Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 50

Téma: čo najlacnejšia, najtichšia, úsporná ale stále výkonná zostava

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    25

    Doska: Gigabyte MA78GMS2A /paradna doska s HD3200/
    Procesor: AMD BE-2400 2,3GHz 45W /malo žerie, malo hreje, možno nakoniec kvôli cene bude iba BE-2300/
    Chladič: AC Freezer min. otačky/Thermaltake Sonic tower pasivne /ešte sa neviem rozhodnuť/
    RAM: 4GB
    HDD: WD GreenPower 750GB /samsung F1 ešte nedostali inak by som ho bral/
    Skrinka: CoolerMaster Elite 333 /kvalitne a lacne/
    Zdroj: Fortron ATX-FSP350-60GLN /12cm vetrak, 350W bude bohato stačiť, 400W verzia mala v recenzii skveli pomer vykon/cena a veľmi dobru účinnosť/
    Monitor: Asus VW222U 22“W /je to lacna širokouhla 22" ale asi nakoniec zoberem nejaky samsung, na monitor som nenaročny len aby mal 1680x1050 a DVI/
    ešte neviem aku tichu opticku mechaniku dať do neho
    zostava by mala byť all-in-one do obyvačky
    Naposledy upraveno uživatelem Vito: 16-05-2008 v 16:05 Důvod: zabudol som si dať sledovanie tematu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Na RAM ce 4GB bych ubral na 2GB, pokud na tom poběži XP tak to bohate stači.

    radeji bych přidal na tom procesoru. Ty ktere pišeš stoji za prd. paměti by něběžly na plnych 800Mhz... s tim sem zapasil nedavno taky. Raději bych šel do tohohle: AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 4850e 2.5GHz 2x128kBL1 2x512kBL2 45W socket AM2.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    přesně tak ... 4gb by byli v sestavě nevyužité .. možná by nebylo od věci AMD X2 4000+EE
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Obávam sa, že ten zdroj nebude najtichší radšej by som tam dal 350W OEM SeaSonica alebo sú tu ešte VX450 a v poslednej dobe veľmi dobré zdroje od Enermaxu 82+Pro
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    25

    PC sa nebude meniť tak možno 5 rokov preto považujem investiciu do 4GB ram ako idealnu najme pri terajšich cenach DDR2
    ten procesor je dobra poznamka, som si ho nevšimol len treba to urobiť čo najlacnejšie, 1,9GHz vyjde na 1500 sk, 2,3GHz na 2000 sk a dotyčnych 2,5GHz na 2300 sk, no uvidime ako vyjde rozpočet, len mám pocit že v dnešnej dobe stači uplne aj tych 1,9GHz
    4000+ EE ma 65W a chcel by som 45W
    Naposledy upraveno uživatelem Vito: 16-05-2008 v 17:04 Důvod: zle udaje
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    CM Elite není dobrá volba co se ticha týče. Slabé měkké plechy, vibruje. Dá se to zlepšit vycpáním bedny pěnou (Akasa AK-PAX2), ale vzal bych radši rovnou lepší skříň. Zvlášť když to má být PC na delší dobu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    tak teď tě nechápu ..ty chceš 4gb do budoucnosti,který ti v sestavě budou nanic ( nepředpokládám ,že budeš mít 64bit OS) ale do procesoru ( dvoujádra) nechceš investovat? radši investuj do dvoujádra a nech tam 3gb ramek

