reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows Mojave

HiLow (1000)|29.7.2008 23:21
[quote=Smeli;146678]Mluvíme tady o UAC? Zajímavé, v lednu sem si nainstaloval Visty doma, UAC sem vypnul (vadilo mi to vyskakování, pak sem jej zapnul, zjistil, že Logitech nebyl schopen zajistit kompatibilitu mezi UAC a SetPointem a opět sem jej vypnul - obejdu se bez něj). V práci sem dostal na výběr, asi v březnu, základ byly XP - řekl sem ne, chtěl sem Visty. UAC, vlastně ani nevím, tuším ho mám zaplé, ale už neotravuje. Co ale je zajímavější, moje šéfová měla noťas s XP, hodně dlouho, koupila si nový, s Vistama a nahodila si tam Office 2007 - moje šéfová (kdyby tohle četla, snad promine) je klasická žena pokud jde o pochopení techniky - a za celou dobu od března tohoto roku na mě měla snad jen dvě otázky - a ani jedna se netýkala OS.

Navíc, vyskakovací okna už mělo i pitomé kerio před několika lety a komu to vadilo? :notsure :stupid[/quote]

Ano mluvime o UAC, ale nejenom o nem. Nicmene tvoje sefova vyuziva jen nainstalovane programy, cili je maximalne spokojena. Coz je v podnikove sfere dobre. Ale kdyz se vratime k BFU, ktery si doma instaluje hry, tady skoci na net a chce si nainstalovat treba novou verzi jeho oblibeneho softwaru... a zjisti, ze na nej koukaji nejake okna a nevi co dal.
Visty urcite udelaly krok dopredu, ale nejsou pro vsechny.
Btw: Rozchodit sit mezi PC s XPxVista byl pro me takovy mensi porod. Nakonec jsem musel vsude zrusit DHCP (Visty nebraly z DHCP DNS).
cool.user (2822)|29.7.2008 23:33
[QUOTE=Logout;146682](jo, je tam spousta drobnejch vylepšení - ale bněžnej člověk si jich ani nevšimne, ani se je nenaučí používat, takže mu sou jedno).[/QUOTE]
Jenze v momente kdy se naucis na tyhle drobnysti vyuzivat tak je mnohem tezsi downgradovat zpatky na xpcka. S vistama ziju vice mene od ledna tohoto roku a kdyz mam ted pracovat dlouhodobeji s XPckama tak se mi chce obcas brecet, pac teprve v tu chvilu clovek pochopi ze tech drobnosti je ve viste silene moc.


[QUOTE=Logout;146682]Visty nepřesvědčily.[/QUOTE]
Visty mely spatnej start a z velky casti maj problem prave v zabednenych uzivatelych viz smeli, kteri pracovali s vistama 10 minut a nebo vubec, ale to jim nebrani v tom aby do sveta rozhlasovali ze vista sux, pac sami poradne nevi proc, ale proste sux.
Logout (4018)|29.7.2008 23:54
Já nepopíram, že tam vymoženosti jsou (třeba zmiňovaný oddělení hlasitosti, vyhledávání programů aj.). Ale běžnej uživatel tydle věci prostě neocení. Běžnej uživatel má svý naučený postupy a přeučit se je je pro něj dost obtížnej úkol.

To neni o zabedněnejch uživatelích - to je prostě o tom, že Visty měly problémy (některý z nich jsou už vyřešený, ale některý trvaj, ať již jde o HW náročnost, či některý nekompatibility aj.) a zároveň běžnýmu uživateli nepřinesli nic tak dobrýho, aby byl ochotnej se je učit.
To, že šílíš u XP je částečně tím, že se tam něco dělá rychlejc - ale spousta věcí (nastavení sítě) se tam prostě dělá jen jinak. A když jseš přeučenej, tak Ti vadí ten postup z XP - ale úplně stejně vadí XP uživateli postup Vist. A i kdyby byla většina věcí "rychlejc", tak když máš ten pomalej postup naučenej, tak Ti to nepřijde. Zatimco ten VOW tychlej přístup trvá o dost dýl, protože ho neznáš - a tak Ti to vadí. A běžnej uživatel se novou věc nenaučí za jedno odpoledne...
cool.user (2822)|30.7.2008 00:07
[QUOTE=Logout;146689]...[/QUOTE]

