cipova sada 965 vs 975
Dle mých informací byl i975 na trhu dříve a ne všechny desky s ním podrorují Core2 Duo. Samozřejmě všechny co jsou na trhu dnes již podporu mají. Jinak i965 by měl mít lépe zvládnutý paměťový řadič, naopak zas postrádá podporu Multi-GPU (přestože desky Gigabyte by s novým biosem měli mít podporu CrossFire, sám jsem zvědav). Ve výkonu vítězí i965 (ovšem většinou jen drobné rozdíly) ale v taktování má i965 velkou převahu. Stručně řečeno, i975 není dnes příliš zajímavej oproti i965 -alespoň z mého pohledu. Pokud má někdo jiný názor nebo info, sem s ním:) .
Výkonostně na to je líp 975X (tak ani ne o 1%). 965P je mnohem lepší (novější, podpora Core2, lepší výrobní tech. a lepší OC). Pokud se nepletu, tak už i 965P podporuje crossfire.
[quote=P@pi]Pokud se nepletu, tak už i 965P podporuje crossfire.[/quote]
O oficiální podpoře jsem zatím slyšel jen u Gigabyte. Ale Cross-Fire řešení mi stejně nepřijde zajímavý (podobně jako SLI), je to jen způsob jak z lidí tahat peníze:cool:. Ale souhlasím, podporu bude mít jak 975X, tak 965P.
O oficiální podpoře jsem zatím slyšel jen u Gigabyte. Ale Cross-Fire řešení mi stejně nepřijde zajímavý (podobně jako SLI), je to jen způsob jak z lidí tahat peníze:cool:. Ale souhlasím, podporu bude mít jak 975X, tak 965P.
Rozdíl je také v certifikované rychlosti pro paměti. 965 má 800MHz, zatímco 975 jen 667MHz. viz. https://www.svethardware.cz/intel-965-express-turbo-pro-core-2/14628
To sú staré informácie, podobné dohady teraz kolujú ohľadnej jednej otázky v expertiáde. Navyše na stránkach Intelu je stále uvedené, že i975X oficiálne podporuje max. 667 MHz DDR2. No, chcelo by to zrejme updatovať... vložiť informácie o rozšíreniach, atď.
Je to celé nejaké popletené, kvôli addonom výrobcov. Napr. Asus pridáva nálepku DDR2 800 Support.
Keď si pozriem stránky CZC, kde majú výber dosiek s i975X, tak niektoré končia na 667 MHz a iné idú v pohode na 800 MHz certifikovane. Za povšimnutie stoja dve dosky priamo od Intelu.
Je to celé nejaké popletené, kvôli addonom výrobcov. Napr. Asus pridáva nálepku DDR2 800 Support.
Keď si pozriem stránky CZC, kde majú výber dosiek s i975X, tak niektoré končia na 667 MHz a iné idú v pohode na 800 MHz certifikovane. Za povšimnutie stoja dve dosky priamo od Intelu.