    s tím zdrojem bych to neviděl tak černě, proč by tam nestačila 400W od fortronu ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Citace Původně odesláno od Vito Zobrazit příspěvek
    PC sa nebude meniť tak možno 5 rokov preto považujem investiciu do 4GB ram ako idealnu najme pri terajšich cenach DDR2
    ten procesor je dobra poznamka, som si ho nevšimol len treba to urobiť čo najlacnejšie, 1,9GHz vyjde na 1500 sk, 2,3GHz na 2000 sk a dotyčnych 2,5GHz na 2300 sk, no uvidime ako vyjde rozpočet, len mám pocit že v dnešnej dobe stači uplne aj tych 1,9GHz
    4000+ EE ma 65W a chcel by som 45W
    Tak podu to planuješ na 5let beze změny , tak bych určitě přidal na tom procesoru.
    Na co bude hafo paměti když CPU bude slaby...
    ted stači RAM 2GB a jak bude zase nějaky pěniz dokoupiš dalši 2GB, s procesorem to udělaš těžko...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ahoj,
    já jsem osobně nedávno upgradoval 2GB na 4GB na XP 32bit - pravda, z toho posledního Gigabytu pul giga nevidim, ale tech 1.5GB navic je rozhodne poznat. Navic i do budoucna - prostě při dnešních cenách pamětí to považuju za dobrej nápad (navíc se to subjektivně pozná daleko víc než rychlejší procesor - o něco pomalejší všechno člověk nezaznamená, náhlý swapování ale ano).
    CM elite pro ticho není moc dobrej nápad. V současný době se vynořila levná bytelná skříň od EC, která má konečně vyřešený chlazení disků. Dá se jim sice ještě dost věcí vytknout, ale aspoň jsou bytelný, o váze 8.5kG si může CM Elite, ale i levnější Thermaltake jen zdát. Nemá sice bezšroubkový uchycení disků a spol.
    ale to je stejně pro normálního člověka spíš na nic (aspoň se disk líp chladí). Do levný sestavy bych určitě bral tudle skříň.
    Disk samsung 750GB není tak rychlej jako 1GB či 320GB - má menší hustotu ploten. Jestli chceš rychlej tichej disk, ber WD6400AAKS - tendle je větší, chladnější nebude, anžto má 3 plotny, tišší taky spíš ne (víc ploten => víc hlaviček, což vyrovná nižší otáčky) a jeho (relativní, na 3plotnový disky) chlad a ticho je vykoupený nižším výkonem. Bejt tebou oželim těch 100GB a koupim ten WD. Mám ho doma a je fakt krásně tichej....
    Procesor klidně kup pomalejší - stejně když budeš chtít, tak většinu z nich mlžeš přetočit a výsledky v přetočenym stavu se moc lišit nebudou.
    Matyáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    25

    najlacnejši seasonic stoji 1800 a ten forton 900, myslim že je to rozdiel
    ďalšia voľba skriň je: /ak neratame acutake, foxconn, mercury, eurocase, 3R, KME a pod/
    Asus T231
    Gigabyte GZ-X2
    elite 333 a podobne /napr. 330/
    Asus T250
    Gigabyte GZ-X3
    Asus TA210/211
    Thermaltake VG8000BNS Wing RS 101
    Asus TA9A1
    Gigabyte GZ-X5
    Gigabyte GZ-X1
    a tesne Gigabyte Triton
    Asusi sa mi nepozdavaju a sa mi zda že jedine elite 333 ma kôš na hdd a pred nim uchytenie na 120mm fan
    64bit OS by nemal byť extra problem
    procak sa bude môcť vymeniť za nejake lacne 4jadra, amd by malo spetne dlhšie podporovať AM2 či sa mýlim?
    treba pochopiť že bojujem s cenou, už ta poskladana zostava bola pre mňa relativne draha a pozeral som kde ubrať takže dať zdroj ktory je 2x drahši a kupiť bedňu o 1/2 drahšiu sa neda ten procak ešte možno sa bude dať ale neprida to možno ani 10% k výkonu, frekvencia je o 10% vyššia ale cache je 512kb a výkon ovplyvňujú aj ďalšie veci

    edit:jj, mám pocit že veľmi nebudem vidieť ten lepši procak skôr tu ram najme keď vypnem swamp v linuxe, čom som videl testy tak ten samsung F1 dokopy valcuje ostatne, je tichy, chladny, malo žere a pritom je výkonný
    tie skrine sú spolu s monitorom naj oriešom, z tých čo som vypísal ktoré sú v mojich možnostiach sa mi zda naj ta ktory som si vybral, disk bude na gumičkach tak s tym si hlavu až tak nelamem
    Naposledy upraveno uživatelem Vito: 16-05-2008 v 17:25 Důvod: prišiel novy prispevok
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele RolandN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    211

    Ja mam 2GB RAM a vypnuty swap a noproblem...
    Když to cheš do obyvaku, tak sem zvedav jak ti větši RAM urychli HD videa, nebo bližici se BlueRay...






