Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Integrovaná grafika Intel X3100

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    4

    Zdravím všechny,

    chystám se na koupi nového notebooku, rozhoduji se mezi těmito:
    TOSHIBA Satellite A300-15J
    (http://www.alza.cz/notebook-toshiba-...15j-d93161.htm)

    TOSHIBA Satellite U400-112
    (http://www.alza.cz/toshiba-satellite...-hp-d93461.htm)

    U400 se mi líbí, protože je malý, takže je jasnou volbou, ALE disponuje jenom integrovanou grafikou Intel X3100. A to je právě předmět mého dotazu a obavy.
    Vím, že se to všude možně řeší, ale nikdy se to nějak moc nevyřeší, proto se ptám...

    Tato grafika je dost slabá, to je mi jasné. Nechci na tom hrát nejnovější hry, jen možná nějaké starší (Trackmania, Americas Army, Flatout 2, Vietcong 2 atp.)
    Spíše by mě zajímalo, zda ta grafika vůbec zvládá nějakou práci s 2D (3D) grafikou? Půjde na tom dostatečně svižně pracovat ve Photoshopu a upravovat fotky?
    Je mi jasný, že ty hry to moc nezvládá, ale jestli to prostě vůbec stačí na práci s fotkama a tak?

    Budu velice rád, když mi poradíte, nebo když se podělíte o své zkušenosti. Vlastníte někdo ntb s takovou grafikou a jak jste spokojeni? Je to vůbec použitelná grafárna nebo bych na tom nespustil ani ten Photoshop? Mám se rozhodnout raději pro A300 s ATI 3470?
    Díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Na 2D výkon GPU prakticky vliv nemá, vše vykresluje CPU (pravda to neni, ale pro zjednodušení stačí). Photoshop je 2D... Takže ano, PhotoShop půjde stejně rychle jako s radeonem 3870.

    Na nové hry jednoduše zapomeň. Možná něco rozchodíš, ale jedině na minimální detaily a většinou asi ani to ne.

    Ale já bych radši koupil Intel, na hry máš stolní PC. Jestli to je i náhrada stolního PC, tak ber Radeon.

    Hrál jsem na iGMA 900 (starší verze X3100) AAčka 2.6 (tušim), sekalo se to i na minimální detaily (hratelné, ale velmi špatně, na online hru nepoužitelné). Rozdíl mezi X3100 a iGMA 900 je, ale není to zase takový propastný rozdíl v HW. Na druhou stranu, drivery se vyvíjí, už zprovoznili T&L apod., takže už by to mohlo běhat podstatně rychleji.

    Záleží jak moc chceš ty hry no .
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Záleží co upřednostňuješ...
    13,3", o něco větší disk, ale grafiku spíše na 2D

    nebo

    15,4" o něco menší disk a grafika sice taky nic moc, ale na 3D rozhodně vhnodnější (grafika má jen 64bit sběrnici, takže ani to není žádný zázrak )



    Osobně bych bral tu Toshibu 13,3", jak už psal P@pi, tak na hraní máš stolní komp. Stejně 13" na hraní her? No nevim... , možná i proto tam dávají "jen" X3100.
    Imho více využiješ tu mobilitu (je skoro o kilo lehčí) s větším diskem, výdrž na baterky by mohla být také lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    4

    Děkuji Vám za vaše názory a opět znovu začínám spíše uvažovat o U400. Stejně na tom asi hrát nebudu a to co bych hrál tam asi poběží.
    Hlavně aby to neomezovalo běžnou práci a aby tam běžely Visty :-)
    Díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Trippax
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    162

    no mne s GMA 3100 šlo GTA San Andreas na plne detaily bez seku (AAoff) pri rozlíšení 1024x768...
    (vtedajši konfig: cpu E2140@1.92GHz + ram 1GB 800MHz single channel)
    nuž sila na to že je to len integráč... v poslednej dobe pri Intel GMA's ovládače robia svoje
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Trackmania ti pujde uplne v pohode. Sam ji na X3100 hraju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    4

