Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 33

Téma: Bootování z CD

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od SgtMarty Zobrazit příspěvek
    možnosti pro bootování jsou tam disketovka, HDD a realtek boot agent
    Prošel jsi všechny tři výběry (1st, 2nd a 3rd)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    15

    jj, zkusil jsem všechny možnosti
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Tak zkus nastavit u všech Disabled a Try Other Boot Devices na Yes.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od SgtMarty Zobrazit příspěvek
    možnosti pro bootování jsou tam disketovka, HDD a realtek boota agent
    Je to sice OT ale jako novacka te musim poucit. Pokud neco chces dopsat do sveho uz napsaneho prispevku tak pouzij tlacitko EDIT. Ber to jako spis takovou zdejsi osvetu, neni to zadna kritika.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Nikde vo vlákne som nevidel jednu otázku - a tak ju položím ja. Je tá CD mechanika funkčná? Je pripojená dátovým a napájacím káblom? Sú tieto káble funkčné?
    Tak nakoniec tých otázok bolo viac, ale pokiaľ na ne neodpovieš kladne je zbytočné updatovať BIOS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Nikde vo vlákne som nevidel jednu otázku - a tak ju položím ja. Je tá CD mechanika funkčná? Je pripojená dátovým a napájacím káblom? Sú tieto káble funkčné?
    Tak nakoniec tých otázok bolo viac, ale pokiaľ na ne neodpovieš kladne je zbytočné updatovať BIOS.
    Je fakt že to tady řečený nebylo, ale kdyby ta mechanika nebyla funkční tak bych sem s takovouhle otázkou nechodil (nejsem zase taková lama typu: "a máte počítač zapnutej?" :-D). Ta mechanika je samozřejmě jinak plně funkční
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Nevidím dôvod, prečo by schopnú CD/DVD mechaniku bios nerozpoznal. Leda že by odišiel Sata radič na doske. Vyskúšaj tú mechaniku v nejakom inom kompe(ak máš možnosť) alebo v tvojom nejakú inú(poprípade Sata HDD). A ako vlastne vieš, že je plne funkčná, keď ti ju bios nevidí?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Zkus při startu (POSTu) stisknout F11. Co Ti to nabídne za možnosti?

    Zkusil jsi nastavit všechny ty tři možnosti boot from na nic a boot other devices na yes?

    Zkus taky odpojit HDD, nechat tam jen to CD a nabootovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Nevidím dôvod, prečo by schopnú CD/DVD mechaniku bios nerozpoznal. Leda že by odišiel Sata radič na doske. Vyskúšaj tú mechaniku v nejakom inom kompe(ak máš možnosť) alebo v tvojom nejakú inú(poprípade Sata HDD). A ako vlastne vieš, že je plne funkčná, keď ti ju bios nevidí?
    Jak říká robky- pokud je mechanika v pořádku,tak jí najít musí.
    Pokud ji nenajde,máš 3 možnosti
    *špatná mechanika
    *špatný drát-popř. špatně zapojenej,zastrčenej
    *špatný řadič-reklamace desky

    Takže skus mechaniku u kamaráda na jiném PC,pokud půjde, skus donýst disk SATA.Pokud deska neuvídí disk,máš pokaženej řadič,pokud uvidí disk ,tak to bude mechanikou. To vše za předpokladu ,že jsi resetoval Cmosku. Neexistuje,že by bios nenašel funkční součátsku
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No - ono to může bejt ještě taky jinak.V "Standard CMOS Features" se SATA zařízení objevovat nebudou (deska nemá IDE emulaci SATA). Takže možná je to všechno OK, jen prostě ta deska neumí bootovat ze sata...
    Pokud by Ti někdoi pučil SATA disk, tak by bylo dobrý vyzkoušet nabootovat z něj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    15

    O víkendu to někam dotáhnu a všechny navrhovaný postupy vyzkouším a pak podám zprávu ;-)
    Takže všichni si myslíte, jak to z toho tak vyplývá, že update biosu je na nic?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Osobne si myslim ze updatem biosu rozhodne nic nepokazis .. nebal bych s etoho ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Jasne, ten bios updatuj. Nevieme síce akú verziu biosu tam máš teraz, ale niektoré verzie podľa stránky MSI riešili aj radič Sata. Takže stiahni najnovšiu verziu a skúšaj.

    K pokusom s HDD : na doske je Sata radič podporujúci Sata150, takže novšie hdd s podporou Sata300 musíš prepnúť do zodpovedajúceho módu. A to buď jumperom (ak je prítomný) alebo pomocou utility od výrobcu hdd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    15

    Tak jsem provedl update biosu a ejhle - už můžu bootovat z cd-romky :-)
    Nicméně se vyskytl další problém :-( a to ten, že když dám systém nabootovat z cd tak to normálně jakoby najíždí (je tam ta modrá obrazovka s různýma informacema o instalaci v dolním řádku) a potom to hodí chybu, kde je napsáno, že byly zjištěny potíže a systém win byl ukončen, a že mám zkontrolovat jestli tam nejsou viry (projel jsem to nodem a nejsou), nebo mám odebrat nově nainstalované jednotky a řadiče pevných disků (žádný nový jsem neinstaloval) a zkontrolovat zda je pevný disk správně konfigurován a zakončen a zkontrolovat ho přes chkdsk (což jsem udělal a taky to neřeklo nic špatnýho). Jo a ještě je u toho napsaný technické informace: ***STOP:0x0000007B (0xF898963c, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)
    A sem zase v koncích :-((( Co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od SgtMarty Zobrazit příspěvek
    Nicméně se vyskytl další problém :-( a to ten, že když dám systém nabootovat z cd tak to normálně jakoby najíždí (je tam ta modrá obrazovka s různýma informacema o instalaci v dolním řádku) a potom to hodí chybu, kde je napsáno, že byly zjištěny potíže a systém win byl ukončen
    Zavedl jsi pomocí klávesy F6 po startu instalace patřičný ovladač?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Bootovaní z CD
    Od iLianik v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-10-2010, 12:13
  2. 3,5" HDD SATA: Bootování ze Sata
    Od Benobi v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 12:05
  3. Windows XP: bootování do XP
    Od Carterkrieg v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-01-2009, 00:03
  4. Bootovaní
    Od cc355 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 06-10-2008, 17:16
  5. Bootování
    Od echo1 v sekci OS Windows
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 18-08-2006, 10:38