Jaké paměti vzít 2x2GB kit DDR2 1066Mhz
Dobrý den ,chtěl bych se zeptat jestli mám vzít paměti na MB ASUS p5e, q9450:
a) Patriot : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
b) Coirsair : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
c) OZC : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
U těch OCZ ta fotka je špatná vypadají jako ty to:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Možná bych chtěl ty takty potrápit takže jaké Z TĚCHTO 3 si mám vybrat?
Diky za pomoc!!
a) Patriot : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
b) Coirsair : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
c) OZC : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
U těch OCZ ta fotka je špatná vypadají jako ty to:
Možná bych chtěl ty takty potrápit takže jaké Z TĚCHTO 3 si mám vybrat?
Diky za pomoc!!
Osobně bych šel do Patriotu, ale vím, že Patriot 2x2GB 800MHz CL4 měl problém s Asus Maximus Formula a ještě s nějakou Asuskou, takže bych se bál, zda by tyto Patrioty na té Asus desce chodily, to bych raději otestoval.
Corsair by měl šlapat naprosto bez problémů, ty nemývají problémy s Asusy.
OCZ tak tam vůbec netuším, ale špatné paměti to určitě nejsou. :thumb
//Ta další Asuska na které ty paměti nefachaly, tak byl Asus P5E3...trošku se kombinace Asus a Patriot bojím...:/
Corsair by měl šlapat naprosto bez problémů, ty nemývají problémy s Asusy.
OCZ tak tam vůbec netuším, ale špatné paměti to určitě nejsou. :thumb
//Ta další Asuska na které ty paměti nefachaly, tak byl Asus P5E3...trošku se kombinace Asus a Patriot bojím...:/
Takže ty patrioty jsou z kola ven,taky je moc nechci protože moc lidí tohle pospolu nemá.
Takže ted jen z těhle 2 ty OCZ a Corsair jsou bych rekl ttak na stejny urovni.
OCZ se bojim o kompatibilitu a Corsair je zase 500,- navrch tak nevim
Takže ted jen z těhle 2 ty OCZ a Corsair jsou bych rekl ttak na stejny urovni.
OCZ se bojim o kompatibilitu a Corsair je zase 500,- navrch tak nevim
S Patrioty asi ven.
A kde budeš paměti kupovat, v inet obchodě nebo v kameném krámě.? Osobně bych zkusil OCZ, když nebudou fachat, tak je vrátíš (poštovné zpět do inet obchodu bys musel zaplatit) a pak bys vzal Corsairy. :)
A kde budeš paměti kupovat, v inet obchodě nebo v kameném krámě.? Osobně bych zkusil OCZ, když nebudou fachat, tak je vrátíš (poštovné zpět do inet obchodu bys musel zaplatit) a pak bys vzal Corsairy. :)
Právě taky hledám takovéto paměti do podpisu, tj. ne pro Asus a naopak se mi ty Patrioty líbí - mají CL 5-5-5-12 oproti 5-5-5-15 a 5-5-5-18. Taky jsem zjistil, že Corsair s označením končícím na "F" mají v dodávce i nějaký údajně hlučný fan.
Co Transcend?
edit: Tytéž Patriot se stejným P/N jsem našel i jinde, ale s uvedeným "normálním" CL 5-5-5-15. Pak je u nich ještě "This product is designed to work in systems using NVIDIA 680I and 780I chipsets" - tím se myslí TAKY nebo snad dokonce JENOM s tímto chipsetem??
Co Transcend?
edit: Tytéž Patriot se stejným P/N jsem našel i jinde, ale s uvedeným "normálním" CL 5-5-5-15. Pak je u nich ještě "This product is designed to work in systems using NVIDIA 680I and 780I chipsets" - tím se myslí TAKY nebo snad dokonce JENOM s tímto chipsetem??
[QUOTE=MIZ;122181]Právě taky hledám takovéto paměti do podpisu, tj. ne pro Asus a naopak se mi ty Patrioty líbí - mají CL 5-5-5-12 oproti 5-5-5-15 a 5-5-5-18. Taky jsem zjistil, že Corsair s označením končícím na "F" mají v dodávce i nějaký údajně hlučný fan.
Co Transcend?
edit: Tytéž Patriot se stejným P/N jsem našel i jinde, ale s uvedeným "normálním" CL 5-5-5-15. Pak je u nich ještě "This product is designed to work in systems using NVIDIA 680I and 780I chipsets" - tím se myslí TAKY nebo snad dokonce JENOM s tímto chipsetem??[/QUOTE]
Corsairy mají u sebe vlastní fan, ale není třeba jej používat. Doporučují jej používat jen s OC.
Patrioty budou běhat i jinde, pokud budou na deska šlapat OK, tak bych se jich nebál. Mě Patrioty 800MHz CL4 2x2GB šlapají na 1066MHz při CL5-5-5-12. :thumb
Co Transcend?
edit: Tytéž Patriot se stejným P/N jsem našel i jinde, ale s uvedeným "normálním" CL 5-5-5-15. Pak je u nich ještě "This product is designed to work in systems using NVIDIA 680I and 780I chipsets" - tím se myslí TAKY nebo snad dokonce JENOM s tímto chipsetem??[/QUOTE]
Corsairy mají u sebe vlastní fan, ale není třeba jej používat. Doporučují jej používat jen s OC.
Patrioty budou běhat i jinde, pokud budou na deska šlapat OK, tak bych se jich nebál. Mě Patrioty 800MHz CL4 2x2GB šlapají na 1066MHz při CL5-5-5-12. :thumb
Ten corsair fan není zase tak hlučnej když ho zreguluješ tak se hodí (teploty klesnou) a není vo nem vubec vědět.
Stějně se ale poohlížim po těch OCZ ten napad s heatpipe mě přijde jako dobrej.
TY paměti koupim v alfacompu nebo softcomu ale jeste nevim žeprej když si v alfacompu zboží odebereš na prodejně tak to nechcou uznat jako 14denní zkušební
Nevim ted jsem ješte objevil toto:
Takže asi vezmu tyto.
Stějně se ale poohlížim po těch OCZ ten napad s heatpipe mě přijde jako dobrej.
TY paměti koupim v alfacompu nebo softcomu ale jeste nevim žeprej když si v alfacompu zboží odebereš na prodejně tak to nechcou uznat jako 14denní zkušební
Nevim ted jsem ješte objevil toto:
Takže asi vezmu tyto.
Nahodou v alfacompu (teda aspon v brnenskym) maji peknej zvyk, nechavat 5 dni na kompatibilitu se zakladni deskou. Vyzkouseno 2x, jednou ja a jednou kolega, oba pri osobnim odberu bez objednani pres internet.
Jinak na tech 14 dni bys mel mit narok i tehdy, pokud objednavku vytvoris na internetu a vyzvedavas osobne.
Jinak na tech 14 dni bys mel mit narok i tehdy, pokud objednavku vytvoris na internetu a vyzvedavas osobne.