Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Router D-Link DI-524 Wireless POMOC! - (**vyriešené**)

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    72

    Zdravim všechny, vlastním zmiňovaný roater http://www.alza.cz/bezdratovy-wifi-r...524-d71983.htm , používám o u UPC internetu abych připojit svůj stolní počítač přez kabel (tj, z modemu do routru, z routru do PC) a přez WiFi toho samého routru připojuju notebok, to funguje skvěle. Můj hlavní problém nastal při spouštění vlastního servru nebo při hraní her přez hamachi (program na vyrtualní zesíťování dvou a více PC přez internet) Při zpouštění servru mi to píše IP routru 192.168.0.100 (má skutečná IP je jiná) a příslušný port. Zjevně router nějakým spůsobem blokuje připojení, nebo je špatně nastaven. V nastave routeru je sice nějakej server, ale z toho sem jelen Prosim pomozte mi někdo s rozchozenim servru přez router...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    27

    musíš se připojit na IP co poskytuje hamachi ne co máš od routeru. to za prvé. a za druhé musíš v nastavení routeru povolit porty příslušné hry, jinak ti zabrání ve vytvoření spojení firewall
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od Stryko Fido Zobrazit příspěvek
    musíš se připojit na IP co poskytuje hamachi ne co máš od routeru. to za prvé. a za druhé musíš v nastavení routeru povolit porty příslušné hry, jinak ti zabrání ve vytvoření spojení firewall
    Některé hry nepodporují připojení se přez IP hamachi (to je můj problém) a port hry sem v nastavení routru "Special Application is used to run applications that require multiple connections." take snad napsal.... omlouvám se, ale v nastavení routru sem fakt nula...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    72

    Přikladám i manuál routeru (bohužel pro mě v ang jazyku):
    Kód:
    http://leteckaposta.cz/692034326
    Naposledy upraveno uživatelem Solitario: 21-06-2008 v 11:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    předpokládám ,že chceš hrát na PC že ? udělal bych to tak, že pomocí MAC adresy bych si nechal přidělit určitou IP na PC ( řekneme 192.168.1.2) . Nastavil bych si ji do DMZ (demilitarizovaná zóna) a tím bych obešel router. Potom by ti to nešlo přez router a hamachi by nedělalo problémy
    Jo a taky doufám že máš veřejnou IP,když chceš zakládat server ?
    Opravte mě jestli to tak není taky sem lama na AP,jen idea
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    předpokládám ,že chceš hrát na PC že ? udělal bych to tak, že pomocí MAC adresy bych si nechal přidělit určitou IP na PC ( řekneme 192.168.1.2) . Nastavil bych si ji do DMZ (demilitarizovaná zóna) a tím bych obešel router. Potom by ti to nešlo přez router a hamachi by nedělalo problémy
    Jo a taky doufám že máš veřejnou IP,když chceš zakládat server ?
    Opravte mě jestli to tak není taky sem lama na AP,jen idea
    Nazačátek bych ti chtěl moc poděkovat, že se mi snažíš(te) pomoct, cením si toho velice. Co se týče mě tak sem tvojí radu pochopil jen z půlky. Jenom tu druhou část "Nastavil bych si ji do DMZ" .

    Tu první část "pomocí MAC adresy bych si nechal přidělit určitou IP na PC" sem nepochopil jak a kde to udělat. Sem hroznej noob vtomto tak ještě jako doplněk posílám obrázky celého nastavení mého routru.
    Kód:
    http://leteckaposta.cz/896610076
    Jinak jak si říkal chci hrat na PC kde budu mít zpuštěný server a mám veřejnou IP, kdýž obejdu router a napojím internet přímo do PC tak to jde jak server tak hamachi v hrách.
    server:
    Naposledy upraveno uživatelem Solitario: 21-06-2008 v 11:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Sice nemám Dlink ale to nastavení je velice podobné ,takže ...


    tady zjistíš MAC adresu....

    a v příloze je ,jak se nastavuje statická IP pro MAC ...
    pak jenom zkopíruješ statickou IP do DMZ zony a hotovo
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SHW2.gif 
Zobrazení: 312 
Velikost: 56.8 KB 
ID: 5160  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    72

    Totální krach a bezmoc, prostě, postupuval sem snad jak si uvedl, ale celý se to prostě zaseklo, musel sem resetovat router i modem abych se vůbec připojil k internetu asi sem tam někde zadal nějaký špatný IP (ani nevim jaký Ip si mám vymyslet). Neboh by si mi nějak polopatě třeba do těch obrázků co sem přikládal víše dopsat co kam a jak napsat? Jinak prostě nevim skrátka potřebuju nějak obejít ten router pro moji pravou IP ne pro tu co si vytváří router, stejne ho mám jenom skrz WiFi pro notebok a propojovat neustále kabely se mi moc nezamlouvá
    Jo a MAC adresa routru a MAC adresa síťové karty v PC je jiná....
    Naposledy upraveno uživatelem Solitario: 21-06-2008 v 13:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pár užitečných odkazů:

    Virtuální simulátor rozhraní routeru D-Link DI-524: http://support.dlink.com/emulators/di524/adv_appl.html
    Postup nastavení routeru D-Link DI-524 pro hru Soldat: http://portforward.com/english/route...524/Soldat.htm
    Postup nastavení routeru D-Link DI-524 pro připojení skrze Hamachi: http://portforward.com/english/route...24/Hamachi.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Pár užitečných odkazů:

    Virtuální simulátor rozhraní routeru D-Link DI-524: http://support.dlink.com/emulators/di524/adv_appl.html
    Postup nastavení routeru D-Link DI-524 pro hru Soldat: http://portforward.com/english/route...524/Soldat.htm
    Postup nastavení routeru D-Link DI-524 pro připojení skrze Hamachi: http://portforward.com/english/route...24/Hamachi.htm
    Vinikající stránky, ale můj problém to nevyřešilo (postupoval sem jak je psáno v návodu), prostě tam bude chyba v tom IP asi, co si generuje ten router 192.168.0.101:23073 je prostě divná, a kromě mě se přezní nikdo nemůže připojit
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Solitario Zobrazit příspěvek
    chyba v tom IP asi, co si generuje ten router 192.168.0.101:23073 je prostě divná, a kromě mě se přezní nikdo nemůže připojit
    Přes tu se taky nikdo nepřipojuje. Uživatelé zvenku použijí IP, kterou ti přidělil provider.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    72

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Přes tu se taky nikdo nepřipojuje. Uživatelé zvenku použijí IP, kterou ti přidělil provider.
    BEZVA ONO TO FUNGUJE. DĚKUJI TI MOC! To hamachi nejde, ale ten server je důležitější vnávodu co si zasílal, je asi jiné hamachi, protože popis nesedí.

    Vyřešeno.
    Naposledy upraveno uživatelem Solitario: 21-06-2008 v 15:32
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-09-2013, 17:10
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-06-2010, 12:49
  3. Router - (**vyriešené**)
    Od pacpo v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-10-2008, 10:37
  4. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 10-08-2008, 01:31
  5. Tp-link Tf-3239 Dl - (**vyriešené**)
    Od Nefro v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-05-2008, 19:58