Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: USB zařízení nerozpoznáno

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    9

    Dobrý den.Mám takový problém s usb porty na notebooku Acer 2450.Vše pracovalo bez problémů až přítelkyně chtěla stáhnout fotky z fotáku olympus.Připojila kabel a zapla foták a pc se zaseklo, od té doby zlobí všechny porty usb.Zkoušel jsem všechny možnosti co vím, několikrát jsem porty odinstaloval a restartoval a nechal znovu nainstalovat,ale nic nepomohlo,občas se povedlo že třeba myš, nebo flash rozpoznal, ale po odpojení a znovu zapojení zase ta samá hláška (Zařízení usb nebylo rozpoznáno - system windows je nerozpoznal).Neví co už mám robit, jinak vyčistil všechny nepotřebné soubory a registry.Notebook běží jinak uplně v pohodě žádne jine chyby.System je tam windows XP sp3,má všechny aktualizace a je originální.Prosím poradte mi co s tím.
    Předém děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Tak se obávám že jsou porty v háji.... Je to v záruce? Možná znovu instalovat ovladače desky s USB, zkusit zařízení přehnat přes USB aktivní HUB.
    Naposledy upraveno uživatelem astec: 12-06-2008 v 10:08 Důvod: čeština
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele astroman
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    31

    Hmm...... pokud jsi čistil registry a tak, tak nevim kde je zakopanej pes.

    Ale napadá mě ten SP3, ten už byl v XP nebo jsi ho doinstaloval? Podobný problem jsem taky řešil. Po nainstalování SP3 se každé USB zařízení instalovalo znova, přestože bylo před instalací v pořádku. Stalo se asi 3x že ovladač neprošel. Takže SP3 letěl, za ty problemy mě to nestojí. Napiš kdy se problemy začali projevovat. jestli před instalací SP nebo po.......

    Astec: Nejsem si jistý, pokud by porty odešli, zařízení by to asi vůbec nenašlo...
    Naposledy upraveno uživatelem astroman: 12-06-2008 v 10:06 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Ale ano, konkrétně Acery jak jsem před chvílí koukal do opravenek jsme poslali již 2 na reklamaci se stejnou závadou po obdobné akci. Pak tam mám 3 asuse a jedno msi.... Vždy mněnili desku. Ještě možná čistá nová instalace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele astroman
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Ale ano, konkrétně Acery jak jsem před chvílí koukal do opravenek jsme poslali již 2 na reklamaci se stejnou závadou po obdobné akci. Pak tam mám 3 asuse a jedno msi.... Vždy mněnili desku. Ještě možná čistá nová instalace.
    S Acery mas pravdu, tam desky odchazeli často, a i po vyměne občas USB stejnak nešli. Mam vlastni zkušenost.....

    Tim SP3 by to mohlo byt ale take....... treba si nerozumi s ovladači......
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Už se dívám na Aceru po nových ovladačích, ten SP3 se mi nezdá. Sám mám acer, ve firme je lidi mají taky, SP3 též, ale žádná závada
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Zkus reinstalovat XP a to SP2.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    9

    Ten SP3 jsem nainstaloval tento týden.Problem byl už při SP2, Ttak jsem zkusil nainstalovat SP3.problem je v tom že třeba před chvilkou se zase myš připojená přes usb aktivovala a fungovala odpojil jsem a zapojil a zase už ten samý problem, flah nešla.Nebo se to projevuje tak že třeba jeden port usb jde a druhý nejde, tak si myslím že deska asi nebude hotova, no prostě nevím.chtěl bych zkusit uplně odinstalovat ovládače pro usb a pak nainstalovat uplně nový, ale nevím přesně jak.
    díky za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Zkus reinstalovat Win.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    9

    Tak tedy myslíte přeintalovat Win.No asi mi nic jineho nezbyde,ale chtěl bych ještě zkusit ty ovládače nějak dostat ven a nahrát nový, pak když to nepůjde tak přeinstaluji.jen bych potřeboval poradit jak odinstalovat ovládače a kde najít nove.
    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od jenik1405 Zobrazit příspěvek
    Tak tedy myslíte přeintalovat Win.No asi mi nic jineho nezbyde,ale chtěl bych ještě zkusit ty ovládače nějak dostat ven a nahrát nový, pak když to nepůjde tak přeinstaluji.jen bych potřeboval poradit jak odinstalovat ovládače a kde najít nove.
    díky
    ftp://ftp.acer.cz/ - vyber si model

    Ve správci zařízení - Tento počítač, pravé tlačítko vlastnosti, záložka HW, správce zařízen, označím co chci odstranit, pravé tlačítko, odinstalovat
    Naposledy upraveno uživatelem astec: 12-06-2008 v 13:21 Důvod: překlepy
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    najpravdepodobnejsie odisli usb porty na doske (tak na 95% , mam vlastne skusenosti s takymito problemami ) tou reinstalciou win sa asi najlepsie uistis, ci ti naozaj odisli porty.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Místo reinstalace windows můžeš zkusit nabootoval linux z nějakýho livecd. Pokud tam porty půjdou, reinstalovat winy, pokud ne, tak je to HW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    9

    díky.vyzkouším ten linux to je dobrý nápad.napiš mi který by byl nejlepší na cd.Vše urobím zítra,ted musím do práce.
    tak zatim a díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Distribuce je asi jedno, nejlíp nějaká která tam pojede :-D Acer dodává nějakou distibuci k tomudle ntb sám, určitě tam pojede ubuntu a jeho derivace, ale pokud nechceš stahovat tak dlouho, tak bych klidně zkusil
    něco ve stylu "damn small linux", "puppy linux" - ty maj kolem 100MB.

    USB porty jsou přímo v chipsetu a ten je natolik standardní, že by s nim neměla mít problém snad žádná distribuce.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zařízení 2v1
    Od FDB v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-12-2014, 23:38
  2. Router pro 10 zařízení
    Od Darkhunter v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-08-2013, 23:00
  3. Driver pro zarizeni
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-04-2013, 00:29
  4. Klávesnice: Bezdrat --> 2 PC > 1 zarizeni
    Od Tommula v sekci Periferie
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-01-2010, 11:56
  5. Neznámé zařízení
    Od Osiris v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 11:52