Sorry, ale tahle debata fakt nema smysl. Jakejkoliv argumentem smetes tim ze beznej uzivatel je na neco naucenej a nechce se ucit na nove veci... :rolleyes:
Smeli (2302)|30.7.2008 00:09
[QUOTE=HiLow;146684]Ano mluvime o UAC, ale nejenom o nem. Nicmene tvoje sefova vyuziva jen nainstalovane programy, cili je maximalne spokojena. Coz je v podnikove sfere dobre. Ale kdyz se vratime k BFU, ktery si doma instaluje hry, tady skoci na net a chce si nainstalovat treba novou verzi jeho oblibeneho softwaru... a zjisti, ze na nej koukaji nejake okna a nevi co dal.
Visty urcite udelaly krok dopredu, ale nejsou pro vsechny.
Btw: Rozchodit sit mezi PC s XPxVista byl pro me takovy mensi porod. Nakonec jsem musel vsude zrusit DHCP (Visty nebraly z DHCP DNS).[/QUOTE]

Přihlašování do domény (to byl největší problém pro našeho admina :D), jinak používá money a další software pro přímé spojení s bankou ap.

A ty další připomínky - no ježiši, tak instaluju hru a 2x kliknu na něco navíc, wow, svět se zbořil... alespoň vím, co ten program dělá... UAC není argument - ani design pro vše svaté, každý třetí user si tam plácne něco tak, aby to měl hezčí a podle sebe.

A opět mě přivádíte k tomu učení - taky si necháš sedm let starý mobil jen proto, aby ses na novém nemusel učit? Jednou budeš muset přejít i ty, ať už to bude na cokoli, ale raději bych přecházel z Vist než z XP... proč? Přeber si to...

Navíc, nejde tu ani o konzervativnost firem nebo lidí, ale o jejich lenost. Lidé jsou línější a línější, přestávají bořit mýty a raději na nich staví, jen aby si ušetřili námahu.:stupid
Logout (4018)|30.7.2008 00:20
Cool.user: možná je to blbý, ale IMHO to prostě tak je. To neni muj výmysl, to je výsledek ze statistiky prodeje vist (víc lidí kupuje XP než Visty), tak i má zkušenost s běžnejma uživatelema. Ať je to konzervativnost nebo lenost, lidem to takhle evidentně vyhovuje a nevím, proč bych je měl přesvědčovat k něčemu jinýmu. Produktivitu práce jim novej OS IMHO nezvedne.

btw. Že by ne vždy platilo heslo: "Lenost matka pokroku"?

Smeli: Ad mobil - pokud nebude novej mobil nabízet funkci, která mi na tom sedm let starym chybí, tak proč bych si kupoval novej a utrácel peníze? Obávám se, že dost uživatelů má k vistám přesně tendle přístup
(navíc XP se časem nerozbijou ani jim nezhnusní kryt).
noegoncz (319)|30.7.2008 06:11
[QUOTE=cool.user;146686]Jenze v momente kdy se naucis na tyhle drobnysti vyuzivat tak je mnohem tezsi downgradovat zpatky na xpcka. S vistama ziju vice mene od ledna tohoto roku a kdyz mam ted pracovat dlouhodobeji s XPckama tak se mi chce obcas brecet, pac teprve v tu chvilu clovek pochopi ze tech drobnosti je ve viste silene moc.[/QUOTE]

