Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Western Digital WD1600JB

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    Zdravim včera som kupoval disk Western Digital WD1600JB,100 MB/s (Mode 5 Ultra ATA), 7200ot, 8 MB cache. Disk ma kapacitu 160 GB, BIOS ukazuje presnu kapacitu a teda cca 153 GB ale pri instalacii Windows XP má disk už len 130 GB ! Mám nastavit v BIOSE disk ako User Defined HDD a teda zadat pocet cylinder, head, sectors rucne alebo ako to vidíte vy ?
    Proste by som chcel využiť aj tých zvyšných 20 GB.
    Jedna sa o tento disk: http://www.westerndigital.com/en/pro...asp?DriveID=66
    Jumper je na pozícii master (http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc....ted=1043778293)

    Doska Asus A7V600-X
    Naposledy upraveno uživatelem Frog: 10-10-2006 v 12:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od Frog
    Zdravim včera som kupoval disk Western Digital WD1600JB,100 MB/s (Mode 5 Ultra ATA), 7200ot, 8 MB cache. Disk ma kapacitu 160 GB, BIOS ukazuje presnu kapacitu a teda cca 153 GB ale pri instalacii Windows XP má disk už len 130 GB ! Mám nastavit v BIOSE disk ako User Defined HDD a teda zadat pocet cylinder, head, sectors rucne alebo ako to vidíte vy ?
    Proste by som chcel využiť aj tých zvyšných 20 GB.

    Doska Asus A7V600-X
    Mam pocit, ze se jedna o limitaci systemu souboru FAT32 ve Windowsech...resenim je bud naformatovat disk na NTFS, nebo jej rozdelit na vice partitionu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    87

    To neni limitace FAT32, alei NTFS. Windows proste v zakladu neumi ovladat vice jak 130GB na partition. Resenim je zasah do registru, kde se povoli 48-bit LBA.
    Dej hledat na google, tento problem je reseny na strankach MS, akorat si nevybavim kde

    EDIT:
    tak jsem to pro tebe nasel, v registru najdi vetev
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\atapi\Parameters
    dej pridat DWORD pod jmenem EnableBigLba a vloz hodnotu 1

    restartuj pocitac...
    mno a potom musis partition rozsirit nebo znovu vytvorit pres cely disk...
    Dej vedet
    Naposledy upraveno uživatelem Wlcheck: 10-10-2006 v 14:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Wlcheck
    To neni limitace FAT32, alei NTFS. Windows proste v zakladu neumi ovladat vice jak 130GB na partition. Resenim je zasah do registru, kde se povoli 48-bit LBA.
    Dej hledat na google, tento problem je reseny na strankach MS, akorat si nevybavim kde

    EDIT:
    tak jsem to pro tebe nasel, v registru najdi vetev
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\atapi\Parameters
    dej pridat DWORD pod jmenem EnableBigLba a vloz hodnotu 1

    restartuj pocitac...
    mno a potom musis partition rozsirit nebo znovu vytvorit pres cely disk...
    Dej vedet
    O limitaci jsem slyšel jen u Windows 98. U XP běžně pracuju s oddíly většími jak 300GB. Takže krapet divný.... Ale rozhodně bych tenhle postup vyzkoušel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od Wlcheck
    To neni limitace FAT32, alei NTFS. Windows proste v zakladu neumi ovladat vice jak 130GB na partition. Resenim je zasah do registru, kde se povoli 48-bit LBA.
    Dej hledat na google, tento problem je reseny na strankach MS, akorat si nevybavim kde
    Anebo by to melo jit vyresit instalaci Service Packu (pokud mozno SP2).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    87

    Citace Původně odesláno od boboco
    O limitaci jsem slyšel jen u Windows 98. U XP běžně pracuju s oddíly většími jak 300GB. Takže krapet divný.... Ale rozhodně bych tenhle postup vyzkoušel.
    mas sice pravdu, ale obcas i po instalaci SP2 proste windows zatvrzele odmita pracovat. On ve finale NTFS tabulku vytvorit umi, ale jakmile data presahnou "danou mez" tak to zacne zlobit, v horsim pripade ztrata dat. Nejednou jsem toto resil.
    Ten zasah do registru je overeny...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Wlcheck
    mas sice pravdu, ale obcas i po instalaci SP2 proste windows zatvrzele odmita pracovat. On ve finale NTFS tabulku vytvorit umi, ale jakmile data presahnou "danou mez" tak to zacne zlobit, v horsim pripade ztrata dat. Nejednou jsem toto resil.
    Ten zasah do registru je overeny...
    ¨

    JJ, tohle jsem řešil u svého prvního 200GB disku, ale opět se jednalo o Windows 98. No, asi jsem měl jindy jen štěstí a windows používám s SP2 prakticky hned od vydání SP2.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    takže wlchech a spol. mate pravdu, len dneska som sa to dozvedel, Windows XP bez Service Pack 2 má obmedzenie kapacity disku 130 GB, to som fakt netušil, myslel som na tom že XPčko je na tom lepšie, ale ved na druhej strane je to pomerne stary system, v roku 2001 bol standart 40 GB disk. takže už je po probleme, dik za helpa
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    limit je 137GB a XP potrebuji SP1
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Frog
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    537

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    limit je 137GB a XP potrebuji SP1
    tak to si moc nepolepšil oproti Win 2000 Pro, už ked sme pri tom, neviete niekto ake bude mať diskové maximum Windows Vista ? Len tak pre porovnanie by ma to zaujímalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. 3,5" HDD SATA: Raptor od Western Digital
    Od smejd0 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-08-2008, 19:31
  2. Western Digital Caviar 280
    Od Figa v sekci Muzeum komponent
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-07-2008, 21:22
  3. 3,5" HDD SATA: Western Digital CaviarSE16 vs. RE2
    Od happymaster23 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-03-2008, 14:50
  4. problemy s HDD Western Digital
    Od SSLEEP v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-02-2008, 10:56