Problém s Naběhnutím PC
cawko...mam tu menší problém...
kamarádovo PC nechce záhadným způsobem naběhnout...
zkoušeli jsme víc věcí...vyndat Baterku z MB . Reset CMOS, vyndani CPU....nic...
ani prepojeni CD/DVD-ROM HDD na jinou "Kšandu" nepomohlo...
nevíte někdo co stím je ?
při zapnutí jen svítí diodka na stav HDD ale POWER LEDka ne...HDD LEDka po chvilce zhasne....a to je vse...monitor nic...
pro upřesnění :
MB : BioStar 6100-M7 (S.754)
RAM : 768mb ram (1x512mb+1x256mb) (DDR1 400mhz)
VGA : integrovaná
CD/DVD-ROM : Samsung+LG (IDE)
HDD: Seagate Barracuda 7200.10 (160gb) (IDE)
Zdroj EC 350w (ops...):D
pls pomoc co nejrychleji :) THX
kamarádovo PC nechce záhadným způsobem naběhnout...
zkoušeli jsme víc věcí...vyndat Baterku z MB . Reset CMOS, vyndani CPU....nic...
ani prepojeni CD/DVD-ROM HDD na jinou "Kšandu" nepomohlo...
nevíte někdo co stím je ?
při zapnutí jen svítí diodka na stav HDD ale POWER LEDka ne...HDD LEDka po chvilce zhasne....a to je vse...monitor nic...
pro upřesnění :
MB : BioStar 6100-M7 (S.754)
RAM : 768mb ram (1x512mb+1x256mb) (DDR1 400mhz)
VGA : integrovaná
CD/DVD-ROM : Samsung+LG (IDE)
HDD: Seagate Barracuda 7200.10 (160gb) (IDE)
Zdroj EC 350w (ops...):D
pls pomoc co nejrychleji :) THX
Dobrý den, tady IT, zkoušeli jste to vypnout a zapnout? Jste si jisti, že to máte v zásuvce?
----------------------------------------------------------------------------
Teď už vážně:
No, informací poměrně málo, ale zkusil bych prvně jiný zdroj. Také vizuelně zkontroluj kondíky na desce, jestli nejsou nafouklé/vyteklé. Jinak co přesně to dělá, věta že nechce záhadným způsobem naběhnout a svítí jen diodka moc neřekne:( Byly pokusy o OC?(že ste resetovali BIOS) Nespalili ste něco:eek:? nebo jestli ta deska nemá (což nemá) zámek PCI a AGP tak jste mohli vysokou frekvencí odpálit grafiku nebo tak něco což by mohlo vysvětlovat to nenaběhnutí monitoru. A zkontroluj i kondiky na grafice a ve zdroji. Ja už fakt nevim, trochu vic se rozepiš. točí se větráky?
Teď už vážně:
No, informací poměrně málo, ale zkusil bych prvně jiný zdroj. Také vizuelně zkontroluj kondíky na desce, jestli nejsou nafouklé/vyteklé. Jinak co přesně to dělá, věta že nechce záhadným způsobem naběhnout a svítí jen diodka moc neřekne:( Byly pokusy o OC?(že ste resetovali BIOS) Nespalili ste něco:eek:? nebo jestli ta deska nemá (což nemá) zámek PCI a AGP tak jste mohli vysokou frekvencí odpálit grafiku nebo tak něco což by mohlo vysvětlovat to nenaběhnutí monitoru. A zkontroluj i kondiky na grafice a ve zdroji. Ja už fakt nevim, trochu vic se rozepiš. točí se větráky?
[QUOTE=Janyk1;124488]Dobrý den, tady IT, zkoušeli jste to vypnout a zapnout? Jste si jisti, že to máte v zásuvce?
