrazení: 123 
Velikost: 538.5 KB 
ID: 4443  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Já měl kdysi na DDR1 400 chladič od Coolermasteru - neměl typickou oboustranou lepící páskutka ale takovou ..asi 1mm tlustou růžovou měkkou pásku,která nelepila,ale skvělě vedla teplo


    Nevím jestli má dneska cenu měnit chladič na DDR2( 90%) ho má ...a když,tak jak sem hledal toho coolermastera,tak sem uviděl toto -http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54426 a zamiloval se
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Dobrej masakr, nezkoušel jsem pamět...ted už to asi nebude 2GB, ale jen 1,5GB.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    no to je husty.To ted muzes reklamovat chladič s pamětí ne pamět s chladičem.. naštěstí už nejsou paměti tak drahé....to by bylo jiné kafé
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    tak je skus dát do sáčku a v odůvodňujícím dopisue napiš,že ramky jsou 2gb,ale hlásí se jen 768 a že nevíš čím to je
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 20-06-2009, 09:45
  2. Radeony: Ati4870. Máte zkušenosti s pasivním chlazením?
    Od Mablung v sekci Grafické karty
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 05-05-2009, 18:28
  3. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-03-2009, 15:50
  4. Máte zkušenosti s Asus Eee apod...
    Od PMaXX v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-02-2009, 21:46
  5. MB Foxconn- máte zkušenosti?
    Od zeW v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 07-02-2008, 07:38