Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: problem s biosom pre acer aspire 1680

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    6

    potreboval by som pomoct s biosom pre acer aspire 1680 , mam grafiku ati, stiahol som si bios z aceru pre tento model , vytvoril som si bootovacie cd pomocou www.bootdisk.com, pridal som na cd bios, spustil som flashovanie a asi na adrese fffff000... mi to zamrzne, hned sa vypne pocitac a restartuje sa dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    No asi to není úplně to co cheš slyšet, ale nechceš zkusit externí FDD? Další možnost je opakovat celý postup znova. Při stahování nebo napálení dat mohou vzniknout problémy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    6

    napalil som dva uplnen nove cd pomalou rychlostou a s roznymi biosmi, jednym novsim a druhym starsim, pada to na tej istej adrese stale, skor sa mi zda ci nie je poskodena pamat biosu , nie je nejaka utilita na skontrolovanie a pripadnu opravu tak ako je to ku hdd
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Co takhle použít utilitu ATI WinFlash http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?p=48790, kterou uvádějí v návodu na flashovaní? http://support.acer-euro.com/drivers...k/as_1680.html
    Problém možná bude ve verzi Dosu co používáte.

    .... readme ze zipu bios v3a10
    1.Winflash Version:
    Download the attach file and unzipped it.
    Please put .WPH file into Winflash utility to flash BIOS
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    6

    dik, s winflashom to preslo
    mam ale iny problem , nefunguje mi siet, ked odstranim adaper so systemu, win ho najde a nainstaluje, skusal som aj najnovsie ovladace, ale ked pripojim sietovy kabel, tak to nejde, nezapnu sa ani kontrolky, skusal som utilitu od broadcomu na testovanie , kde ale test prebehol v poriadku, dokonca ta utilita rozblikala aj kontrolku, sietovy kabel je funkcny, na inych pocitacoch pracuje bez pproblemov a skusal som aj viacere ine kable.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Pripoj kabel spust cmd napis tam prikaz ipconfig /all a postni sem screen.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    6

    v prilohe je screen
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Podle screenu, neni sitova karta neni pripojena. Nemuze byt problem v konektoru na sitove karte? Zkus ji vytahnou a podivat se. Pripadne pokud mas moznost, tak promerit jednotlive noze x karta.

    EDIT// Ted jsem si vsimnul, ze mas ntb. Takze to bude trosku horsi, ale ne neresitelne. Tedy pokud mas moznost promerit ty noze a vis, jak rozdelat ntb.
    Naposledy upraveno uživatelem HiLow: 27-07-2008 v 00:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    6

    bohuzial neviem co znamena premerat jednotlive noze, mozes mi upresnit postup
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od ajka2222 Zobrazit příspěvek
    bohuzial neviem co znamena premerat jednotlive noze, mozes mi upresnit postup
    Myslim, jednotlive "pacicky" na konektoru sitove karty. Je mozne, ze nejaky ma "studeny spoj". Cili jeden hrot multimetru prilozis na tu "pacicku" a druhy na zakladni desku. Tim zmeris, jestli je spoj dobry, nebo ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Když je notebook vyplý tak by led u konektoru síťové karty měl minimálně svítit. Osobně bych se podíval do biosu jestli tam není síťovka vyplá i když asi nebude (co vím acer má minimální možnosti nastavení a nešel by vám nainstalovat ani ovladač). Studený spoj, mno nevím osobně jsem se s tím ještě nesetkal. Zkuste nastavit správně síť a pak si ping-něte na jiný počítač a uvidíte. Nikde není řečeno jestli v okamžiku, kdy je síť správně nastavená se ledky rozblikají.

    Napište tu jak jste připojen do sítě a možná s toho bude patrné kde je zakopaný pes.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Síťovka vyplá nebude, protože by ji jinak nenainstalovat. Co správce zařízení? Nejsou tam problémy? co logy nenapsalo to tam něco?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    6

    v biose som nenasiel ziadne nastavenie, aj ked osobne si myslim, ze problem je v biose, preto som sa ho snazil flashnut, nie je program na skontrolovanie biosu, tak ako pameti,

    spravca zariadeni nevykazuje zidne chyby, niekolkokrat som ju zmazal a znova sa nainstalovala, dokonca som aj dva krat preinistaloval cely system

    ked som skusal utilitu pod dosom oficialnu od broadcomu, mam tam sietovku broadcom 440 tak sa rozblikala aj led, ten program ju totiz skontroloval, ako keby bios sietovku teda vobec nespristupnil, to by chcelo na ktorej adrese v biose je siet a skontrolovat zapisane hodnoty ci su spravne

    neviete mi pomoct
    Naposledy upraveno uživatelem ajka2222: 30-07-2008 v 21:46
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Acer aspire one ZG5 AOA150 - problém s wifi
    Od DeNNI85 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-01-2014, 14:19
  2. Acer Aspire One ZG5 - big problem!!!!!!!
    Od Jay2x v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 15-07-2013, 10:07
  3. Acer aspire 8930g problém s přeinstalováním
    Od hovnar v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-01-2011, 09:34
  4. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 25-07-2010, 18:33
  5. Problem s instalaci XP na Acer Aspire 2660
    Od Tremor v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-07-2009, 16:12