Nový počítač nejde zapnout....
Dobrý den, rozhodl jsem se pořídit si nový počítač, nakoupil jsem všechny potřebné komponenty pro jeho chod, ale ejhle... Po usazení všeho toho harampádí do skříně a nasledného spuštění se vůbec nic nestane :( Žádný větrák se nerozběhne, pouze na desce svítí dioda, která jak jsem se dočetl v příručce značí, že "System is on standby mode." Vůbec nevím, co s tím... Poradí někdo?
Sestava vypadá takhle:
-skříň: Aerocool - AeroEngine II
-proceseor: Intel - Core 2 Duo E8400 BOX (3,0GHz)
-zakladní deska: MSI - P35 Neo2-FR v1.2
-zdroj: Fortron - Zdroj ATX 500W BlueStorm II8
-paměti: A-Data - 4096MB (2x2048MB) Extreme Edition 800Mhz DDR II
-grafická karta: MSI - NX8800GT-T2D512E-OC
-povný disk používám postařsí - Seagate - 320GB, ST3320620A 7200 ot., 16MB cache, U-ATA/100
Sestava vypadá takhle:
-skříň: Aerocool - AeroEngine II
-proceseor: Intel - Core 2 Duo E8400 BOX (3,0GHz)
-zakladní deska: MSI - P35 Neo2-FR v1.2
-zdroj: Fortron - Zdroj ATX 500W BlueStorm II8
-paměti: A-Data - 4096MB (2x2048MB) Extreme Edition 800Mhz DDR II
-grafická karta: MSI - NX8800GT-T2D512E-OC
-povný disk používám postařsí - Seagate - 320GB, ST3320620A 7200 ot., 16MB cache, U-ATA/100
Co BIOS desky a jeho podpora E8400? Koukal ses na stránky výrobce, ověřoval jsi si to? Případně můžeš zkusit i jiné cpu?
Nebo taky, to všechno zase vatáhni ven z casu, roztáni si to pěkně po stole, zapoj jen to nejdůležitější - zdroj, zákl. desku, cpu s chladičem, paměti (jen jeden modul), grafiku. A zkus to zapnout jen propojením těch dvou pinů přímo na desce - něčím vodivým, třeba šroubovákem ;)
Good Luck :thumb
EDIT: ...už jsi na tom trochu řádil ;), tak možná ani CLEAR CMOS neuškodí.
Nebo taky, to všechno zase vatáhni ven z casu, roztáni si to pěkně po stole, zapoj jen to nejdůležitější - zdroj, zákl. desku, cpu s chladičem, paměti (jen jeden modul), grafiku. A zkus to zapnout jen propojením těch dvou pinů přímo na desce - něčím vodivým, třeba šroubovákem ;)
Good Luck :thumb
EDIT: ...už jsi na tom trochu řádil ;), tak možná ani CLEAR CMOS neuškodí.
Dle výrobce deska 45nm procesory podporuje, deska je v revizi 1.2, ale jaký BIOS je nahraný nevím :( Na ofic stránkách jsem vykoukal, že rev 1.2 by měla již mít BIOS 1.8 pod kterým by E8400 měl běhat. Pro jistou někdo koukněte na web MSI a vyveďte mě z omylu.
Roztahání věcí po stole, jsem již taky zkoušel... bez výsledku :(
Roztahání věcí po stole, jsem již taky zkoušel... bez výsledku :(
hups ... tak to nevypadá dobře :( :notsure
No jestli to nebude ten BIOS, tak by to chtělo hold popřehazovat jednotlivé komponenty s někým jiným a zjisti tak, co je funkční a co ne...
A co "říká" speaker? Pípne nějak při tom zapojení?
No jestli to nebude ten BIOS, tak by to chtělo hold popřehazovat jednotlivé komponenty s někým jiným a zjisti tak, co je funkční a co ne...
A co "říká" speaker? Pípne nějak při tom zapojení?
Bohužel nemám s kým přehazovat... :( Speaker jsme zapojovat nezkoušel, podívám se na to a dám vědět ;)
Co pipani? Je nejake?
EDIT: Sorry, kane.shw nez jsem se vratil z WC tak me predbehl. Ale jeste otazka, MSI mely uz druve 4 diagnosticke LED, bud primo na boardu nebo jako zaslepku. Nic takoveho to nema?
