Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Problém s wifi - rušení?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    Dobrý den,

    mám domáci wifi síť na kterou jsou připojeny dva desktopy a jeden notebook. V poslední době, bez změny jakékoliv konfigurace, mi rychlost na obou desktopech kolísá - jednou 54, podruhé 1, potom 36, potom to spadne úplně. Je možné, že mi wifi ruší soused?

    Zkoumal jsem to pomocí Network Stumbleru, zobrazuje se mi tam jedna wifi, ovšem na jiném kanále.

    Největší problém je ten, že signál je cca 90%, ale rychlost šíleně kolísá.

    Poradil by někdo, co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Shamus Zobrazit příspěvek
    Dobrý den,

    mám domáci wifi síť na kterou jsou připojeny dva desktopy a jeden notebook. V poslední době, bez změny jakékoliv konfigurace, mi rychlost na obou desktopech kolísá - jednou 54, podruhé 1, potom 36, potom to spadne úplně. Je možné, že mi wifi ruší soused?

    Zkoumal jsem to pomocí Network Stumbleru, zobrazuje se mi tam jedna wifi, ovšem na jiném kanále.

    Největší problém je ten, že signál je cca 90%, ale rychlost šíleně kolísá.

    Poradil by někdo, co s tím?
    Zeptam se, co mas za AP? Pokud neco ne moc kvalitniho, tak je potreba jednou za cas restartovat. A rychlost ti pojede jako driv.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Zeptam se, co mas za AP? Pokud neco ne moc kvalitniho, tak je potreba jednou za cas restartovat. A rychlost ti pojede jako driv.
    A můžu se zeptat čím to pomůže ? jako myslíš resetovat nebo restartovat ? Mám teď problém s StraightCore 312... Má ho sestra v pokoji,když nemá zaplý ntb,tak net jede vpohodě,ale když se připojí,tak mi to padá pořád. Signál je přitom pořád kolem 80%(na mojem) a žádný losty nemám nevíš co s tím ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    A můžu se zeptat čím to pomůže ? jako myslíš resetovat nebo restartovat ? Mám teď problém s StraightCore 312... Má ho sestra v pokoji,když nemá zaplý ntb,tak net jede vpohodě,ale když se připojí,tak mi to padá pořád. Signál je přitom pořád kolem 80%(na mojem) a žádný losty nemám nevíš co s tím ?
    Resetovat myslim, ze zapnout a vypnout. U opravdu neznackovych vyrobku to pomuze. Mam tady pod posteli jeden Siemens(nevim co) ADSL modem, ktery je zablokovany od poskytovatele(TDC.DK) a musim ho kazdy tyden restartovat. Kdybych mel na nej pristup, tak si to osefuju pres muj ADSL/AP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Resetovat myslim, ze zapnout a vypnout. U opravdu neznackovych vyrobku to pomuze. Mam tady pod posteli jeden Siemens(nevim co) ADSL modem, ktery je zablokovany od poskytovatele(TDC.DK) a musim ho kazdy tyden restartovat. Kdybych mel na nej pristup, tak si to osefuju pres muj ADSL/AP.
    tzn ale restartovat resetovat je nastavení dat do továrního nastavení sorry, nechci OT ,jen to může někoho zmást
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    tzn ale restartovat resetovat je nastavení dat do továrního nastavení sorry, nechci OT ,jen to může někoho zmást
    Jiste, mas pravdu, spatne jsem se vyjadril ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    Je to ZyXEL Prestige 600 series. Divné je, že notebook to bere v pohodě (má ziskovější anténu? nevím).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    To chce dodrzovat zakladni pravidla pro nastaveni Wi-Fi, tedy:
    1. cisty kanal - neni problem jich vyzkouset vic
    2. na vsech prvcich stejne nastaveni tresholdu, timeoutu a pod
    3. filtrovat Netbios a pod komunikaci nejen mezi bezdratovymi klienty
    4. nastavit vysilaci vykon na jednotlivych zarizenich v souladu se vzdalenosti a utlumem po ceste
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    eraser

    Mňa zaujíma ten kanál suseda a tvoj, pretože wifi je obmedzená na tri, ktoré sa nazvájom nerušia - kanál 1, 6 a 11. Samozrejme platí, že ak má niekto kanál 1 a ja si dám 7, pričom je pásmo voľné, tak je to v poriadku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    No, teoreticky se pasma na okrajich prekryvaji, ale v praxi k ruseni nedochazi pokud jsou dodrzovany normy pro vysilany vykon a neni pouzita nejaka zbesila antena.

    Zakladem je vyhnout se skrytym sitim, ktere muzou pouzivat stejny kanal.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. rušení repra mobilem
    Od Draken v sekci Audio
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-09-2013, 14:27
  2. Rušení u vedení UTP cat. 5e
    Od koren3 v sekci Sítě
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 02-12-2009, 18:42
  3. Sítě: rušení wifi signálu
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-10-2009, 02:58
  4. Rušení Wi Fi signálu
    Od 8dum v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-11-2008, 18:16
  5. LCD: Rušení v obraze z notebooku
    Od Martas._ v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-09-2008, 15:41