    (no ale jestli mas zajem rad ti poskytnu moje CPU AMD Athlon X2 BE-2350 2,1GHz, ja bych pravě po zkušenosti raději volil jinej...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    25

    to mi urychli HD3200 a zas v tom videu ma 10% rychlejši procak nezachrani to už ho môžem rovno nataktovať
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    nemůžeš vito srovnávat jedno jádro s dvou jádrem ... zvlášť ty procenta navíc myslet do budoucnosti - myslíte si snad někdo ,že za třeba dva roky bude ještě v prodeji AM2 ? DDR2? v minimální míře .... ty 4gb ti budou kničemu,ta sestava to nevyužije! připlať si na procesor-věř skušeným ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    25

    hmmm, s tým procákom uvidíme, ale čo s tými jadrami? zatiaľ sa nespominalo žiadne jednojadrove cpu?
    edit: ten procak čo je navrchu napisany BE-2400 je dvojjadrovy /toť napisane preventivne/
    edit2: zatiaľ čo mam skusenosti so starými pc tak prve čo nestači je RAM
    Naposledy upraveno uživatelem Vito: 16-05-2008 v 18:02 Důvod: doplenie
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ta sestava 4GB využije, věř zkušenému. :-)
    Ne vážně - rychlost procesoru a velikost paměti s polu vůbec nesouvisí. Rychlost procesoru určuje, jak poběží aktuální věc rychle, velikost paměti určuje mj. jak komfortní je multitasking, kolik aplikací lze najednou provozovat bez swapování popř. nedostaku paměti při vypnutym swapu (osobně se mi při 2GB paměti a vynputym multitaskingu někdy paměti nedostávalo).
    U velikosti paměti dost záleží na tom, jak člověk počítač používá. Je to podobý jako s velikostí HDD - taky se taky nedá říct, že k tomudle procesoru se hodí tendle HDD.... Třeba do HTPC ti stačí pomalej procesor, ale velkej disk, na vědecký výpočty zas třeba nepotřebuješ extra velký datový úložiště, ale rychlej procesor. Stejně tak velikost paměti nezáleží na rychlosti počítače, ale na tom, kolik ji prostě potřebuješ - a pokud Ti dojde, tak je to (stejně jako u HDD) problém, i když nedostatek paměti se dá přežít, zatimco s nedostatkem místa na HDD nic jinýho než novej disk udělat nejde.
    Takže si prostě rozmysli, jestli např. máš jen spuštěnej word, nebo jestli máš spuštěnej word, v koutku koukáš na video nebo posloucháš hudbu, k tomu máš otevřenýho poštovního klienta se zásobou mailů, běží ti k tomu skype, ICQ a nevimco, vedle toho občas zabrousíš na nějaký stránky, na pozadí Ti běží spuštěná hra atd... a podle toho se rozhodni. Na samostatnej word by stačilo i 1GB, na to co jsem vypsal i při pomalym procesoru jsou 4GB lepší.

    Co se týče skříně, opravdu se podívej na tu EC oproti všem vypsanejm skříním má silnější plechy (to poznáš už z váhy - CM Elite, TT Wing a spol mají max 5-6Kg, tadle přes 8), 120 větráček dopředu dát samozřejmě lze (a má k tomu patřičně vyřešenej i plast vepředu).

    Co se týče procesoru, tak na CZC mají teď levnější plnohodnotný X2 (např. 4400) než ten BE, tak bych zauvažoval. Ta L1 cache se (narozdíl od L2) v některejch aplikacích poměrně pozná (pokud chceš koupit 4GB paměti, aby někdy nedošla, tka v podstatě totéž se týká L1 cache - její nedostatek se také projeví
    v náhlym zpomalení systému v určitých situacích).

    Matyáš
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová, úsporná, pasivně chlazená GK?
    Od Gufinus v sekci Grafické karty
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 10-02-2010, 13:00
  2. výkonná sestava do 80k
    Od mozekson v sekci PC - archiv
    Reakcí: 82
    Poslední příspěvek: 07-07-2009, 13:30
  3. Výkonná sestava na vše
    Od kovarex v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 01-06-2009, 10:47
  4. Výkonná sestava HTPC
    Od ran.dom v sekci PC - archiv
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 19-05-2009, 23:14
  5. Úsporná tříjádra od AMD
    Od Maximus12 v sekci Aktuality
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 11-06-2008, 16:50