Na mém novém PC není vyveden sériový port Com1.Na MB Asus P5K-E je připraven konektor pro Com1.Po zapojení kabelu přídavného Com1 do MB a vyzkoušení všech nabízených přerušení v biosu PC naběhnul pouze do úvodní obrazovky Win.XP a zatuhnul.Po vytažení konektoru ze základní desky je to stejné.PC naběhne pouze k úvodnímu obrazu XP a zatuhne.Je možné, aby toto způsobilo pouhé zasunutí konektoru přídavného portu Com1 do MB ? Děkuji
Jaké změny jste prováděl v Biosu PC?
Možné by to být nemělo, ale ve světě počítačů mě už teď neudiví vůbec nic :-(
Možné by to být nemělo, ale ve světě počítačů mě už teď neudiví vůbec nic :-(
Já bych řekl, že je to jen náhoda a že to tím nebude ... každopádně kdyby ano, dělají se i USB to RS232 adaptéry.
Aha, teď vidím, že jsi měnil přerušení. Doufám, že jen toho sériového portu ... doporučuji vrátit původní.
Nevím, zda jsem se dobře vyjádřil.PC nenaběhne.I po vytažení konektoru z desky a vrácení biosu do původního stavu.Ještě že mám starý PC.
A při tom laborování, nehnul jsi s nějakou komponentou? Zkontroluj celej PC, jestli všechno sedí a tak...
Zkus taky naběhnout XP v nouzovym režimu (F8 při startu)
Zkus taky naběhnout XP v nouzovym režimu (F8 při startu)
Před naběhnutím úvodního loga W XP jsem z nabídky vybral "spustit v nouzovém režimu" a taky nic. F8 jsem nezkoušel.Není to stejné?
Na desce CLEAR CMOS, Load Default Settings v BIOSu, případně zkus pak v BIOSu samotný COM port vypnout. Pak budem vědět, jestli je to opravdu tím serialem...
Samo toto všechno s tím vytaženým COM kabelem ;)
Samo toto všechno s tím vytaženým COM kabelem ;)
V PC se moc nevyznám a nevím co znamená "na desce CLEAR CMOS". Load Default Settings v BIOSu jsem provedl, žádný výsledek.Budu PC reklamovat.
skus ještě resetovat CMOSKu jak říkal kane.shw ..... jestli nevíš jak se to dělá ,tak hledej v manuálu pod názvem clear CMOS ;) Mělo by to pomoci ...
Našel jsem Clear RTC RAM(CLRTC).This jumper allows you to clear the Real Time Clock(RTC)RAM in COMS.Vymažu tím všechno, budu umět to zase vše nastavit?
Mrkni sem, je to hned druhý příspěvek. Vymažeš tím všechno - většinou vše ale šlape už v této základní konfiguraci, dnes se téměř o vše již stará operační systém a nenechá si do toho žádným Biosem kecat :-)
Pokud toto nepomůže, bude asi třeba přeinstalovat operační systém. Stačí provést pouhou inovaci, kdy ti vše zůstane tak, jak má. O žádná data bys neměl přijít.
Pokud toto nepomůže, bude asi třeba přeinstalovat operační systém. Stačí provést pouhou inovaci, kdy ti vše zůstane tak, jak má. O žádná data bys neměl přijít.
Tak jsem provedl reset COMSky.V nabídce stiskl F2 pro základní nastavení a opět nic.Vložil dodané CD s Win. XP znovu spustil PC a nic se nedělo.
Kde v nabídce? Myslíš v Biosu?
Pokud chceš přistoupit k inovaci operačního systému, musíš to provést tak, že nejdřív nastavíš bootování z CD v Biosu. Máš toto nastavené? Bývá to v Advanced Bios Features, kde jako First Boot Device musí být nastaveno CD.
Pokud chceš přistoupit k inovaci operačního systému, musíš to provést tak, že nejdřív nastavíš bootování z CD v Biosu. Máš toto nastavené? Bývá to v Advanced Bios Features, kde jako First Boot Device musí být nastaveno CD.
zdřejmě jsi jenom F2 vjel do biosu ... musíš se dostat do záložky boot a nastavit boot device priority ;) dáš CD jako první a pak jenom dáš save@exit ,strčíš cd do mechaniky a jedeš ;)
Nebo tak :-)
Existují totiž v zásadě dva typy Biosů - normální a svislý. Já popsal cestu u toho normálního. Kolega u svislého, ve kterém si vybíráš z horního menu.
Existují totiž v zásadě dva typy Biosů - normální a svislý. Já popsal cestu u toho normálního. Kolega u svislého, ve kterém si vybíráš z horního menu.
Aha, tam jsi chybně. To jsi spustil konzoli, která ti v tomto případě asi příliš nepomůže.
