reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

nejhledanější jazyk

Logout (4018)|2.6.2008 10:50
Dalsi pravidlo pětin je (snad si to pamatuju dobře):
programování je jen 1/5 práce
další pětiny jsou
analýza
ladění
dokumentace
support (oprava chyb po odevzdání zákazníkovi)
Styryx (351)|2.6.2008 14:48
[QUOTE=kikloop;128552]Tak pri tomto som si spomenul na pravidlo od jedneho manazera. Volalo sa to pravidlo 80 na 20 a bolo to o tom, ze 80% projektu spravis za 20% casu a dasich 20% projektu robis 80% casu.. Myslim, ze na programovanie sa to hodi :D
..predsa si len nieco z tej skoly pametam.. :D[/QUOTE]

Jo, akorát v programování je to většinou opačně - nejdřív je "hodně času" a člověk stráví na prvních 10% projektu 90% času, no a pak začne tlačit termín a zbytek projektu se zbastlí narychlo ve zbývajících 10% času :D

Mmch. na škole jsme měli i jeden semestr pro produkt mamažery a tam se specielně zmiňovalo, že průměrnej čas překročení projektu je u dobře naplánovaných projektů cca o 200% (tj. trvá to třikrát tak dlouho než se plánovalo), a u špatně naplánovaných projektů ještě víc :) (takže se doporučuje, aby produkt manažer rovnou počítal s prodloužením, a pokud je deadline za 8 týdnů, tak programátorům se má říct, že to musí mít za 4 týdny hotový a někdy se to i do těch 8 stihne :))

Člověk to vidí i z vlastní zkušenosti - řeknu si "tohle je jednoduchý, to mám za den hotový" no a pak se vyskytne problém, kterej člověka ze začátku nenapadnul, zesložití se to tím někdy i značně, a pak jsem rád, že je to v lepším případě za tejden hotový.
filky (197)|8.6.2008 22:19
Pokud mohu pridat taky par svych postrehu. Pracuji v jedne stredne velke spolecnosti v Praze a hledame hlavne programatory C#, Java a Oracle. Bereme i juniory se zakladni znalosit OOP a techto jazyku. Pripadne dalsi otazky smerujte PMkem. :)
mstejska (2912)|9.6.2008 09:38
Pokud jste nekdo z okoli Prostejova a umite Javu (dobre) tak hledame programatora.
koubis (101)|26.7.2008 23:06
Sice už je tenhle thread asi mrtvý, ale...
nedávno jsem po tom sám pátral a řekl bych, že to bude pravděpodobně PHP, který ve spojení s MySQL už dokáže člověka celkem dobře uživit.
Jinak k zahození není ani .NET (C++, C#, VB) a opět, pokud budeš umět nějaké databáze MySQL nebo Oracle, určitě to zvyšuje možnost uplatnění.
Ve VB sám dělám, už asi 4 roky, 3 z toho ve VB 6.0 a před rokem jsem přešel na VB 8. Řekl bych, že je z výsše zmíněných jazků nejjednodušší, ale není žádaný třeba tolik, jako C++

Jen mě teď mrzí, že já si tehdá vybral VB, asi je to škoda :)
eoff (5)|30.7.2008 12:30
Nejpoužívanější je Delphi? Docela by mě zajímalo jak na to autor přišel :-) Já nevím jakej je nejpoužívanější, ale tak nějak se mi nezdá že je to Delphi v dnešní době, to je IDE pro děti :-)) (nojo přeháním). U nás ve firmě letí jasně C#, ale i všechno možný ostatní, jen ne C/C++ a Delphi :-). Jinak konkrétně se člověk nemůže neuplatnit pokud umí PL/SQL, PHP, Javu, C#. Začíná se taky rozjíždět Flex... Pokud byste zase šli do firmy která dělá s HW (např. součásti pro automobily), tak tam se zase neztratí C/C++, UML.