Teď už vážně:
No, informací poměrně málo, ale zkusil bych prvně jiný zdroj. Také vizuelně zkontroluj kondíky na desce, jestli nejsou nafouklé/vyteklé. Jinak co přesně to dělá, věta že nechce záhadným způsobem naběhnout a svítí jen diodka moc neřekne:( Byly pokusy o OC?(že ste resetovali BIOS) Nespalili ste něco:eek:? nebo jestli ta deska nemá (což nemá) zámek PCI a AGP tak jste mohli vysokou frekvencí odpálit grafiku nebo tak něco což by mohlo vysvětlovat to nenaběhnutí monitoru. A zkontroluj i kondiky na grafice a ve zdroji. Ja už fakt nevim, trochu vic se rozepiš. točí se větráky?[/QUOTE]
takže co jsem se ptal a do BIOSu se prej NELEZLO takze asi OC bejt nemohl...
kondiky sem zkoukl a vypadli v POHO až teda na jeden kterej byl trosku nahlej...
na desce je používana INTEGR. Graf. (NV GF 6100 (nastaveno 64mb sdilene RAM)
větráky se v poho roztočí .. ale PC nereaguje...prostě jako by nebyla zapojena RAM (ale to sem zkoušel přesadit RAM do slotu 1 pak 2 (s obouma) ale nic...takže bud je něco špatně na desce...nebo se desce nechce nabihat :-/
Teď už vážně:
No, informací poměrně málo, ale zkusil bych prvně jiný zdroj. Také vizuelně zkontroluj kondíky na desce, jestli nejsou nafouklé/vyteklé. Jinak co přesně to dělá, věta že nechce záhadným způsobem naběhnout a svítí jen diodka moc neřekne:( Byly pokusy o OC?(že ste resetovali BIOS) Nespalili ste něco:eek:? nebo jestli ta deska nemá (což nemá) zámek PCI a AGP tak jste mohli vysokou frekvencí odpálit grafiku nebo tak něco což by mohlo vysvětlovat to nenaběhnutí monitoru. A zkontroluj i kondiky na grafice a ve zdroji. Ja už fakt nevim, trochu vic se rozepiš. točí se větráky?[/QUOTE]
takže co jsem se ptal a do BIOSu se prej NELEZLO takze asi OC bejt nemohl...
kondiky sem zkoukl a vypadli v POHO až teda na jeden kterej byl trosku nahlej...
na desce je používana INTEGR. Graf. (NV GF 6100 (nastaveno 64mb sdilene RAM)
větráky se v poho roztočí .. ale PC nereaguje...prostě jako by nebyla zapojena RAM (ale to sem zkoušel přesadit RAM do slotu 1 pak 2 (s obouma) ale nic...takže bud je něco špatně na desce...nebo se desce nechce nabihat :-/
Odpoj vse od zdroje a nechej jen pripojenej board. Pokud se to ani tak nerozbehne, tak zkus vyndat pameti a pustit. Melo by to zacit pipat.
P.S. Jak by se mu ted hodil ten nekym zatracovany tester zdroju DeLock, ze?
Edit: Urcite mas moznost vyzkouset jiny zdroj. Treba svuj. Tim bych asi pokracoval.
Edit: Urcite mas moznost vyzkouset jiny zdroj. Treba svuj. Tim bych asi pokracoval.
[QUOTE=hl.hl;124493]Odpoj vse od zdroje a nechej jen pripojenej board. Pokud se to ani tak nerozbehne, tak zkus vyndat pameti a pustit. Melo by to zacit pipat.
Edit: Urcite mas moznost vyzkouset jiny zdroj. Treba svuj. Tim bych asi pokracoval.[/QUOTE]
hm....ono je naprd to ze tam na desce ani v CASE ten SPEAKER nikde neni :D :D
k P.Sku : ten tester by se 100% hodil...
k editu : zdroj svůj použít zrovna nemohu :D (pri nejlepsim zitra :D )
Edit: Urcite mas moznost vyzkouset jiny zdroj. Treba svuj. Tim bych asi pokracoval.[/QUOTE]
hm....ono je naprd to ze tam na desce ani v CASE ten SPEAKER nikde neni :D :D
k P.Sku : ten tester by se 100% hodil...
k editu : zdroj svůj použít zrovna nemohu :D (pri nejlepsim zitra :D )
[QUOTE=WeiShark;124492]takže co jsem se ptal a do BIOSu se prej NELEZLO [/QUOTE]
tak na co clear CMOS ?
