Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Přídavný sériový port Com1

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    48

    Na mém novém PC není vyveden sériový port Com1.Na MB Asus P5K-E je připraven konektor pro Com1.Po zapojení kabelu přídavného Com1 do MB a vyzkoušení všech nabízených přerušení v biosu PC naběhnul pouze do úvodní obrazovky Win.XP a zatuhnul.Po vytažení konektoru ze základní desky je to stejné.PC naběhne pouze k úvodnímu obrazu XP a zatuhne.Je možné, aby toto způsobilo pouhé zasunutí konektoru přídavného portu Com1 do MB ? Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Jaké změny jste prováděl v Biosu PC?

    Možné by to být nemělo, ale ve světě počítačů mě už teď neudiví vůbec nic :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    87

    Já bych řekl, že je to jen náhoda a že to tím nebude ... každopádně kdyby ano, dělají se i USB to RS232 adaptéry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    87

    Aha, teď vidím, že jsi měnil přerušení. Doufám, že jen toho sériového portu ... doporučuji vrátit původní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    48

    Měnil jsem pouze přerušení v biosu z "vypnuto".Nakonec jsem to zase vrátil do "vypnuto".Ale nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    48

    Nevím, zda jsem se dobře vyjádřil.PC nenaběhne.I po vytažení konektoru z desky a vrácení biosu do původního stavu.Ještě že mám starý PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,041

    A při tom laborování, nehnul jsi s nějakou komponentou? Zkontroluj celej PC, jestli všechno sedí a tak...
    Zkus taky naběhnout XP v nouzovym režimu (F8 při startu)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    48

    Před naběhnutím úvodního loga W XP jsem z nabídky vybral "spustit v nouzovém režimu" a taky nic. F8 jsem nezkoušel.Není to stejné?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Na desce CLEAR CMOS, Load Default Settings v BIOSu, případně zkus pak v BIOSu samotný COM port vypnout. Pak budem vědět, jestli je to opravdu tím serialem...

    Samo toto všechno s tím vytaženým COM kabelem
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    48

    V PC se moc nevyznám a nevím co znamená "na desce CLEAR CMOS". Load Default Settings v BIOSu jsem provedl, žádný výsledek.Budu PC reklamovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    skus ještě resetovat CMOSKu jak říkal kane.shw ..... jestli nevíš jak se to dělá ,tak hledej v manuálu pod názvem clear CMOS Mělo by to pomoci ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    48

    Našel jsem Clear RTC RAM(CLRTC).This jumper allows you to clear the Real Time Clock(RTC)RAM in COMS.Vymažu tím všechno, budu umět to zase vše nastavit?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Mrkni sem, je to hned druhý příspěvek. Vymažeš tím všechno - většinou vše ale šlape už v této základní konfiguraci, dnes se téměř o vše již stará operační systém a nenechá si do toho žádným Biosem kecat :-)

    Pokud toto nepomůže, bude asi třeba přeinstalovat operační systém. Stačí provést pouhou inovaci, kdy ti vše zůstane tak, jak má. O žádná data bys neměl přijít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    48

    Tak jsem provedl reset COMSky.V nabídce stiskl F2 pro základní nastavení a opět nic.Vložil dodané CD s Win. XP znovu spustil PC a nic se nedělo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Kde v nabídce? Myslíš v Biosu?

    Pokud chceš přistoupit k inovaci operačního systému, musíš to provést tak, že nejdřív nastavíš bootování z CD v Biosu. Máš toto nastavené? Bývá to v Advanced Bios Features, kde jako First Boot Device musí být nastaveno CD.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední