Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: propojeni pc a ntb

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    132

    Zdravim,
    mam propojen pc a ntb pres sitovej kabel.
    v pc mam nastavenou IP a masku klasicky:
    192.168.0.1
    255.255.255.0

    a v ntb mam:
    192.168.0.2
    255.255.255.0

    ale pocitace se navzajem nevidi Sad

    na pc mam XPP a na ntb Vista Business

    muze mi nekdo poradit jak vytvorit sit mezi temito zarizenimi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele hippouss
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    248

    co znamena ze se nevidi? chodi ti sdileni? pingnout nejdou vubec?
    zkus neco nasdilet a pak hodit do nakyho cmd v commander \\nazev_pc\nazevsdileny_slozky jestli se tam dostanes

    ja osobne v XP musim "mistnich zabezpeceni" povolovat ucet hosta (guest) a zkontrolovat jestli mu neni odepren pristup do site, tak to zkus zkouknout
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Zkus taky přistoupit k počítači pomocí IP adresy:
    \\ipadresa
    popř.
    \\ipadresa\\nazevsdilenyslozky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Zkus pokud neprojdou pingy, vypnout firewal, ( no nemusí být vypnut, stačí dát připojeni do vyjimek) Pozor na antiviry - ty mají také firewal)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    A máš to kříženej kabel? Při propojení dvou počítaču bez routeru musíš kříženým kabelem
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    pokud máš atheros,tak první musíš stáhnout update na něj,protože jinak ti visty neuvidí XP
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    32

    jeste sem taky slysel neco o tom ze visty maj takovejch moznosti ze se tam da i nastavit ve ktery siti bude pc viditelny a ve ktery ne...ja visty zatim nemam a ani nechci,asi tak jako sem nechtel XP pred Sp 2
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    [url]http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=7543&Itemid=59&limit=1&limitstart=4[/url] Tady je to dost dobře popsané. Pro Visty je to podobné. Křížený kabel prý není zapotřebí pokud to umí síťové karty (nemám to prakticky vyzkoušené takže bych na to nespoléhal). Vista vs XP není problém. Doma mi to fungovalo Vista B a XP.

    jinak když mi něco nefunguje na síti tak "ping 192.168.1.3" do příkazové řádky (dosadit dle sítě).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Prakticky všechny dnešní síťovky si se špatnym (ať kříženym či nekříženym) kabelem poraděj. V tom problém určitě nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    132

    uz sem to vyresil sem to skusil pres integorvanou sitovku, kde sem mel predtim net (takze sem to vymenil) a vali mi oboje...
    dostanu se z visty na XP, ale naopak ne... neni to zase takovej problem ale rad bych to vyresil
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6

    A mně se to taky nedařilo, ale už je to vyřešeno. Musíš přidělit práva pro sdílení a zároveň práva pro přístup k NTFS. Jinak se do sdílené složky stejně nedostaneš.
    Než bych to vypisoval a třeba né úplně přesně, zde je jednoduchý a funkční popis.
    http://vista.zive.cz/?q=sdilime-soub...-windows-vista
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Prakticky všechny dnešní síťovky si se špatnym (ať kříženym či nekříženym) kabelem poraděj. V tom problém určitě nebude.
    Počkej, počkej, to myslíš tak že když propojím dvě PC nekříženým kabelem, tak si to síťovky přeberou a komunikace bude fungovat?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jo, přesně tak. Stačí ab y to uměla jedna (zařídí se), a narazit na síťovku která to neumí je IMHO už rarita.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Prochy_ Zobrazit příspěvek
    uz sem to vyresil sem to skusil pres integorvanou sitovku, kde sem mel predtim net (takze sem to vymenil) a vali mi oboje...
    dostanu se z visty na XP, ale naopak ne... neni to zase takovej problem ale rad bych to vyresil
    Musi mit povoleny NetBios nad protokolem TCP/IP. (Vlastnosti protokolu TCP/IP)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Jo, přesně tak. Stačí ab y to uměla jedna (zařídí se), a narazit na síťovku která to neumí je IMHO už rarita.
    Téda, každý den se dozvím něco nového, paráda. A já vždycky sháněl kříženej kabel :-) Musí se na těch síťovkách něco nastavovat nebo to pozná úplně sama?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Propojení 2 AP
    Od kowaltsky v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-12-2011, 22:50
  2. propojení pc s LCD TV
    Od PavelzChebu v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-09-2011, 17:38
  3. Propojení NTB x LCD TV
    Od draxxx v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 12-02-2009, 09:56
  4. Propojení 2 PC
    Od Honza.4.ever v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-10-2008, 09:47
  5. Propojeni PC s TV
    Od Amater v sekci Video a TV
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-07-2006, 23:37