S tímto zcela souhlasím. S Vistama už taky nějaký ten pátek žiji a opravdu tam rozdíl je. Nevím, kde všeci stále vidí problém. Ala ovládací panely,všechno jinak atd... Tak se snad podívám,naučím,ne ? :) A když něco nevím, máme tady přeci SWH forum a tam mi zcela jistě někdo ochotně poradí :)
Pravda, že hodně lidí zejména rychlost a náročnost Vist nepřesvědčila a není se čemu divit, ale pokud se nemýlím,tak to zas tak zásadní rozdíl není. Pravda, dávat Visty na nejořezanější NTB nebo pomalé PC je sice tragédie,ale to už je na uživateli,jak se rozhodne. A pokud tomu nerozumí a pak si stěžuje,že je něco jinak,než u kamaráda na jeho PC,hold tak koupil zajíce v pytli.Děje se to dnes a každý den.
Btw v podstatě tady má každý tu svojí pravdu ( i já,že :D ) , na které něco je. Já to vidím třeba jen jako řadový uživatel :)
pas!k (3765)|30.7.2008 06:42
Logout si proste nekde precetl jeden statisticky clanek a vystaci si s nim do duchodu :) Argumenty lidi kteri narozdil od nej ve vistach pracuji ho proste nezajimaji .. xpecek se prodava vic tudiz jsou lepsi :)
Withman (1337)|30.7.2008 07:43
Nějak podobně tyto lidi vždycky specifikoval RH. :D

Add: Myslím si, že pro běžného uživatele je opravdu lepší Vista (na nový PC), už je díky tomu, že je blbuvzdornější a zatím se u ní nestává, že by zbuchly jako XP...cca 50% našich oprav PC jsou "nakoplé" Windows...nefungují USB, Windows nenabíhá, nejde tam naistalovat nějaké USB zařízení...instalace XP u běžného uživatele po jednom roce používá je nepoužitelná...zanesené registry apod. U Vist se nám toto zatím nestalo (nejsou na trhu tak dlouho), ale i z domácí používání vím, že XP bych reinstaloval každý půl rok, na Vistách už jedu rok, možná déle.
KEOSAN (958)|30.7.2008 09:18
[QUOTE=Withman;146724]
Add: Myslím si, že pro běžného uživatele je opravdu lepší Vista (na nový PC)...[/QUOTE]
A to uz preco ? Poznam ludi, co maju problem s tym, ked sa im ikonka umiestni niekde inde, alebo si v programe zavru menu a nevedia odkial kam. Maju problem s digitalnymi hodinami, ci digitalnym budikom atd.... A takychto ludi je vela.

Je na cloveku, co mu vyhovuje, nech pouziva. Vo firme zase plati, co vyhovuje firme...

Tazko vseobecne povedat, co komu vyhovuje, ked ma kazdy ine priority.

Pokial som cital, spravne, tak skoro vsetci sa plusminus zhodneme na tom, ze Vista /64bit/ je pouzitelna na novsich strojoch a ako 64bit system bude pravdepobone prvou alternativou pre vykonnejsie stroje s viac ako 4GB RAM. Ale vsetky tieto nove funkcie nemusia vyvazit u ludi to, ze to co maju im staci.

Netreba sa tu hadat o tom, co je tu lepsie. Pretoze to by clovek mohol vytiahnut napr. Win2000, ktore roky funguju, alebo Win98SE, ktore sa dobre opravuju /a novy system na nich ide ako delo, da sa do nich rozbehat podpora LBA48 + aj podpora pre vymenne USB flash disky/. Rozne funkcie novsich OS sa daju rozne nastavit na starsich, alebo dokonca vylepsit. Starsie systemy s menej RAM mozu fungovat sviznejsie nez novsie a pritom nehrabnut ani na HDD /ked budu swapovat napr. do ramdisku/.
A ze sa nieco poskodi ? So zalohou moze byt komplet zniceny HDD po vymene spat obnoveny behom chvilky /a rychlejsie nez s novym, podstatne vacsim OS/.

