Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: ubývání volného místa na HDD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    9

    Zdravím mám nový PC s windows Vista. Muj HDD obsahuje ciste fyzické pameti 596GB(oznaceni ma 640GB)nicmenéně po sečtení velikosti mista na disku, ktere zaujimaji jedotlive programy a data jsem zjistil ze nejak nesouhlasi zbyvajici misto na disku od toho skutecne zabraneho.ted mi hlasi zabranych 115GB pricemz fyzicky je to neco kolem 30 GB.a ja nevim proc to tak je?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    407

    Prostor na swap třeba?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od xxviktor Zobrazit příspěvek
    Prostor na swap třeba?
    nerozumím tomu proč by virtuální pamět mela zabírat takove ohromne mnozstvi na pevnem disku
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    Stinove kopie a body obnovy systemu.

    Spust cmd s admin pravy a proved prikaz "vssadmin List ShadowStorage" a uvidis kolik ti to zabira mista.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Stinove kopie a body obnovy systemu.

    Spust cmd s admin pravy a proved prikaz "vssadmin List ShadowStorage" a uvidis kolik ti to zabira mista.
    a jak se toho zbavim?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    Kód:
    vssadmin Resize ShadowStorage /For=C: /On=C: /MaxSize=**GB
    Zdroj

    Ovsem, prijde mi zbytecne se toho zbavovat uplne, spis to jen omezit na nejakou rozumnou velikost (v pripade 640GB hdd bych to videl rekneme na cca 30-40GB).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Kód:
    vssadmin Resize ShadowStorage /For=C: /On=C: /MaxSize=**GB
    Zdroj

    Ovsem, prijde mi zbytecne se toho zbavovat uplne, spis to jen omezit na nejakou rozumnou velikost (v pripade 640GB hdd bych to videl rekneme na cca 30-40GB).
    chapu a jak to omezim?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    Citace Původně odesláno od pantáta Zobrazit příspěvek
    chapu a jak to omezim?
    Vzdyt sem to prave napsal (**= velikost kterou chces)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Vzdyt sem to prave napsal (**= velikost kterou chces)
    ale ja nevim jak to omezit co mam udelat aby to bylo jen tech 30 - 40GB???
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    Citace Původně odesláno od pantáta Zobrazit příspěvek
    ale ja nevim jak to omezit co mam udelat aby to bylo jen tech 30 - 40GB???
    Vzdyt sem ti pred chvili napsal prikaz kterym zmenis velikost vyhrazeneho ulozneho prostoru pro disk C na disku C na ** GB. Zmenis jen ** a pripadne pismena jednotek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Vzdyt sem ti pred chvili napsal prikaz kterym zmenis velikost vyhrazeneho ulozneho prostoru pro disk C na disku C na ** GB. Zmenis jen ** a pripadne pismena jednotek.
    ok uz chapu ja si toho prikazu nevsiml, jen nevim jak ho v cmd zadat,kam?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Zkus ho tam prostě napsat a potvrdit klávesou Enter ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    407

    Já taky nemyslel všecku paměť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od xxviktor Zobrazit příspěvek
    Já taky nemyslel všecku paměť.
    ach jo nekdy je tezke to pochopit
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Za ubyvanim mista by mohly byt take automaticke zalohy. na NB od Lenova. mi bezi Rescue&Recovery. A vypada to ze tenhle soft proste zalohuje do slozky pristupne pouze pro admina. Mam 160GB disk na nem zabranych asi 60GB a zbyva mi 13GB prostoru. Zbytek asi zabira ta zaloha. Az narazim na malo nebo budu mit vic casu tak musim otravovat spravce by to smaznul a vypnul.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední