Laboratoř 26.05.2008: Commell LV-671
Jednalo se o Mini-ITX základní desku: Commell (Commate Computer Inc.) LV-671
Seznam úspěšných řešitelů, kteří dnes získali ocenění:
tBd, mrozu, robky, Lax, odb, hatapata, husky14, JonnyC, hl.hl, Nefro, Terrani, faugusztin, Withman, CeCo, r34ktor, eifel.96, thomas.007, tecka, Trippax
Seznam úspěšných řešitelů, kteří dnes získali ocenění:
tBd, mrozu, robky, Lax, odb, hatapata, husky14, JonnyC, hl.hl, Nefro, Terrani, faugusztin, Withman, CeCo, r34ktor, eifel.96, thomas.007, tecka, Trippax
Jj, dnes to bylo alespon pro me lehke. Zacatek hledani byl v tom MINIPCI a FDD konektoru a pak to pokracovalo zelenou barvou PCB, fialovym LPT a modrozelenyma RS232 portama.
Tak pro mě dneska nic jednoduchého, se přiznávám :-). Já začal na formátu Mini ITX, ale než jsem se prohrabal googlem k té správné, trvalo to :-). Chválím, že se nejednalo o nejnovější kus a zrovna 2x renomovaného výrobce. Pro mě to bylo uhádnutelné, ovšem ne lehké :-). Díky
Dneska to byl pro mě dost velký oříšek. Googloval jsem přes 45 minut. Po prvním shlédnutí jsem myslel, že je to 478 socket, po bližším prohledávání obrázku jsem našel "minipc", poté jsem zkoušel "motherboard with minipci" a takové různé kombinace. Nakonec jsem zkusil "mini-itx mini-pci" a vyšlo to. :D :thumb
Ja jsem projel vsechny znamy vyrobce MB, ktery znam a takovouhle barvu PCB nikdo nema, tak jsem se na to vykaslal... Dneska to bylo moc tezky :(
Jaj, dneska jsem na hádanku nějak zapoměl :( Jak člověk není ve škole, tak se ty pondělky blbě sledujou...
[quote=Encore1106;126429]Jaj, dneska jsem na hádanku nějak zapoměl :( Jak člověk není ve škole, tak se ty pondělky blbě sledujou...[/quote]
A naco ma SHW svoj RSS kanal, ha ? Kazdy pondelok rtam pride tam pekny novy clanocek "Info: zveřejněna nová hádanka v Laboratoři SHW" a hned vies ze je nova hadanka :).
A naco ma SHW svoj RSS kanal, ha ? Kazdy pondelok rtam pride tam pekny novy clanocek "Info: zveřejněna nová hádanka v Laboratoři SHW" a hned vies ze je nova hadanka :).
[QUOTE=faugusztin;126438]A naco ma SHW svoj RSS kanal, ha ? Kazdy pondelok rtam pride tam pekny novy clanocek "Info: zveřejněna nová hádanka v Laboratoři SHW" a hned vies ze je nova hadanka :).[/QUOTE]
No a co si zapnout sledovani tematu "Nova hadanka" nebo jak to presne je s tim, ze si nechas poslat mail a na postovnim serveru si nastavis, ze chces poslat kopii pres SMS? Je to sice slozite ale melo by to fungovat.
No a co si zapnout sledovani tematu "Nova hadanka" nebo jak to presne je s tim, ze si nechas poslat mail a na postovnim serveru si nastavis, ze chces poslat kopii pres SMS? Je to sice slozite ale melo by to fungovat.
[quote=hl.hl;126461]No a co si zapnout sledovani tematu "Nova hadanka" nebo jak to presne je s tim, ze si nechas poslat mail a na postovnim serveru si nastavis, ze chces poslat kopii pres SMS? Je to sice slozite ale melo by to fungovat.[/quote]
To je druha moznost, nakolko ale pouzivam RSS tak je to pre mna zbytocne ;)
To je druha moznost, nakolko ale pouzivam RSS tak je to pre mna zbytocne ;)
[QUOTE=faugusztin;126491]To je druha moznost, nakolko ale pouzivam RSS tak je to pre mna zbytocne ;)[/QUOTE]
No ja teda RSS nepouzivam a priznam ze ani uplne do detailu nevim co vsechno s tim jde podniknout. Tak se tedy zeptam. Jde to nejak i nasmerovat do SMS?
Jde o to, ze pokud jsem zrovna u PC tak ta zprava me uplne staci, ale co kdyz resim neco mimo PC? Tam je idealni ta SMS.
No ja teda RSS nepouzivam a priznam ze ani uplne do detailu nevim co vsechno s tim jde podniknout. Tak se tedy zeptam. Jde to nejak i nasmerovat do SMS?
Jde o to, ze pokud jsem zrovna u PC tak ta zprava me uplne staci, ale co kdyz resim neco mimo PC? Tam je idealni ta SMS.