    Děkuju, jdu do té integrované. Dám přednost mobilitě, v nejhorším nebudu hrát hry... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Pokud na laptop zase tak moc nespěcháš, zkus schválně počkat na nové laptopy platformy Puma. Celá platforma je na tom díky hodně dobré grafice dobře, ač čistě procesor sám zase neláme rekordy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Pokud na laptop zase tak moc nespěcháš, zkus schválně počkat na nové laptopy platformy Puma. Celá platforma je na tom díky hodně dobré grafice dobře, ač čistě procesor sám zase neláme rekordy...
    No o Pumě vím, taky jsem na to trochu koukal. Ale upřednostňuji Intel a především se mi zalíbil ten Toshiba tím, jak je malý a cenově dostupný při dostatečné výbavě (a nebudu tajit, že se mi i líbí po stránce designu :-) ). U Pumy bych se tohoto možná hned tak nedočkal. Díky za návrh ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    F6 F6 je offline
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1

    Pokud mohu mluvit za sebe, tak jsem s X3100 poměrně spokojený. Nejen, že se použitím integrované grafiky zvýší výdrž notebooku na baterie, ale 13" řešení je také více mobilnější. Hmotnostní rozdíl téměř o 1kG je opravdu znát. Co se týče těch her, tak to není žádná katastrofa a starší hry jdou hát, někdy i na plné detaily. Třeba mnou oblíbené NFS5:Porsche Unleashed běží krásně a plynule a na plné detaily, ovšem je nutné si uvědomit, že to je hra z roku 2000. Pokud by měl ovšem notebok představovat náhradu za stolní PC, patrně by stálo za to uvažovat i o té větší verzi s integrovanou grafikou. Přenášet to půjde taky, jen o něco míň vydrží při provozu na akumulátor. Práce s fotkami nebo sledování DVD je na X3100 naprosto bez problémů, ten grafický čipset je - na poměry integrovaného řešení - poměrně výkonný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    203

    Přesně tak,záleží jen na tobě,co je pro tebe vhodnější,jestli 3D aplikace-novější hry nebo starší hry..Ale 1kg je poměrně dost znát..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Toto vyzera na pribuzne tema, tak sa opytam tu:

    - na pocitaci pracovne vyhovuje napr. Radeon 9200 grafika pre kreslenie CAD, ci 3D modelovanie /napr. ProEngineer/.

    Bude stacit ako nahrada doska s integrovanou grafikou Intel GMA 3100 ? Je to porovnatelne, ci slabsie ako Radeon 9200...?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Nevím jak v CADu ale ve hrách jsou si tyhle grafiky celkem podobné - výkonem. X3100 má navíc podporu novějších technologií (Radeon 9200 je dX 8.1 karta).

    Výkon bude odhadem: 3D Mark 2001 - 6000, 3D Mark 2003 - 1700, 3D Mark 2005 - 900, 3D Mark 2006 - 500 bodů
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Na CAD to postaci, to je iste, ale islo mi o to 3D prostredie. Nejedna sa mi o hry, ale o 3D modelovanie, kde ten Radeon9200 stacil. Par ludi hovorilo, ze vraj tie GMA 3100 su velmi osekane, takze by sa vraj nedivili, keby to bolo este pomalsie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Těžko říct, o 3D modelování toho moc nevím, ale hrubý výkon budou mít +- podobný. V jakém prostředí se modeluje? OpenGL?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vadná integrovaná grafika?
    Od OdMajkla v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 29-09-2011, 00:31
  2. Socket 1156/1366: i5 + chipset Z68 + integrovana grafika
    Od xwing v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-08-2011, 14:05
  3. dva monitory VS integrovana + PCI-e grafika
    Od Dr.Wiza v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-04-2011, 16:25
  4. ATI Mobility Radeon X2300 nebo Intel X3100
    Od nezumi v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-09-2008, 13:13
  5. integrovana grafika
    Od guru_sash v sekci Grafické karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-07-2007, 17:01