reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

formát AVCHD

pinky01 (19)|17.6.2008 23:08
Dobrý den,
prosím o radu , koupili jsme kartovou videokameru Panasonic HDC-SD5 , rozlišení AVCHD a bohužel nám nejde ani zkopírovat video na Hard Disk, natož stříhat a upravovat. Nainstalovali jsme přiložený HD Writer, pomocí kterého by mělo jít přetáhnout video z SD karty do PC. ale ani to nejde. POčítač kameru rozezná, SD kartu program načte, ale tlačítko, kterým se má spustit kopírování nelze stisknout. Bohužel jsme si neověřili předem, jak výkonný musí být náš PC ke zpracování videa AVCHD. Může být i tady kámen úrazu? už jsem zoufalá, nikde jsem nenašla odpověď. Ještě popíšu náš počítač, který máme asi 4 roky.
Win XP Profesional
Procesor : Intel Celeron D320, 2400 MHz
Paměť : 768 MB
61% volného místa na C
grafická karta: ATI Radeon 9250
moc díky za vaše názory a rady.
Dojigiri (1629)|18.6.2008 10:00
No tak v recenzi píšou že nároky na střih jsou poměrně krvavý:
[indent]pokud nemáte alespoň dvoujádrový procesor, minimálně jeden gigabajt paměti (ideálně alespoň 2 GB) a dostatek volného místa na alespoň průměrně rychlém disku, bude střih v běžně dostupných programech téměř nepoužitelný. Hodně si pomůžete v případě, že na vašem počítači provozujete Windows Vista, která výrazně urychlují střih HD videa ve srovnání s Windows XP nainstalovanými na stejném počítači.[/indent]
takže ten počítač je na to dost slabej. Ale IMHO to kopírování do PC by mělo ject (ačkoliv třeba pomalu), to bude asi špatně něco jinýho (pochybuju že si program kontroluje konfiguraci PC).

Přes co se to připojuje k PC? Přes USB?
pinky01 (19)|18.6.2008 13:24
připojuji se přes USB kabel, který byl součást balení kamery. už jsme se začali porozhlížet po novém PC, to se nám to filmování pěkně prodraž?lo :-D nejradši bychom koupili rovnou Notebook, který bychom daleko víc využili, ale nevím, zda je reálné, aby měl Notebook všechno, co bychom ke střihu a zpracování AVCHD potřebovali? jsme bohužel doma všichni naprostý laici, co se týká počítačů, takže pátrám a hledám, jak se dá.
astec (1823)|18.6.2008 13:38
Když se připojíte přes USB kabel, postupujete dle navodu se zapnutím kamery, na kameře je něco nahraného so se objeví v tomto počítači? další disk? K té kameře je nějaký soft. Máte jej nahraný? Co se objeví ve správci zařízení?

\\edit: Postupujete dle návodu str. 90 - 104 ???

Ke střihu videa zpočátku stačí to co je na instalačním CD. Po stránce počítače, by bylo vhodné mít PC trošku rychlejší a hlavně s velkým diskem. Poté bych se začal ohlížet po programech typu Pinacle a pod.