Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: problem s připojením CRT (D-Sub) na graf. kartu (DVI)

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele MaoCeTung
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    72

    sestava PC: AMD 4800+, MB - Asus nVidia 570 Sli, zdroj - Xilence 600 W Game Edition, RAm 2 GB - 800 Mhz A-Data Viesta, GK - MSI 8600 GT, 256 RAM - vystup 2x DVI, monitor CRT 17" D-Sub.
    Pri spusteni hry např. Beovulf vse OK, ale jakmile se zacne hrat tak po 10 - 30 sec. zcerna monitor, kontrolka na monitoru jen zeleně blika. S PC nejde nic delat, na nic nereaguje, pouze jej na tvrdo restartovat!!
    porizen 11/2007 a 3 mesice bezel v poho na 17" LCD D-sub, pak odeslo trafo na LCD a tak se dal CRT, vse slo tak 10 dni a pak se to zaclo vypinat!! Ale je to jen u narocnejsích her, treba Gothik 3 nebo Pan prstenu 2 jdou zcela v pohode i cely den. Teplota u zadneho HW nepresahne dle Everestu 50 st. C.
    Nevedel by nekdo cim to je a jak to vyresit??? Diky

    PS: Resetoval jsem i bios na MB přes switch a při nové instalaci Win XP, to udělalo také a občas se vypne monitor i bez jakékoliv zátěže, třeba jen při prohlížení internet stránek. Na monitoru se žádná hláška neobjeví a při tvrdém restartu po naběhnutí, ani tak to nenapíše žádnou chybu nebo hlášku, že došlo k nějaké chybě!!!!

    Už to řeším asi 3 měsíce a stále jsem na nic nepřišel. Bohužel nemám možnost jinde vyzkoučet, jestli třeba není špatná GK, zdroj či jiná komponenta
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Já bych tipnul, že se přehřívá grafická karta. Není nějak přetaktovaná? Případně jí zkusit podtaktovat např. přes ATI Tray Tools a zkusit jestli se to zlepší...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    No podle me to nemo co delat s monitorem. Je to spis problem PC, mozna grafika. A zkousel jsi druhy DVI konektor pouzivat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele MaoCeTung
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    No podle me to nemo co delat s monitorem. Je to spis problem PC, mozna grafika. A zkousel jsi druhy DVI konektor pouzivat?
    zkoušel jsem oba výstupy DVI z GK a je to stejný, teplotou to taky nebude, GK se ohřeje max na 48 st. C, dle Everestu(má aktivní chladič) Monitor CRT je připojen přes přechodku D-sub/DVI, co byla dodána ke GK. Zkoušel jsem i různé nVidia ovladače , ty co dodali s kartou, a několik různých ze serveru nVidia i ten poslední. Prostě najednou monitor 3x slabě pípne, obraz zčerná, kontrolka na monitoru zeleně bliká!:-( (když běží CRT - svítí zeleně, ve stand-by svítí žlutě). A mám dva 17" CRT (Philips Flat, Lite-on) a dělají to oba dva

    Ještě bych dodal, měl jsem půjčený LCD Acer 1751 As a hrál jsem na tom v kuse Ghotik3 myslím asi 6 hodin a bylo to v pohodě, jen zhruba každých 30 minut, se obraz na asi 2 vteřiny zasekl, ale to mohlo být i kvůli RAM, či načítání z HDD, nevím ale nic náročnějšího v PC nebylo
    - tyto sestavy byly celkem 3 stavěny najednou, stejný komponenty, jen u jednoho nebyl nový monitor a ten zlobí, ale když se dá CRT na jiný PC, tak to nedělá, NEN9 potřeba nějaké speciální nastavení pro tuto GK - DVI přechodka D-Sub - CRT ??
    Naposledy upraveno uživatelem MaoCeTung: 11-06-2008 v 20:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od MaoCeTung Zobrazit příspěvek
    zkoušel jsem oba výstupy DVI z GK a je to stejný, teplotou to taky nebude, GK se ohřeje max na 48 st. C, dle Everestu(má aktivní chladič) Monitor CRT je připojen přes přechodku D-sub/DVI, co byla dodána ke GK. Zkoušel jsem i různé nVidia ovladače , ty co dodali s kartou, a několik různých ze serveru nVidia i ten poslední. Prostě najednou monitor 3x slabě pípne, obraz zčerná, kontrolka na monitoru zeleně bliká!:-( (když běží CRT - svítí zeleně, ve stand-by svítí žlutě). A mám dva 17" CRT (Philips Flat, Lite-on) a dělají to oba dva