Správně je to až na další obrazovce. Ze začátku normálně odklepni instalaci systému (asi tam taky bude souhlas s licenčními podmínkami) a pak se systém pokusí nalézt sám sebe na disku. Až tak učiní, tak nabídne možnost po stisku klávesy R (tuším) systém opravit - inovovat...
EDIT: Je tu ještě možnost opětovně vše nainstalovat od píky - tu nepoužij.
Správně je to až na další obrazovce. Ze začátku normálně odklepni instalaci systému (asi tam taky bude souhlas s licenčními podmínkami) a pak se systém pokusí nalézt sám sebe na disku. Až tak učiní, tak nabídne možnost po stisku klávesy R (tuším) systém opravit - inovovat...
EDIT: Je tu ještě možnost opětovně vše nainstalovat od píky - tu nepoužij.
přesně jak to říká petr S. :cool:
dáš instalaci ,odsouhlasíš licenční ujednání (F8) ,zobrazí se ti oddíly disku ,tak vybereš ten se systémem a dáš R ( vždycky nahoře jsou popsány všechny možnosti jak co udělat ;) )
dáš instalaci ,odsouhlasíš licenční ujednání (F8) ,zobrazí se ti oddíly disku ,tak vybereš ten se systémem a dáš R ( vždycky nahoře jsou popsány všechny možnosti jak co udělat ;) )
Tak je to dobré - paměť mi ještě slouží. I když musím přiznat, že nad tím R jsem hodnou chvíli laboroval :)
Jen dodám, že ač tohle řešení dost často zabírá, bývá vždy nejlepší provést čas od času kompletní reinstalaci systému. Dojde tak i k určitému zrychlení, protože Windows mají tendenci zaplácávat se a tím zbržďovat svůj běh. Prostě jim to už tak neběhá, jako za mlada :)
Takže pokud by tohle byl i Tvůj případ, doporučuji Windows nejprve opravit, poté zálohovat data a provést kompletní reinstalaci systému.
Jen dodám, že ač tohle řešení dost často zabírá, bývá vždy nejlepší provést čas od času kompletní reinstalaci systému. Dojde tak i k určitému zrychlení, protože Windows mají tendenci zaplácávat se a tím zbržďovat svůj běh. Prostě jim to už tak neběhá, jako za mlada :)
Takže pokud by tohle byl i Tvůj případ, doporučuji Windows nejprve opravit, poté zálohovat data a provést kompletní reinstalaci systému.
Ano, dal jsem instalaci.Pak jsem z nabídky istalace, nebo oprava systému potvrdil opravu.Pak to nabidlo co chci opravit, ale napsalo to jen 1. C: Windows a tak jsem zadal 1.No a pak to chce heslo.Vyzkoušel jsem různé varianty Administrátora. ale nic
lukypav: Chtělo to po tobě souhlas s licenčními podmínkami? Pokud ne, dal jsi opravu moc brzy. Heslo na administrátora to chce jedině pokud použiješ to první R.
BTW: Nechápu proč to MS takhle blbě vymyslel :-(
BTW: Nechápu proč to MS takhle blbě vymyslel :-(
Žádný souhlas to nechtělo.A s tím heslem: nezadal jsem žádné a pak se objevilo c: Windows .Když jsem něco napsat, nabídlo to Help .Vysypalo to spoustu zkratek.Dal jsem CHKDSK a napsalo to , že to není třeba.Nic jiného s tím neumím udělat
Pokud to žádný souhlas nechtělo, pak musíš dát instalovat a poté dát až R, jak píše crasher.
Jinak to heslo: máš ho prázdné. Až se to celé pořeší, doporučuji jej nastavit. Takhle je to celkem nebezpečné...
Jinak to heslo: máš ho prázdné. Až se to celé pořeší, doporučuji jej nastavit. Takhle je to celkem nebezpečné...
Tak jsem se dostal k F8, instalace došla po restartu až na to stejné problémové místo, jako na samém začátku mého problému a taky se to kouslo.No nic, děkuji za trpělivost oběma a zkusím vám připsat nějaké body.PC odvezu zpět do prodejny. Zdravím, Pavel
To je podivné. To vypadá buď na nějaký HW problém s tím COMem (neměl jsi ho připojen při instalaci, že? ) a nebo je systém tak vyřízen, že pomůže až čistý reinstal.
Kdyby Tě ještě něco napadlo, klidně napiš. Od toho jsme tu, abysme si pomáhali :) Přesně tak mi to před pár dny říkal i zrovna ten samý crasher.km, který má nahoře také pár příspěvků :)
Kdyby Tě ještě něco napadlo, klidně napiš. Od toho jsme tu, abysme si pomáhali :) Přesně tak mi to před pár dny říkal i zrovna ten samý crasher.km, který má nahoře také pár příspěvků :)