Takze suma sumarum - cely experiment bol len psychologicky trik na podporu predaja. S klesajucami a dostupnejsimi vacsimi RAM modulmi bude vsak skor, ci neskor tlak na prechod na 64bit. Takze ak sa novy OS zabehne s lepsou podporou HW, tak behom 1-2-3 rokoch by mohol mat narast predaja. Ak by uzivatelia nepreferovali napr. 64bit WinXP, alebo sa nerozhodli /ako vela ludi/, ze im to jednoducho za prechod nestoji a ze pockaju na novsi OS. Niekde som cital, ze najvacsim problemom Visty bolo to, ze XP bolo tak dobre. A je to pravda. Ked je spokojnost, neni dovod k zmene. :)

Plus pre vela ludi casto aj plati - ako sa hovori: "Zvyk je zelezna kosela" :D
Withman (1337)|30.7.2008 09:28
Panebože, KEOSANe....ty se mi opravdu jenom zdáš...:mistake
pas!k (3765)|30.7.2008 09:38
[quote=KEOSAN;146744]A to uz preco ? Poznam ludi, co maju problem s tym, ked sa im ikonka umiestni niekde inde, .....[/quote]
Driv jsem to taky resil .. dnes preferuji system .. hod je dovody a ono je to donuti zacit plavat :) Myslim si ze je to lepsi pro obe strany :]
dkas (193)|30.7.2008 10:11
[QUOTE=Smeli;146557]V čem rychlejší?[/QUOTE]

Nevím přesně, ale jak jsem psal, provozují na tom hlavně AutoCAD, takže vycházím z tohohle. Navíc oba počítače stojí hned vedle sebe, takže to snad stačí kontrolovat :)

Jinak tahle debata se trochu zvrtla... Takže se mi jí už ani neche číst...

Jen tedy nějaké shrnutí na závěr :)

Většina firem nemá potřebu přecházet na Vistu, vidím to u nás, kde většina lidí slyšela o Vistě jen to špatné a snaží se tomu vyhnout, ostatní nemají potřebu přecházet. Takže až budou nové Windows 7, situace se (možná) změní, protože už prostě bude starý HW příliš zastaralý a rozhodnout se mezi Windows 7 nebo downgradem na Vistu :D
Smeli (2302)|30.7.2008 10:57
[QUOTE=dkas;146766]Nevím přesně, ale jak jsem psal, provozují na tom hlavně AutoCAD, takže vycházím z tohohle. Navíc oba počítače stojí hned vedle sebe, takže to snad stačí kontrolovat :)[/QUOTE]

Takže nevíš čím a přesto píšeš, že je AutoCAD rychlejší na PC s XP? Hm, tomu se říká kvalita :)
Logout (4018)|30.7.2008 11:17
[quote]Argumenty lidi kteri narozdil od nej ve vistach pracuji ho proste nezajimaji ..[/quote]
pas!k: Peace. Totéž bych moh říct o Tobě (viz např. moje sestra - ta pracovala s oběma systémy a na svuj ntb. si vybrala XP). Nebo anketa pod tím článkem (a je to odbornej server, takže úplný blbci tam nechoděj - 74% lidí ze 400 se staví odmítavě). Nebo diskuse pod tim mim linkovanyn článkem, např:
[quote]
...já jsem dělal zakázku pro USA. Manažeři byli zvyklí na XP a dali rozkaz, že se musí přejít na Visty, které jsou skvělé. Mojí poznámku pod čarou o horší kvalitě Vist brali jako prudění. Každý manažer si nainstaloval Visty a nemusel jsem nic říkat - do několika hodin všichni do jednoho vyjádřili přání vrátit se k XP. S výjimkou tuším dvou osob, které si chtěli zvyknout na odlišné chování Vist s tím, že pak budou Visty milovat. Po měsíci se z nich stali daleko nejfanatičtější bojovníci proti Vistám s tím, že na Vistách nejde produktivně pracovat. Znovu podpotýkám, že tento vzorek lidí byl na Visty natěšen a těšil se na ně a byl na ně pozitivně naladěn.

[/quote]a spousty dalších...Samozřejmě jsou lidi, který visty ani neviděly a nadávaj na ně. Ale pak jsou taky lidi, co je viděli vyzkoušely a nadávaj na ně. A já akorát, narozdíl od vás, který tvrděj - ty co vistám nadávaj, tak je nikdy neviděli (což je IMHO dosti generalizující a tedy většinou neplatnej soud), tak vidim, že spousta lidí Visty vidělo, zkusilo a nechce je. Zkus se smířit s tím, že i když Tobě Visty vyhovujou (což Ti vůbec neberu) - tak tu je evidentně velká skupina lidí, kterým nevyhovuje. Nic to nesouvisí s tím, jak je Vista dobrej OS nebo jestli má možnosti lepší či horší: prostě spoustě lidem nevyhovuje.

