Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Tak a jsem za Lamera...rozpoznani AGP

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2

    Vzdycky sem si stavel pc sam ale ted uz par let do neho jen obcas vrazim nejakou novou periferii a vic uz moc neresimTed me zaskocil znamej...z firmy si odkoupil starsi pc.Bezi v nem celeron asi na 633 Mhz a imitace graficke karty S3pametnici urcite znajia protoze by chtel neco aspon drobet rychlejsiho dostal sem za ukol nejakou kartu vybrat.Nicmene kdyz sem se zacal zajimat jestli to uz ma agp nebo to bezi jeste na pci nejak sem narazil pac uz si nejak nemuzu vzpomenout jak to mam poznat...rekl bych ze to agp ma,ale v biosu po agp 2x,4x ani zminka jen aperiture size nebo jak se tomu nadava a OS tam je W98 a z toho sem se taky moc nedozvedel...takze mam otazku jak poznam ze deska ma agp kdyz uz si nepamatuju jak vypada pci?jinak port v desce ma jinou barvu a jinou orientaci nez ostatni pci sloty...vypliva z toho ze to tedy je agp?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Uplne nejjednodussi je nainstalovat treba Everest nebo SiSoft Sandru. Take muzes porovnat slot vizualne s: http://en.wikipedia.org/wiki/Accelerated_Graphics_Port anebo s: http://en.wikipedia.org/wiki/PCI-E, tam najdes vsechny druhy PCI slotu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    66 66 je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    31

    AGP slot byva zvycajne inej farby (hnedy, PCI je zycajne biele alebo sede). A byva posunuty viac do stredu dosky oproti PCI, ktorych byva zvycajne viac 2-5.

    Pri kupe grafiky si treba dat pozor na typ zbernice - AGP malo viacero standardov. Starsie mali vyvedene zo zakladnej dosky nejake signaly, novsie tam mali napajacie napatie. Nova karta by v starej AGP nemusela chodit. Najlepsie je asi ist do obchodu a nechat si to vyskusat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od 66
    AGP slot byva zvycajne inej farby (hnedy, PCI je zycajne biele alebo sede). A byva posunuty viac do stredu dosky oproti PCI, ktorych byva zvycajne viac 2-5.

    Pri kupe grafiky si treba dat pozor na typ zbernice - AGP malo viacero standardov. Starsie mali vyvedene zo zakladnej dosky nejake signaly, novsie tam mali napajacie napatie. Nova karta by v starej AGP nemusela chodit. Najlepsie je asi ist do obchodu a nechat si to vyskusat...
    Pravda, ak to podporuje AGP 1x a AGP 2x tak tam uz novu VGA nedas, lebo tie podporuju AGP 4x a AGP 8x... Takze min. AGP 4x, k tomu slotu moze byt aj zlty alebo zeleny, pci su zauzivane biele alebo sede, PS AGP byvala na vrchu ako prva s rozsirujucich slotov, ale nemusi to byt pravidlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2

    tak sem to vyfotilje to teda agp 3.3V a predpokladam prvni verze tzn. nejaka AGP 1x?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od rhinos
    tak sem to vyfotilje to teda agp 3.3V a predpokladam prvni verze tzn. nejaka AGP 1x?
    Vyzera to ze hej... Nuz mozno este pokukat po nejakej z bazara alebo na PCI ...ale tie stoja nekrestanske peniaze....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Ještě taky přispěju užitečným obrázkem. Možné kombinace grafických AGP karet:
    Grafika s AGP 8x - lze použít pro desky s AGP 8x nebo s AGP 4x, nelze použít pro AGP 2x!!!
    Grafika s AGP 4x - lze použít pro desky s AGP 2x, AGP 4x i AGP 8x.
    Grafika s AGP 2x - lze použít pro desky a AGP 2x a AGP 4x, nelze použít na desce s AGP 8x!!!
    (Jedná se o fyzickou montáž, karta nemusí být podporována biosem desky nebo se může narazit na jiný problém!)

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od boboco
    Ještě taky přispěju užitečným obrázkem. Možné kombinace grafických AGP karet:
    Grafika s AGP 8x - lze použít pro desky s AGP 8x nebo s AGP 4x, nelze použít pro AGP 2x!!!
    Grafika s AGP 4x - lze použít pro desky s AGP 2x, AGP 4x i AGP 8x.
    Grafika s AGP 2x - lze použít pro desky a AGP 2x a AGP 4x, nelze použít na desce s AGP 8x!!!
    (Jedná se o fyzickou montáž, karta nemusí být podporována biosem desky nebo se může narazit na jiný problém!)

    ten obrazek je spatne. AGP se znaci podle voltu. spravne to ma byt: AGP 3,3V - AGP universal - AGP 1,5V
    jinak kdyz se to prohodi i v tom komentari tak ten je spravne:
    Grafika s AGP 1,5V - lze použít pro...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od mech13
    ten obrazek je spatne. AGP se znaci podle voltu. spravne to ma byt: AGP 3,3V - AGP universal - AGP 1,5V
    jinak kdyz se to prohodi i v tom komentari tak ten je spravne:
    Grafika s AGP 1,5V - lze použít pro...
    Nechtěl jsem sem montovat napětí, aby to pochopil opravdu každej, tohle pravidlo ale platí. Podle toho obrázku poznáš o jakou sběrnici se jedná (AGP 2x, 4x nebo 8x). Pozná se to podle zářezů ve slotu. Já se tím řídím už pár let, tak doufám, že se nemýlím
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od boboco
    Nechtěl jsem sem montovat napětí, aby to pochopil opravdu každej, tohle pravidlo ale platí. Podle toho obrázku poznáš o jakou sběrnici se jedná (AGP 2x, 4x nebo 8x). Pozná se to podle zářezů ve slotu. Já se tím řídím už pár let, tak doufám, že se nemýlím
    jo fungovat to tak funguje. podle toho jak je popsane obrazek, a jak jsou ty popisky okomentovany to je spravne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od mech13
    jo fungovat to tak funguje. podle toho jak je popsane obrazek, a jak jsou ty popisky okomentovany to je spravne.
    Tak hlavně že jsme se nakonec shodli. Je to primitivní pomůcka, jednou mi jeden člověk vynadal, že jsem mu prodal grafiku, která má špatně udělanej zářez, že kdyby ji dal takhle do svýho PC, měl by konektor na moniror někde uvnitř case... dlouho jsem nechápal, dokud jsem nezjistil, že má desku s AGP 2x a objednal si x1600pro s AGP 8x
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    eraser

    Si pamätám na dobu, kedy bolo na 4x AGP (1.5V only) doskách žltým štítkom nalepené upozornenie, ktoré zakazovalo používanie AGP 1x a 2x kariet v takýchto MB. Dokonca môj Asus má diódu, ktorá by sa pri takejto situácii rozsvietila a neumožnila zapnúť PC, resp. nepustí prúd do AGP slotu.

    Inak výborná stránka o AGP kompatibilite je táto:
    http://www.ertyu.org/steven_nikkel/a...atibility.html

    a tiež:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Accelerated_Graphics_Port
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 15-10-2006 v 17:03
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od eraser
    Si pamätám na dobu, kedy bolo na 4x AGP (1.5V only) doskách žltým štítkom nalepené upozornenie, ktoré zakazovalo používanie AGP 1x a 2x kariet v takýchto MB. Dokonca môj Asus má diódu, ktorá by sa pri takejto situácii rozsvietila a neumožnila zapnúť PC, resp. nepustí prúd do AGP slotu.

    Inak výborná stránka o AGP kompatibilite je táto:
    http://www.ertyu.org/steven_nikkel/a...atibility.html

    a tiež:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Accelerated_Graphics_Port
    Mám pocit že jedna taková deska mi kdysi taky prošla rukama, ale to už si fakt moc nepamatuju
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele SpeedFilip
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    215

    Mozna ma otazka je trochu mimo ale chci se zeptat
    ci na mu desku by sem mohl zapojit graficku kartu do PCI portu;
    PCI a PCI expres su to iste?Ted mam graficku kartu Saphire Radeon 9600.

    Epox EP-4PLAI-A (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od SpeedFilip
    Mozna ma otazka je trochu mimo ale chci se zeptat
    ci na mu desku by sem mohl zapojit graficku kartu do PCI portu;
    PCI a PCI expres su to iste?Ted mam graficku kartu Saphire Radeon 9600.

    Epox EP-4PLAI-A (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
    ne, PCI a PCI-E ma spolecny jenom to PCI v nazvu a nic jineho. grafika do PCI se sehnat da, ale max tak X1300. ale muzes sehnat X16xx do AGP (v par tematech se tu grafika do AGP resila)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak jsem na tom s airflow? +obrazek
    Od gouzdog v sekci Chlazení
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 05-08-2013, 18:52
  2. Socket 775: Pomohl jsem si?
    Od Benbow v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 31-05-2011, 22:37
  3. DDR3: Rozpoznání paměti
    Od petrcomp v sekci Operační paměti
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 15-02-2011, 21:50
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-02-2011, 23:56
  5. Rozpoznání skenovaného textu
    Od nakedangel v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-02-2011, 18:08