Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: 1GBx2GB

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    3

    Dobrý den, zajímalo by mě jestly mi moje základní deska - FIC P4M865G Series se 4 sloty DDR unese 2x 512 které ted mám a jestli mohu koupit vcelku další 1GB paměti nebo rovnou 2x1GB??? jestli mi zkrátka pujdou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    do tej dosky môžeš napchať 4GB pamäte ale to by už bolo zbytočné, bude ti tam stačiť keď dokúpiš 512MB z bazáru. Zrobí to výsledných 1,5GB a to bude stačiť
    ja mám 1,5GB ram a nepociťujem, že by jej bolo nedostatok
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    3

    ok ja koupim jen 1GB ale muzu se zeptat jestli mi budou pracovat všechny dohromady?
    chci koupit tuhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43128 bojim se aby se spolu nehadali a nechci ani přeinstalovávat windows.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    neboj pracovať budú, len všetky moduly pôjdu na takej frekvencii ako najpomalší modul
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    3

    A jak je natom instalace? žádné ovladače, nic?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    ovládače žiadne, len vypneš komp, vytiahneš z elektrickej siete, dáš dolu bočnicu, strčíš tam pamäť, dáš naspäť bočnicu... a hotovo 1-2 minútky
    //a ešte predtým sa uzemni(chyť sa niečoho kovového čo je uzemnené) aby si nebol nabitý elektostatickou elektrinou.
    Naposledy upraveno uživatelem Klingacikx: 16-07-2008 v 23:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    no já byh tam dal 2x 512 aby běžely v dualchanelu (je to rychlejší)
    bo v horším případě 2x 256 mb
    když tam hodíš jednu tak si zkaríš dualchanel(ne že bys poškodil comp ale nebude tam taková rychlost)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Přesně jak říká Jiziii, raději dva moduly.

    Mimochodem, PC nemusíš ani odpojovat od sítě, u pamětí to není třeba...já to nedělá ani když měním grafické karty, řadiče apod. Pokud to chceš pro jistotu udělat, tak stačí vypnout zdroj přepínačem, jestli má. Pokud bude kabel ve zdroji, tak se nemusíš ani uzemňovat, stačí, když sahneš na case, ta uzemněná v případě kabelu ve zdroji je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Mimochodem, PC nemusíš ani odpojovat od sítě, u pamětí to není třeba...já to nedělá ani když měním grafické karty, řadiče apod.
    Ten kabel hezky od sítě odpoj. Je to 100% a zdrží tě to jen chvíli.

    Už jsem zažil pár lidí, co ve spěchu, či z nedbalosti, zapomněli na to, že mají PC pod napětím, a poškodili některou z komponent při její montáži, respektive demontáži.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Napsal jsem mu, že já to nedělám a nikdy se nic nestalo a případně to, co dělat, kdyby chtěl mít jistotu. Proč z toho děláš, jako kdybych mu něco nařizoval ?

    Mimochodem, ve valné většině případů PC neodstavuji od elektřiny (z části také proto, že na to zapomínám ) a nikdy se nic nestalo - vypnuté PC napájí přece jen +5V SB větev. Naopak pokud zdroj má přepínač, je žádoucí ho vypnout přepínačem, jinak v případě vytáhnutí kabelu kostra PC nebude uzemněná a riziko poškození je mnohem větší - statickou elektřinou.

    Ani s tím jsem nikdy neměl problém, naopak stačilo se jednou zbavit ABIT BE6II a dotyčný to hned odpálil, zřejmě statikou. Takže podobné lidi soukromě označuji jako lemply, protože co jsme ho poznal vím, jaké má znalosit HW a bůhví co s tím prováděl. Mavíc už vidím, jak se všichni technici v obchodech pořád uzemňují A nikdá se nic nestane...Ale to už je OT, argumenty padly a dále nemá smysl pokračovat.
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 17-07-2008 v 16:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    ...
    O nařizování tam nic nevidím, ale ani jako doporučení to neberu. V jakékoli návodu je jako první krok vždy uvedeno odpojení kabelu od elektrické sítě. Rozhodně si nemyslím, že nadarmo.

    Pomineme-li fakt, že ne všechny zdroje jsou síťovým vypínačem vybaveny, tak ani jeho vypnutí nemusí odstavit některé obvody ve zdroji od napájení! Např. jsem viděl v diskusi fotografii levného zdroje, jež měl prvky pasívního PFC natvrdo připájené k síťovým kontaktům, takže bylo aktivní i po "vypnutí" síťovým vypínačem.

    Prostě vytažení kabelu je univerzální řešení, a člověk nemusí přemýšlet nad tím, co kde zapomněl případně vypnout. S elektřinou nejsou žerty, a náhoda je blbec.
    Odpovídat lze po přihlášení