Ty říkáš: "Ale to jsou "blbci", co si to nevyzkoušely a říkaj blbosti - JÁ jsem Visty vyzkoušel a jsou sqělý."
Nemůžu se ubránit, ale připomíná mi to ten vtip: všichni jsou blázni, jen já jsem letadlo. Prostě existujou
lidi, kterej Visty vyhovujou, existujou lidi kterejm visty nevyhovujou. Podle mejch (zcela jitě subjektivních) zkušeností (ale proč by měly mít Tvoje zkušenosti větší váhu než moje?) do druhé skupiny patří rozhodně nezanedbatelná část lidí. Navíc to mám narozdíl od Tebe podložený i objektivníma datama (ta statistika, co mi vydrží do důchodu :-D, anketa na rootu i jinde...).
Netvrdím, že XP jsou lepší nebo horší - prostě tvrdím, že dost velké části lidí Visty nevyhovují tolik jako XP. A to je myslím poměrně podloženej názor.

edit: ad dkas. Hele smeli, peace again. Prostě má srovnatelné počítače, na jednom Vista, na druhym XP - a na těch s XP se mu pracuje přijemnějc (má pocit větší rychlosti). Proč by pátral čím to je - prostě mu ty XP vyhovujou víc. Tak proč by si tam dával Visty? I kdyby to byl čistě subjektivní dojem (ale, pokládáš ho za blba?), tak prostě při výběru OS logicky upřednotní XP. A nevím proč by se měl zachovat jinak. Kvalita OS se nedá objektivně změřit - ať každej používá co mu vyhovuje. A
pas!k (3765)|30.7.2008 11:26
Promin ale nejakym vytazkem z nejake diskuse nekde pod nejakym clankem ... tom u rikas argument? Nestoji mi ani za to abych vytahl jiny komentar z jineho clanku ktery bude tvrdit presny opak ;) Ja nikomu neberu to ze mu vyhovuji xp .. prechodem na novejsi os take nemyslim to ze bych na pc kde jsou xp daval visty to by bylo take znacne neekonomicke .. ale nevidim jediny duvod proc na nove stroje davat system kteremu jednak konci prodej druhak za nejakou dobu skonci i podpora .. Ja jen cekam kdy tady konecne zazni nejaky konkretni argument v cem jsou visty vlastne spatne .. co je na nich horsi .. zatim tu zadny takovy nepadl a prestavam verit ze nejaky padne.
Smeli (2302)|30.7.2008 12:14
@Logout - nepřímo možná, pracuju s AutoCADem den co den, někdy nejen s ním (ArchiCAD, Corel), pracoval sem s ním na různých strojích a na různých systémech (NT, W2000, XP, Visty) a vždycky šlo o to, jaký je tam HW a verze CADu a ne o to, jaký je tam systém. Samozřejmě, když chci používat něco, co nejlíp zužitkuje mou práci, pořídím si to, co je pro mě nejlepší, s čím se mi nejlépe pracuje - a to, že někdo řekne, že vidí dvě PC s CADem, jeden s Vistama a druhý s XP a vidí, že rychleji to jde na XP - vymyslím srovnání - je jako nová octavka se starou - design se každému líbí jiný, někdo si novou koupí, někdo si řekne, proč by to dělal, stačí mu stará - na novou jsou dražší díly - musel bych si zvykat na nové auto - na jiné chování - jiné jízdní vlastnosti - tak proč se pak ale namáhat s vývojem, výrobou nových, když si vystačím se starým, které jezdí dobře a mám ho, tak zvaně "pod palcem"?
Apophis66 (228)|30.7.2008 12:24
[QUOTE=pas!k;146800]Promin ale nejakym vytazkem z nejake diskuse nekde pod nejakym clankem ... tom u rikas argument? Nestoji mi ani za to abych vytahl jiny komentar z jineho clanku ktery bude tvrdit presny opak ;) Ja nikomu neberu to ze mu vyhovuji xp .. prechodem na novejsi os take nemyslim to ze bych na pc kde jsou xp daval visty to by bylo take znacne neekonomicke .. ale nevidim jediny duvod proc na nove stroje davat system kteremu jednak konci prodej druhak za nejakou dobu skonci i podpora .. Ja jen cekam kdy tady konecne zazni nejaky konkretni argument v cem jsou visty vlastne spatne .. co je na nich horsi .. zatim tu zadny takovy nepadl a prestavam verit ze nejaky padne.[/QUOTE]

