HW Nároky na Win vista
ahoj lidi, uvažuju o přechodu z XP Proffesional na Win Vista (32bit)
ale teď nevím jestli to má cenu po ekonomické stránce .. hraju hry .. lineage,call of duty 4 a pod .. náročné na výkon pc ... a teď nevím když nainstaluju Win Vista jestli mi to ten pc ještě utáhne ..
sestava : CPU: Intel Core Duo E6400 2,13 Ghz, GPU, Sapphire Radeon X1900GT, Ram 3GB (2x1GB+2x512 MB) Geil 800mh Cl.4(4-4-4-12) , a MB: Gigabyte GA-965P-DS3 ... díky za vaše reakce a za rady :-)
ale teď nevím jestli to má cenu po ekonomické stránce .. hraju hry .. lineage,call of duty 4 a pod .. náročné na výkon pc ... a teď nevím když nainstaluju Win Vista jestli mi to ten pc ještě utáhne ..
sestava : CPU: Intel Core Duo E6400 2,13 Ghz, GPU, Sapphire Radeon X1900GT, Ram 3GB (2x1GB+2x512 MB) Geil 800mh Cl.4(4-4-4-12) , a MB: Gigabyte GA-965P-DS3 ... díky za vaše reakce a za rady :-)
ramky mas dost, procak taky poctivy, poslape jak hodinky:)
nechtel bys procesor potahnout trochu vys ke trem GHz?desku mas slusnou, zbytecne se ti to flaka:) (pokud mas pouzitelne zdroj)
nechtel bys procesor potahnout trochu vys ke trem GHz?desku mas slusnou, zbytecne se ti to flaka:) (pokud mas pouzitelne zdroj)
no, zkousel jsem ho taktovat o trochu, jenze se zvedla teplota , tak jsem to zase hodil do normalu, mam totiz Boxovany chlazeni od intelu.
Naroky splňuješ, ale osobně bych přechod nedoporučil. Nevidím v tom žádnou výhodu krom líbivějšího designu. Podle referencí hry často pod Vistou chodí hůř než pod XP.
no taky bych nepřecházel, jenže u Vist se mi líbí Media Center doplněk, mam Digitalni Kartu od Leadteku tak bych toho dost vyuzil, jen se bojim tech vykonu ve hrach no
box by mel do 2.8GHz vklidu zvladat, dokonce muzes snizit napeti. ale ten zdroj bych radsi netrapil a modlil se at nebouchne... ale procak muzes podvoltovat i tak;) 1,325 je pro ty procaky nehorazne moc, kolem 2GHz jim staci cca 1,1V - pak podstatne min topi
1) pouzivej EDIT
2) tem senzorum bych neveril ani nos mezi ocima, podivej se do CoreTemp nebo do everestu - ty tahaji primo udaje z jader, ktere jsou neporovnatelne presnejsi. to co meri deska muze byt +-20 stupnu mimo
3) tech 1.1 byl jen typ, mozna ti staci min, mozna to je malo a bude to nestabilni.... chtelo by to otestovat stabilitu treba orthosem - aspon 5 hodin musi vydrzet bez chyby
2) tem senzorum bych neveril ani nos mezi ocima, podivej se do CoreTemp nebo do everestu - ty tahaji primo udaje z jader, ktere jsou neporovnatelne presnejsi. to co meri deska muze byt +-20 stupnu mimo
3) tech 1.1 byl jen typ, mozna ti staci min, mozna to je malo a bude to nestabilni.... chtelo by to otestovat stabilitu treba orthosem - aspon 5 hodin musi vydrzet bez chyby