Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

XP - Jak doinstalovat chybějící Panel jazyků?

MIZ (97)|4.6.2008 03:20
Zdravím,
vytvořil jsem si programem nLite co nejvíce automatizovanou instalačku
XPpro s SP3. Z instalace jsem vyházel pro kancelářská PC nepotřebné
věci. Nemám pak ale v nainstalovaných XP Panel jazyků, tj. indikaci
zvoleného jazyka klávesnice v liště. Žádnou metodou ani jeho zobrazení
zapnout nelze, ani postupy na MS webu.. Zřejmě jsem ho také odebral při tvorbě instalace, ale
znovu jsem procházel nastavení a nenašel jsem to.
Kromě toho, čím jsem ho nechtěně odebral mě mnohem víc zajímá to, jak
ho dodatečně doinstaluji. Mám případně k dispozici další PC s XP,
akorát bez SP3, tak kdyby stačilo jen zkopírovat někde něco...
Předem díky za náměty
Styryx (351)|4.6.2008 09:15
Za zobrazení panelu jazyků odpovídá soubor ctfmon.exe (standardně v C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe), takže koukni jestli ho tam máš případně spusť manuálně (měl by se po spuštění sám přidat do HKCU\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Run nebo ho tam přidej manuálně). Mně taky zmizel a takhle jsem ho obnovil, ale jestli ho tam nemáž zkopírovat z jinýho PC. Ale je otázka, jestli nevyužívá nějaký další věci.
MIZ (97)|4.6.2008 10:51
Ano, CTFMON.EXE chyběl, pak chtěl ještě MSUTB.DLL, tu jsem mu taky dodal a nastavování Panelů jazyků v Ovl. panelu Místní a jaz. nastavení chodí. CTFMON běží po restartu. Ale panel sám o sobě v liště není a ani tam přes pravé tl. nejde přidat. Ještě něco tomu chybí...

EDIT: Tak to částečně chodí - pouze extra panýlek, nepřesunutelný do hlavní lišty. Po minimalizaci zmizí, běží jen extra takto zvlášť. Zkomplikovala mi to skutečnost, že ten panýlek nebyl přes VNC vidět.
Styryx (351)|5.6.2008 10:20
Hmm, no možná to je pak už nějakej problém s nastavením v profilu, taky se mi stalo že jsem ten panýlek nějak "vysunul" ven a udělalo se mi z něj okýnko a pak jsem ho za boha nemoh dostat zpátky do lišty. Můžeš zkusmo udělat novýho uživatele, kterej si vyrobí čistej profil a přihlásit se pod nim, jestli to bude mít v liště nebo pořád v tom okýnku. Pokud to bude mít v liště, tak je to záležitost špatnýho nastavení v profilu.
MIZ (97)|5.6.2008 10:28
V novém profilu uživatele panýlek nenaskočil vůbec, ale neměl jsem čas to řešit. Předpokládám, že bych ho tam zase zapnul a byl asi zase jen extra mimo lištu. Ale až bude příležitost, ještě to zkusím.
Čárls (179)|8.6.2008 17:13
Udělej nové instalační cd a dej opravit systém
Postup
Nabootuj z nového instalačního CD pote se zobrazi prvni obrazovka klávesou Enter potvrdíš spusteni instalace Windows, v dalsi obrazovce klávesou F8 potvrdíš licencni ujednaní a na další obrazovce pak klávesou R dáš Opravit stávajicí instalaci Windows
nejrychlejší řešení
Signum (8)|8.6.2008 19:02
To je sice pěkný, ale pokud udělá instalační CD z toho stejnýho nLitovýho profilu, tak to tam ani po opravě pořád nebude. A pokud udělá inst. CD bez nLite (tj. jako "originální") tak se mu tam po opravě nahrajou i všechny ostatní věci, který nechtěl a který schválně nLitem vyndaval (sice včetně toho panelu jazyků, ale i všech ostatních věcí, který tam mít zřejmě nechce).

Já bych tipnul, že jsi v nLitu odebral moc z jazyků - dej u nich v nLite default (oni moc místa nezaberou takže osobně je tam nechávám) nebo jich tam aspoň ponech víc (např. CZ, EN, DE klávesnice, možná když tam necháš jenom českou nějak vyhodnotí že panel jazyků nepotřebuje nebo nevim). A nedoporučuju měnit (odebírat) podpory různých jazyků a kodování (Západní, Středoevropský apod.) - pak se nemusejí nainstalovat některý kódování apod.
Čárls (179)|9.6.2008 19:43
[QUOTE=Signum;130525]To je sice pěkný, ale pokud udělá instalační CD z toho stejnýho nLitovýho profilu, tak to tam ani po opravě pořád nebude. A pokud udělá inst. CD bez nLite (tj. jako "originální") tak se mu tam po opravě nahrajou i všechny ostatní věci, který nechtěl a který schválně nLitem vyndaval (sice včetně toho panelu jazyků, ale i všech ostatních věcí, který tam mít zřejmě nechce).

Já bych tipnul, že jsi v nLitu odebral moc z jazyků - dej u nich v nLite default (oni moc místa nezaberou takže osobně je tam nechávám) nebo jich tam aspoň ponech víc (např. CZ, EN, DE klávesnice, možná když tam necháš jenom českou nějak vyhodnotí že panel jazyků nepotřebuje nebo nevim). A nedoporučuju měnit (odebírat) podpory různých jazyků a kodování (Západní, Středoevropský apod.) - pak se nemusejí nainstalovat některý kódování apod.[/QUOTE]
Tím sem myslel začít v nLite znova nepoužít starý úpravy blbě napsal sory.
Jazyky bych jazyky nechal úplně napokoji odebrat jen to nejnutnější a opravdu zbytečné
MIZ (97)|14.6.2008 22:03
Aha, tak to někdy zkusím znovu bez odebírání jazyků. Ale je jich tam mraky a připadají mi zbytečné, nechal jsem jen pár základních světových.