EDIT: Sorry, kane.shw nez jsem se vratil z WC tak me predbehl. Ale jeste otazka, MSI mely uz druve 4 diagnosticke LED, bud primo na boardu nebo jako zaslepku. Nic takoveho to nema?
Udělalo Ti to něco, když jsi nechal jen to nejnutnější? Máš možnost změřit zdroj? Nevyboulili se Ti kondíky?
Když zapnu zdroj, tak se na desce rozsvítí ledka - System is on standby mode. Zmáčknu power a nic se neděje, koušel jsem šroubovakem spojit piny, taky nic. Dnes přijde kamarád s měřákem, takže měřit se bude :) Kondíky vypadají v pořádku. Joo a ten speaker ani neškytne....
Co ty diagnosticke ledky? Deska by mela mit na ne konektor. Byl u desky pribalen i header s ledkama?
...možná total kravina :notsure, ale zkoušel jsi vymazat tu CMOSku - CLEAR CMOS? Paměti jsi zkoušel ve všech slotech?
Co ten kamarád co má přijet? Nemá doma něco, co by se dalo zkusit u tebe?
Co ten kamarád co má přijet? Nemá doma něco, co by se dalo zkusit u tebe?
[QUOTE=Honya;132046]Všechny diagnosticke ledky jsou na desce, svítí jen ta jedna popsaná výše.[/QUOTE]
A skousel jsi najet desku bez pameti a bez grafiky? A zkousel jsi udelat reset pres piny na headeru? A cim to zapinas? Tlacitkem nebo sroubovakem? Nektere sroubovaky nejsou vodive.
A skousel jsi najet desku bez pameti a bez grafiky? A zkousel jsi udelat reset pres piny na headeru? A cim to zapinas? Tlacitkem nebo sroubovakem? Nektere sroubovaky nejsou vodive.
Paměti jsem zkoušel všude, bez grafiky jsem to taky zkousel... vzdycky to nejdřív zkusím zapnout klasicky pres tlačítko a potom šroubovákem - zkoušel jsem jich už víc.
[QUOTE=Honya;132053]Paměti jsem zkoušel všude, bez grafiky jsem to taky zkousel... vzdycky to nejdřív zkusím zapnout klasicky pres tlačítko a potom šroubovákem - zkoušel jsem jich už víc.[/QUOTE]
Ale ptam se, jestli bez pameti? A piny reset jsi zkousel spojit?
Jeste bych to zkusil uplne holou desku jen zapnutou na napajeni. Mely by se rozsvitit 4x cervena LED (viz sekce 2.24 v manualu).
Bud to vypada na spatny zdroj nebo spatnou desku.
EDIT: Muzes sem hodit fotku jak to mas zapojene?
Ale ptam se, jestli bez pameti? A piny reset jsi zkousel spojit?
Jeste bych to zkusil uplne holou desku jen zapnutou na napajeni. Mely by se rozsvitit 4x cervena LED (viz sekce 2.24 v manualu).
Bud to vypada na spatny zdroj nebo spatnou desku.
EDIT: Muzes sem hodit fotku jak to mas zapojene?
Takže jsem sundal všechno z desky - procesor, pameti, grafiku. Pripojil jsem vsechny kabely, zkousim zapnout a nic se nedeje. Zadna ledka 4x neblika, jen porad sviti ta jedna. Zkusim nahodit zdroj do staryho kompu, mozna bude chyba v nem. Vic me v tuhle chvili nenapada :(
[QUOTE=SamecP;132055]Nemáš špatně nasazenej cpu v socketu??[/QUOTE]
TO by pípalo ....
Skus desku u někoho jiného - pak budeme vědět víc. Podle mě to ale je na reklamaci.
Nebo jak bylo psaný zapoj jenom HOLOU DESKU... bez CPU,GPU,RAM .. ničeho ....
Nebo ,teď sem si zvpomněl,že sem toto už řešil-NEOBRÁTIL JSI HEADRY NA USB ? skus to zapnout bez nich :)
TO by pípalo ....
Skus desku u někoho jiného - pak budeme vědět víc. Podle mě to ale je na reklamaci.
Nebo jak bylo psaný zapoj jenom HOLOU DESKU... bez CPU,GPU,RAM .. ničeho ....