[quote=hl.hl;126507]No ja teda RSS nepouzivam a priznam ze ani uplne do detailu nevim co vsechno s tim jde podniknout. Tak se tedy zeptam. Jde to nejak i nasmerovat do SMS?
Jde o to, ze pokud jsem zrovna u PC tak ta zprava me uplne staci, ale co kdyz resim neco mimo PC? Tam je idealni ta SMS.[/quote]
Samozrejme ze to nejde nasmerovat na SMS. RSS je jeden XML subor, ktory tvoj RSS klient periodicky (v nastavenych intervaloch) stiahne a zobrazi ti z neho nove polozky. Klienti existuju vo webovej (napr. Google Reader) ako aj desktopovej (napr. FeedReader) verzii. Viac sa dozvies napr. na http://cs.wikipedia.org/wiki/RSS .
Jde o to, ze pokud jsem zrovna u PC tak ta zprava me uplne staci, ale co kdyz resim neco mimo PC? Tam je idealni ta SMS.[/quote]
Samozrejme ze to nejde nasmerovat na SMS. RSS je jeden XML subor, ktory tvoj RSS klient periodicky (v nastavenych intervaloch) stiahne a zobrazi ti z neho nove polozky. Klienti existuju vo webovej (napr. Google Reader) ako aj desktopovej (napr. FeedReader) verzii. Viac sa dozvies napr. na http://cs.wikipedia.org/wiki/RSS .
[QUOTE=hl.hl;126507]No ja teda RSS nepouzivam a priznam ze ani uplne do detailu nevim co vsechno s tim jde podniknout. Tak se tedy zeptam. Jde to nejak i nasmerovat do SMS?
Jde o to, ze pokud jsem zrovna u PC tak ta zprava me uplne staci, ale co kdyz resim neco mimo PC? Tam je idealni ta SMS.[/QUOTE]
Používej google kalendář a na každé pondělí si dej reminder s upomínkou na sms (to google umí) a máš to vyřešené.
Jde o to, ze pokud jsem zrovna u PC tak ta zprava me uplne staci, ale co kdyz resim neco mimo PC? Tam je idealni ta SMS.[/QUOTE]
Používej google kalendář a na každé pondělí si dej reminder s upomínkou na sms (to google umí) a máš to vyřešené.
[QUOTE=Kachna69;126587]no hadanka dobra hledal jsem to pekne douho a nakonec jsem to vzdal -zmatnul me ten foxconn[/QUOTE]
foxconn je najväčší svetový výrobca konektorov, káblov a neviem čoho ešte, takže na skoro každom konektore bude názov foxconn :)
ten konektor miniPCI a tie ostatné netradičné konektory a jumpre mi veľmi pomohli, hned mi bolo jasné, že to bude mini-ITX alebo niečo podobne. Google mini-itx+miniPCI+paraller+port a výsledok bol hneď
p.s. škoda, že existuje google, vďaka nemu je to dosť o tom, kto dokáže napísať najlepšiu "frázu" (najlepšie popísať, to , čo vidí na obrázku) do googla. :)
p.s.2 čo tak trochu zatraktívniť LaboratorSHW. Dosiahnutie zlata a koniec, trošku strácam motiváciu. Bral by som aspoň tabuľku výsledkov, kto, koľko, poprípade nejaký bonus za šikovnosť pre dobrý pocit :)
foxconn je najväčší svetový výrobca konektorov, káblov a neviem čoho ešte, takže na skoro každom konektore bude názov foxconn :)
ten konektor miniPCI a tie ostatné netradičné konektory a jumpre mi veľmi pomohli, hned mi bolo jasné, že to bude mini-ITX alebo niečo podobne. Google mini-itx+miniPCI+paraller+port a výsledok bol hneď
p.s. škoda, že existuje google, vďaka nemu je to dosť o tom, kto dokáže napísať najlepšiu "frázu" (najlepšie popísať, to , čo vidí na obrázku) do googla. :)
p.s.2 čo tak trochu zatraktívniť LaboratorSHW. Dosiahnutie zlata a koniec, trošku strácam motiváciu. Bral by som aspoň tabuľku výsledkov, kto, koľko, poprípade nejaký bonus za šikovnosť pre dobrý pocit :)
[quote=odb;126680]ten konektor miniPCI a tie ostatné netradičné konektory a jumpre mi veľmi pomohli, hned mi bolo jasné, že to bude mini-ITX alebo niečo podobne. Google mini-itx+miniPCI+paraller+port a výsledok bol hneď [/quote]
Ono i pri zlom vyhladavacom retazci sa dalo prehrabavat cez obrazky rychlo, predsalen mini PCI konektor kolmo na dalsi konektor nema vela dosiek :)
Ono i pri zlom vyhladavacom retazci sa dalo prehrabavat cez obrazky rychlo, predsalen mini PCI konektor kolmo na dalsi konektor nema vela dosiek :)
Správně, nastavil jsem si sledování tématu s novými hádankami a snad to pristi tyden nezasklim jako vcera :)