[QUOTE=WeiShark;124496]hm....ono je naprd to ze tam na desce ani v CASE ten SPEAKER nikde neni :D :D
[/QUOTE]
jak to? akorat neni vidět, ne? To nepípá? Já mám taky starý PC (Athlon XP) , na desce ani nikde speaker nevidět, ale když je problém tak to pípá! (a nikdo nevi odkud:notsure)
tak na co clear CMOS ?
[QUOTE=WeiShark;124496]hm....ono je naprd to ze tam na desce ani v CASE ten SPEAKER nikde neni :D :D
[/QUOTE]
jak to? akorat neni vidět, ne? To nepípá? Já mám taky starý PC (Athlon XP) , na desce ani nikde speaker nevidět, ale když je problém tak to pípá! (a nikdo nevi odkud:notsure)
[QUOTE=Janyk1;124498]tak na co clear CMOS ?
jak to? akorat neni vidět, ne? To nepípá? Já mám taky starý PC (Athlon XP) , na desce ani nikde speaker nevidět, ale když je problém tak to pípá! (a nikdo nevi odkud:notsure)[/QUOTE]
nevím...c. cmos...mě napadlo jestli neni neco v BIOSu blbe atd...
k tomu SPEAKERu...na desce nikde není a nikdy to prej nepípalo :D
takže....tam asi SPEAKER na desce nikde není...
jak to? akorat neni vidět, ne? To nepípá? Já mám taky starý PC (Athlon XP) , na desce ani nikde speaker nevidět, ale když je problém tak to pípá! (a nikdo nevi odkud:notsure)[/QUOTE]
nevím...c. cmos...mě napadlo jestli neni neco v BIOSu blbe atd...
k tomu SPEAKERu...na desce nikde není a nikdy to prej nepípalo :D
takže....tam asi SPEAKER na desce nikde není...
Tak skús vybrať so svojej dosky speaker ak ho máš len tak napojený. Mal som podobný problém. Všetko sa točilo, zdroj bol dobrý len to nechcelo nabehnúť a bola vadná MB, ale najskôr zdroj a RAM vyskúšaj. A vyskúšaj či je dobrá batérka od Biosu. Pomeraj ju.
[QUOTE=Nefro;124548]Tak skús vybrať so svojej dosky speaker ak ho máš len tak napojený. Mal som podobný problém. Všetko sa točilo, zdroj bol dobrý len to nechcelo nabehnúť a bola vadná MB, ale najskôr zdroj a RAM vyskúšaj. A vyskúšaj či je dobrá batérka od Biosu. Pomeraj ju.[/QUOTE]
ok...voltmetr mam zkusim pomerit...(kolik ma mit +/-? )
SPEAKER mam na desce priletovanej :D...takze svuj sundat nemohu...
ale zkusim se na to zitra jeste jednou mrknout...a kdyz to nepojede ... bude muset kamarad odvezt do SERVISU
ok...voltmetr mam zkusim pomerit...(kolik ma mit +/-? )
SPEAKER mam na desce priletovanej :D...takze svuj sundat nemohu...
ale zkusim se na to zitra jeste jednou mrknout...a kdyz to nepojede ... bude muset kamarad odvezt do SERVISU
FattalTerror, c-bob: Tady je citace primo z dotazu autora: při zapnutí jen svítí diodka na stav HDD ale POWER LEDka ne...HDD LEDka po chvilce zhasne....a to je vse...monitor nic...
Takze priste ctete poradne co autor pise a nehonte za kazdou cenu kredity. Dekujeme.
Takze priste ctete poradne co autor pise a nehonte za kazdou cenu kredity. Dekujeme.
Zkusil bych to všechno vytáhnout, rozdělat, vyčistit a na stole jen zapojit desku, procesor, jednu paměť a zdroj, samozřejmě předtím reset CMOS.
Pokud to nic neudělá, zkus jiný zdroj, podobně se teď u nás ve škole začala chovat sestava se 400W EC, po vytažení disku apod. se dostanu až k bootu z CD, pak to spadne :) Tipuji tam i tady zdroj.
Pokud to nic neudělá, zkus jiný zdroj, podobně se teď u nás ve škole začala chovat sestava se 400W EC, po vytažení disku apod. se dostanu až k bootu z CD, pak to spadne :) Tipuji tam i tady zdroj.