Nebo ,teď sem si zvpomněl,že sem toto už řešil-NEOBRÁTIL JSI HEADRY NA USB ? skus to zapnout bez nich :)
[QUOTE=Honya;132034]Dle výrobce deska 45nm procesory podporuje, deska je v revizi 1.2, ale jaký BIOS je nahraný nevím :([/QUOTE]
Zkusil bych jiný CPU. Je totiž opravdu možné, že jsi desku dostal s nějakým starším BIOSem, který ten tvůj nepodporuje.
Zkusil bych jiný CPU. Je totiž opravdu možné, že jsi desku dostal s nějakým starším BIOSem, který ten tvůj nepodporuje.
[QUOTE=r34ktor;132103]Zkusil bych jiný CPU. Je totiž opravdu možné, že jsi desku dostal s nějakým starším BIOSem, který ten tvůj nepodporuje.[/QUOTE]
Když se zapoji deska bez čehokoliv dalšiho (CPU, RAM, jen s nejakem ventylatorem napajenym z desky např. CPU) ke zdroji. Tak po sepnuti Power SW, se vždy roztoči vetntylator. Zap/Vyp ovlada BIOS ještě dřiv než začne cokoliv detekovat...
Prostě něco blokuje BIOS.
Když se zapoji deska bez čehokoliv dalšiho (CPU, RAM, jen s nejakem ventylatorem napajenym z desky např. CPU) ke zdroji. Tak po sepnuti Power SW, se vždy roztoči vetntylator. Zap/Vyp ovlada BIOS ještě dřiv než začne cokoliv detekovat...
Prostě něco blokuje BIOS.
Vopred sa ospravedlnujem ak napisem nejaku blbost.
Nieco podobneho sa tusim riesilo na inom fore. Tiez svietila LED na doske a PC nesiel zapnut. V poslednom prispevku toho threadu sa pisalo ze podobny problem bol vyrieseny vymenou baterie na doske.
Nieco podobneho sa tusim riesilo na inom fore. Tiez svietila LED na doske a PC nesiel zapnut. V poslednom prispevku toho threadu sa pisalo ze podobny problem bol vyrieseny vymenou baterie na doske.
[QUOTE=RolandN;132102]No a co PINy Clear CMOS, nejsou třeba omylem na špatne straně propojene? (v pozici resetu CMOSky).[/QUOTE]
Na desce nejsou piny pro clear comos, je tam pouze cervene tlacitko pro clear comos.
Muj tip je take ten starsi bios, bohuzel prave ted nemam moznost vyzkouset jiny procesor, takze se nejspis budu muset obratit na prodejnu.
Na desce nejsou piny pro clear comos, je tam pouze cervene tlacitko pro clear comos.
Muj tip je take ten starsi bios, bohuzel prave ted nemam moznost vyzkouset jiny procesor, takze se nejspis budu muset obratit na prodejnu.
[QUOTE=Honya;132116]Na desce nejsou piny pro clear comos, je tam pouze cervene tlacitko pro clear comos.
Muj tip je take ten starsi bios, bohuzel prave ted nemam moznost vyzkouset jiny procesor, takze se nejspis budu muset obratit na prodejnu.[/QUOTE]
Pokud jsi skutecne zkousel zapnout desku jenom solo (bez CPU, bez pameti a bez grafiky) a porad jenom sviti ta LED Standby tak to Biosem na 100% nebude. Protoze to by ti muselo detekovat chybovy stav, kdy sviti 4 cervene diagnosticke LED.
To reset tlacitko jsi zkousel (sorry jestli jsi uz na to odpovidal)?
Muj tip je ze je deska KO.
Muj tip je take ten starsi bios, bohuzel prave ted nemam moznost vyzkouset jiny procesor, takze se nejspis budu muset obratit na prodejnu.[/QUOTE]
Pokud jsi skutecne zkousel zapnout desku jenom solo (bez CPU, bez pameti a bez grafiky) a porad jenom sviti ta LED Standby tak to Biosem na 100% nebude. Protoze to by ti muselo detekovat chybovy stav, kdy sviti 4 cervene diagnosticke LED.
To reset tlacitko jsi zkousel (sorry jestli jsi uz na to odpovidal)?
Muj tip je ze je deska KO.
Řekl bych, že to bude asi opravdu tou deskou.
Možná, že ji poslat k reklamaci a dostání nového kusu bude rychlejší, než hledat závadu na té momentální..
Možná, že ji poslat k reklamaci a dostání nového kusu bude rychlejší, než hledat závadu na té momentální..