Přesně tak...hodne sem diskutoval s kamaradama, znamejma a pulka z tech co pomlouva visty je ani nekusila, jen nekde neco cetli a prevzali nazor...druha pulka zkusila a rika, z visty sou spatny, protoze na ne nejsou zvyli(nastaveni trohu jinde) a nechtej se naucit s nima makat.
Logout (4018)|30.7.2008 12:42
Fór je v tom, že ty moje argumenty nejsou o nic horší než Tvoje. Ty sis je vyzkoušel a sednou Ti - jako hromadě dalších lidí, spousta lidí si je vyzkoušela a nesednou jim. Podle statistiky prodeje HP je v druhý skupině pravděpodobně o trochu více lidí (v jedný skupině jsou navíc lidi, který si prostě koupěj novej OS a neprotestujou, v druhý zas lidi, co nadávaj na Vistu aniž ji viděly).

Opravy pro XP budou ještě nějakej čas (vzhledem k tomu, že na EEE se dávaj furt, tak IMHO dýl než
MS tvrdí). Proč teď dávat na počítač XP? Třeba proto (pominu-li případy, kdy nejsou na Visty drivery), že je tam lidi chtěj... Proč bych jim něco vnucoval. Takže když někdo za mnou přijde a zeptá se jestli Visty nebo XP, tak mu řeknu jak to IMHO je - dost lidem nevyhovujou (těch jsem potkal víc), dost lidem vyhovujou a říkaj že jsou lepší, - zkus si je a uvidíš. Totéž jsem řek i sestře a vybrala si....

V čem jsou Visty horší?
* Na starej HW nemusej bejt drivery
* Větší HE náročnost
* V některejch případech nižší výkon
Např: http://exo-blog.blogspot.com/2007/11/update-re-testing-vista-w2gb-ram-office.html
Samozřejmě druhej blog je spíše rarita - většinou je to u takhle výkoný sestavy +- autobus,
ale prostě jsou případy, kdy vista nedopadne dobře. Těch kde nedopadly dobře XP moc neni (a že by je MS vytruboval). Takže XP je jistější volba.
* Občasná nekompatibilita (jasně, většinou je to chyba programů, ale uživatel to musí řešit, v XP nikoli)
* Na ntb maj visty o něco horší výdrž na baterky
* Lidem často nevyhovuje. Co je důvodem nevim - pravděpodobně jsou hodně subjektivní. Alejako pracovní nástroj si člověk přirozeně přece vybere to, co se mu hodí...

Celym tim nechci říct, že jsou Visty horší - ale jsou to některý důvody, proč lidi radši zůstávaj u starýho a osvědčenýho, než by se hrnuli do "experimentů".

A taky - horší jsou v tom, že jsou jiný a lidi se nechtěj učit. Možná to je chyba těch lidí, ale já ty lidi chápu - taky nemam moc času nazbyt (a proto píšu do diskuzí, že :-)).

PS: A nenadávejte tu furt ostatním. Že jsou lidi, který Visty nevyzkoušeli a (jako blbci) říkaj, že jsou špatný neznamená, že taky nejsou lidi, co si je vyzkoušeli a nechtěj je. Že má někdo jinej názor než vy eště neznamená,
že je blbej, neumí si Visty vyzkoušet atd...
pas!k (3765)|30.7.2008 13:36
Ok takze naposledy..

Bavime se o systemu na nove stanice .. tim padem odpada starsi hw bla bla bla...