    Ještě bych dodal, měl jsem půjčený LCD Acer 1751 As a hrál jsem na tom v kuse Ghotik3 myslím asi 6 hodin a bylo to v pohodě, jen zhruba každých 30 minut, se obraz na asi 2 vteřiny zasekl, ale to mohlo být i kvůli RAM, či načítání z HDD, nevím ale nic náročnějšího v PC nebylo
    - tyto sestavy byly celkem 3 stavěny najednou, stejný komponenty, jen u jednoho nebyl nový monitor a ten zlobí, ale když se dá CRT na jiný PC, tak to nedělá, NEN9 potřeba nějaké speciální nastavení pro tuto GK - DVI přechodka D-Sub - CRT ??
    K tem ledkam. Co to udela, kdyz za chodu odpojis VGA kabel. Je to stejne jako pri tom vypnuti nebo ne?
    Podle mne se proste ztrati signal z VGA karty. Nejspis po nejakem jejim vytuhnuti.

    Ten LCD Acer byl pripojeny pres DVI? Pokud ano, tak bych jeste zkusil jinou redukci proti CRT.

    To ze to CRT na jinem PC bezi je znovu znamka toho, ze problem je v PC.

    Specialni nastaveni kvuli redukci potreba neni.

    Ty dalsi 2 sestavy byly prodane nebo je ma nejaky znamy? Pokud znamy, tak vyzkousejte ty grafiky prohodit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele MaoCeTung
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    K tem ledkam. Co to udela, kdyz za chodu odpojis VGA kabel. Je to stejne jako pri tom vypnuti nebo ne?
    Podle mne se proste ztrati signal z VGA karty. Nejspis po nejakem jejim vytuhnuti.

    Ten LCD Acer byl pripojeny pres DVI? Pokud ano, tak bych jeste zkusil jinou redukci proti CRT.

    To ze to CRT na jinem PC bezi je znovu znamka toho, ze problem je v PC.

    Specialni nastaveni kvuli redukci potreba neni.

    Ty dalsi 2 sestavy byly prodane nebo je ma nejaky znamy? Pokud znamy, tak vyzkousejte ty grafiky prohodit.
    diky za rady, k CRT na jinem PC běžel ale primo na výstupu s GK D-Sub.
    ten monitor zkusím za chodu odpojit. Ale tomu moc neverím. Pokud by po odpojení a znova zapojení šel, co by to znamenalo???
    Taky si myslím, že z nějakého důvodu dojde k vypnutí signal do monitoru třeba z důvodu aby nedošlo k poškození, ale netuším proč.
    A v neposlední řadě, já jsem zhruba uprostřed, ty 3 PC stejný, z toho jeden problémovy jsou zhruba každý ode mne tak 25 km, ale každý na jinou stranu. Já jsem je jen sestavoval a řeším jejich problémy(majitelů):-) a s tímhle si nevím rady. Sám mám ještě P4 2.8 Ghz HT a GK AGP 8x MSI NX 6600 VTD, tak nemohu ani zkoušet výměnu komponent:-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od MaoCeTung Zobrazit příspěvek
    diky za rady, k CRT na jinem PC běžel ale primo na výstupu s GK D-Sub.
    ten monitor zkusím za chodu odpojit. Ale tomu moc neverím. Pokud by po odpojení a znova zapojení šel, co by to znamenalo???
    Taky si myslím, že z nějakého důvodu dojde k vypnutí signal do monitoru třeba z důvodu aby nedošlo k poškození, ale netuším proč.
    A v neposlední řadě, já jsem zhruba uprostřed, ty 3 PC stejný, z toho jeden problémovy jsou zhruba každý ode mne tak 25 km, ale každý na jinou stranu. Já jsem je jen sestavoval a řeším jejich problémy(majitelů):-) a s tímhle si nevím rady. Sám mám ještě P4 2.8 Ghz HT a GK AGP 8x MSI NX 6600 VTD, tak nemohu ani zkoušet výměnu komponent:-(
    To s tim odpojenim jsem myslel jen aby se poznalo, jestli je to stejne a jestli tedy skutecne dojde k preruseni signalu od GK.