Vygooglit par prikladu kde je neco o par bodu jinak nez na xp to je tedy argument :) Toto samozrejme bylo je a vzdy bude .. ale stejne tak to plati i naopak .. navic pripadu kdy budou visty v necem rychlejsi nez xp bude pribyvat .. opacne si myslim nikoliv ..

Občasná nekompatibilita
toto je opravdu jediny rozumny duvod! Pokud na stanici musi jet neco co na viste nebude fungovat (coz se muze stat ) je pochopitelne ze se zachova starsi system na kterem to jede..


To s tim ucenim .. ten clovek musi pochopit ze v praci je proto aby pracoval ... ne aby se nudil .. soucasti prace by melo byt i to ze clovek ma zajem se zdokonalovat a ne sedet a a delat pouze zazite veci ..
SpeedFilip (213)|30.7.2008 13:49
Som asi buran ale system som nereinstaloval uz asi rok, lebo to nepotrebujem.
Nemam nic proti Viste a nepozivam ju preto lebo mám staru masinu, ak by som kupoval novy PC urcite by som tam dal uz vistu
dkas (193)|30.7.2008 13:54
[QUOTE=Smeli;146786]Takže nevíš čím a přesto píšeš, že je AutoCAD rychlejší na PC s XP? Hm, tomu se říká kvalita :)[/QUOTE]

Já jsem nezmiňoval, že mi to říkal kolega, kterej u toho sedí? To se potom omlouvám... Jinak je to přes půl republiky, takže já to fakt pod palcem nemám...
dkas (193)|30.7.2008 13:57
Výzva správcům:

Nechcete to tu už prosím zavřít? Ta diskuze je už ale úplně o ničem a vše podstatný bylo řečeno na straně č. 1. Takže, jestli to uznáte za vhodné, zavřete to prosím...
Logout (4018)|30.7.2008 14:22
pas!k: Učení pro samotný učení je nesmysl. Učí se člověk proto, aby něco zvládl rychleji či lépe. Vzhledem k tomu, že Visty sekretářce/účetní/úřednici/.... nezvětší produktivitu práce, tak je čas strávenej učením zbytečnej. Co když opravdu půjde vydržet s XP a upgradovat až na Windows 7? K čemu pak bude to učení Vist?

Bavíme se o Vistách na nový stanice? Diskuse začala takto (a ani dál se o novejch stanicích příliš nemluví):

[quote]Takže, co si o tomhle projektu myslíte?

Podle mě je to výborný nápad, jak zabedněným lidem ukázat, jak se věci mají ;)[/quote]
Žádná zmíňka o novejch stanicích, navíc (sorry) arogantní pohled, kterej prostě nebere v úvahu, že lidem třeba vyhovuje něco jinýho než jemu. Ještě jednou tady zopakuju ten odkaz:
http://www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&articleId=9072218
Lidi prostě nejsou s Vistama tak spokojení jako s XP.Já nemam nic proti tomu, když si někdo dá na novej nebo starej počítač visty - argumentů proč je tam dát bych taky moh sehant poměrně dost. Ale prezentujete tady naprosto jednostrannej pohled - jako že neni důvod na Visty nepřejít a kdo to neudělá je blbej. Přičemž důvodů proč nepřejít je dost i u nový stanice:

[quote]Pokud na stanici musi jet neco co na viste nebude fungovat[/quote]
A to mam vědět jak? Já nechci dělat testera, radši vezmu osvědčenou funkční kombinaci.

Větší výdrž XP na baterky neni úplně o zanedbatelnej čas a pro někoho je to dost důležitej údaj.

Ty benchmarky někdy dopadly pro XP o dost líp - ale souhlasim s tim, že to je spíš exces způsobenej kdovíčim, obecně jsou teď visty výkonnostně +- stejně jako XP - s tim že IMHO bootujou pomalejc a naopak když se trefjej superfetchem, tak je odezva i rychlejší (ale už IMHO za hranicí nepřijemnosti, takže je to člověku jedno). Ale zas to je dilema - dám starej systém, kterej vím, že pojede dobře, nebo novej, u kterýho mám (byť malou) šanci, že se trefím do nějakýho excesu a pojede mi to o dost pomalejc (někde to byly desítky procent). Souhlasím s tím, že jak tydle excesy, tak nekompatibilita, se časem vyřeší. Až to bude vyladěnej systém, tak bude o důvod víc přejít.... Zatím tomu tak ještě není, i když SP1 přinesl v tomdle ohledu dost zlepšení.

A je vždy lepší mít doma/ve firmě všechny OS stejný. Takže náročnost vist na starym HW mě zajímá - znemožňujou mi upgrade všeho a používat různý OS najednou je nepohodlný.

Jsou to důvody proč ne. Stejně jako Visty někomu nevyhovujou ale spoustě lidí vyhovujou. Jsou důvody proč zůstat na XP i proč přejít na Visty. A většina lidí má rozum a to, že se rozhodne jinak než Smeli nebo chce MS eště neznamená, že jsou zabedněný.
Smeli (2302)|30.7.2008 15:31
Co myslíš - budou se Win7 podobat více Vistám nebo XP?
Zabedněný uživatel - tím sem přesně myslel typy lidí, co odmítají Visty kvůli něčemu, co se jen doslechli.
Naše pobočka - 3x Win XP, 3x Win2000, 2x Win Vista, 2x Win server 2003, co mají na pobočkách netuším - nové PC, nový systém, když s tím má správce problém, tak nemá dělat správce, jak jednoduché.
Nebudu ti brát ale sny o nesmrtelné dokonalosti starších systémů, ale - opravdu si myslíš, že bude jakýkoli novější systém méně naročnější? Pokud ano, pak


[QUOTE=dkas;146846]Já jsem nezmiňoval, že mi to říkal kolega, kterej u toho sedí? To se potom omlouvám... Jinak je to přes půl republiky, takže já to fakt pod palcem nemám...[/QUOTE]

Ne... takže prosím, pokud si s tím programem nepracoval, tak nesuď na základě "jedna paní povídala", protože to je právě to, co je tady kamenem úrazu :thumb

[QUOTE=dkas;146848]Výzva správcům:

Nechcete to tu už prosím zavřít? Ta diskuze je už ale úplně o ničem a vše podstatný bylo řečeno na straně č. 1. Takže, jestli to uznáte za vhodné, zavřete to prosím...[/QUOTE]

Nechtějí a jak to udělají, naštvu se :angry, budu zlý , budu kousat a s nikým, opravdu nikým, to opravdu nedopadne dobře
KEOSAN (958)|30.7.2008 15:44
Nebudu ti brát ale sny o nesmrtelné dokonalosti starších systémů, ale - opravdu si myslíš, že bude jakýkoli novější systém méně naročnější?

Pokial som to pochopil spravne, tak to bolo myslene tak, ze sa pocka, preskoci sa Vista a ked sa bude upgradovat tak uz komplet vsetko - teda aj novy vykonny HW a novy system. Eventualne, ak bude ten novy OS narocnejsi a Vista uz bude vyladena a bude mat siroku podporu, tak sa /a to sa robieva casto/ vyuzije pravo downgrade na Vistu. Urobi sa to tak, aby sa dalo vo firme ujednotit na jednu platformu a nemat zbytocne niekolko verzii OS. Po case, ak bude vsetko HW stihat si tu Vistu bud nechaju, alebo mozu urobit upgrade na novy OS. Ale v stave, aky je teraz nebola este potreba na Vistu prechadzat.

Toto je normalny postup, ktory aplikuje vela firiem. Nehovorim o firmickach, kde je par PC, pretoze tam je ten upgrade podstatne lahsi, menej nakladnejsi...

Firmy si casto riadia ten "pokrok" same. Pretoze ak niekto potrebuje vykon, nemusi si davat novy HW + novy OS, ktory mu pobezi rovnako, ale da si novy HW + stary SW/OS, ktory je menej narocnejsi a tak moze vyuzit ozajstneho prinosu vykonu /teda ak ten vykon potrebuje.../.
dkas (193)|31.7.2008 09:12
Hehe :D :D Skoro se těch smajláků bojim ;)