    Jeste by stalo za to zjistit, zda je v tu chvili jen vypnuty signal z GK a PC jede dal nebo jestli je vytuhnute PC komplet. Nastav si PC tak, ze po kratkem zmacknuti vypinace na bedne se sam vypne (melo by to tak byt defaultne). A az se ti pak vypne monitor, tak zkus kratce zmacknout to tlacitko, jestli se PC vypne nebo ne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele MaoCeTung
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    To s tim odpojenim jsem myslel jen aby se poznalo, jestli je to stejne a jestli tedy skutecne dojde k preruseni signalu od GK.

    Jeste by stalo za to zjistit, zda je v tu chvili jen vypnuty signal z GK a PC jede dal nebo jestli je vytuhnute PC komplet. Nastav si PC tak, ze po kratkem zmacknuti vypinace na bedne se sam vypne (melo by to tak byt defaultne). A az se ti pak vypne monitor, tak zkus kratce zmacknout to tlacitko, jestli se PC vypne nebo ne.
    diky za rady zkusime.
    Jeste jsem dostal jednu radu, zahod CRT a kup si poradny LCD s DVI a pak to teprve res jestli to vypinani bude pokracovat - to by nebylo od veci, ale otazkou je, jestli to neco vyresi:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    47

    Monitorem to byt nemože, to je akorat periferia, kerá zobrazuje obraz, a pokud preatane dostávaat signál, tak logicky mosí zčernat. Problém hledaj jinde, dost možná ti odešel zdroj. To by odpovídalo náhodnému vytuhování komplu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    mel jsem podobny problem, stacilo lcd/monitor pripojit pres dvi a nainstalovat drivery pro monitor. konkretne to delalo na lcd neovo a crt adi. jestli to nepomohlo tak bych sel po teplotach a nasledne na reklamaci pokud nemas kartu kde odskouset
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    mel jsem podobny problem, stacilo lcd/monitor pripojit pres dvi a nainstalovat drivery pro monitor. konkretne to delalo na lcd neovo a crt adi. jestli to nepomohlo tak bych sel po teplotach a nasledne na reklamaci pokud nemas kartu kde odskouset
    A jak pripoji ten jeho CRT pres DVI?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele MaoCeTung
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    A jak pripoji ten jeho CRT pres DVI?
    jj, spravny dotaz, prechod s DVI na D-Sub jina moznost neni. Uz je objednan jiny na vymenu, tak uvidime! Jestli se neco zmeni, donesla se mi taky rada, to primo od pracovnika firmy zastupujici Microsoft v ČR, že by to mohla dělat tato prechodka.

    Jeste dotaz, kde by se dal ve Win XP zjistit vypis systemovych chyb, kde bych mohl zjistit, jestli treba nedoslo k nejake konkretni chybe treba driveru?? Diky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ovládací panely-nástroje pro správu-prohlížeč událostí (event viewer)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele MaoCeTung
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Ovládací panely-nástroje pro správu-prohlížeč událostí (event viewer)
    Díky za radu, vyzkouším co se tam dočtu
    Naposledy upraveno uživatelem MaoCeTung: 13-06-2008 v 00:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    prechodky se delaji 2 typy: 1. ma zapojeny vsechny "pichlaky" (ty pozivam ja) a 2. maji zapojeny s bidou pulku - ty dostanes vetsinou ke grafice (nvidia). ja to propojuju vyhradne s plnym osazenim (jak prechodky D-SUB > DVI tak propojovaci kabely)...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pripojeni LCD na starsi graf.kartu
    Od bluenite38 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-05-2010, 22:17
  2. GeForce: Jakou graf. kartu pro tuhle sestavu.....?
    Od pathfinder v sekci Grafické karty
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 04-01-2010, 16:57
  3. Poradte graf.kartu
    Od cpx v sekci Grafické karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 26-03-2009, 12:31
  4. Problém s připojením telvizoru na grafickou kartu
    Od Nasgharet v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-09-2007, 09:32
  5. aku graf. kartu?
    Od otam85 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2006, 15:04